*

JPiri

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 10 min 12 s sitten

HIFK ja KalPa nosteessa

23.11.2017 23:18

Jääkiekon Liigan alkukauden alisuorittaja HIFK on saamassa pelinsä raiteilleen myös vieraissa. Torstaina HIFK voitti HPK:n 3-1.

HIFK on nyt kuuden ottelun pisteputkessa. Vierasvoitto oli joukkueelle henkisesti hyvin tärkeä, koska edellinen vierasvoitto oli tullut 14. lokakuuta, jolloin HIFK oli voittanut TPS:n.

- Erinomainen valmius. Joukkue teki hyvin töitä ja oli valmis urheilemaan heti alusta alkaen. Taistella saatiin tosissaan. Erittäin tyytyväinen olen vierasvoittoon, ei meillä näitä liiemmälti ole, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kertasi lehdistötilaisuudessa.

Helsingin päätös paperittomista esillä eduskunnassa – PS: ”Mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä?”

23.11.2017 20:38

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä otti tänään kyselytunnilla esiin Helsingin kaupunginhallituksen päätöksen, joka toteutuessaan laajentaisi paperittomien palveluja. Mika Raatikainen (ps.) kysyi, mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä, jos se ei kannata tällaisia toimia.

Jo aiemmin puheenjohtaja Jussi Halla-aho peräsi asiaan kantaa pääministeri Juha Sipilältä (kesk.), jonka hallitus tavoittelee laittoman maassaolon vähentämistä Suomessa. Myös kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen (ps.) on arvostellut päätöstä kovin sanoin julkisuudessa.

Kansanedustaja luetutti Mehiläisen sopimuksen juristeilla – ”Se on karsea”

23.11.2017 18:16

Meri-Lapin kuntien ja Mehiläisen ulkoistamissopimus on ”karsea”, katsoo keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä.

Arvion Kärnä kertoo perustuvan hänen omaan kokemukseensa kunnanjohtajana sekä ulkoistuslakimiesten kanssa käymiin keskusteluihin. Lakimieslähde vahvistaa myös Uudelle Suomelle Kärnän tiivistyksen. Kemin verkkosivuilla julkaistun palvelusopimusluonnoksen arvioidaan syntyneen lähes täysin Mehiläisen kynästä.

Hallitukselle välikysymys eriarvoistumisesta – mukana SDP, vihreät ja vasemmistoliitto

23.11.2017 17:44

Oppositiopuolueet SDP, vihreät ja vasemmistoliitto tekevät hallitukselle välikysymyksen. Se koskee hallituksen päätösten aiheuttamaa eriarvoistumista Suomessa.

Kolmen puolueen eduskuntaryhmät jättävät yhteisen välikysymyksensä huomenna perjantaina. Kyseessä on 12. välikysymys Juha Sipilän hallituksen aikana.

Välikysymyskeskustelun jälkeen äänestetään hallituksen luottamuksesta.

Eikö yhdyntä 10-vuotiaan kanssa ole aina raiskaus? Oikeusministeri lupasi vastauksen alkuvuodesta

23.11.2017 17:30

Suomea laajasti järkyttänyt 10-vuotiaan tytön tapaus nousi esiin eduskunnan kyselytunnilla. Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) joutui vastaamaan kysymyksiin rangaistusasteikon löysyydestä.

Turun hovioikeuden antama tuomio 10-vuotiaan hyväksikäytöstä on herättänyt laajaa kuohuntaa. Aikuinen mies tuomittiin törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta syyte törkeästä raiskauksesta hylättiin, koska oikeuden mukaan ei ollut esitetty näyttöä siitä, että uhri ”olisi ollut väittämällään tavalla pelkotilassa tai muussa avuttomassa tilassa” ja että lapsi olisi vastustanut tekoa.

Yrittäjät vastaa: Erikoista puhetta, SAK – Kyllä laki mahdollistaa

23.11.2017 16:23

Suomen Yrittäjät kiistää jyrkästi opastavansa jäsenyrittäjiään mihinkään laittomuuksiin.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta syytti torstaina pitämässään puheessa, että Yrittäjät opastaisi teknologiateollisuuden alalla toimiva jäsenyrityksiään sopimaan paikallisesti palkoista lain ja sopimusten vastaisesti.

–No emme opasta laittomuuksiin, vaan kerromme, millä tavalla yleissitovuutta noudattavassa yrityksessä voidaan hyödyntää palkkaa koskevaa sopimista, jonka työehtosopimus mahdollistaa, sanoo Suomen Yrittäjien työmarkkinajohtaja Janne Makkula Uudelle Suomelle.

SAK:sta kovat syytteet: Hallitus rikkoo itse kiky-sopimusta – Yrittäjät opastaa laittomuuksiin

23.11.2017 15:22

Juha Sipilän hallituksen ajama työttömyysturvan aktiivimalli on kilpailukykysopimuksen vastainen, tulkitsee SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta. Hän huomauttaa, että kilpailukykysopimuksessa todetaan, että työntekijöiden palkka- ja työttömyysturvan taso turvataan.

Hän vaatiikin, että aktiivimallista on luovuttava kokonaan.

–Nyt näin ei ole tehty ja käytännössä leikatessaan työttömyysturvaa malli on myös kilpailukykysopimuksen vastainen, Eloranta sanoo

Ennätysmäärä naisia pörssiyhtiöissä – hallitusten jäsenistä nyt 27%

23.11.2017 15:03

Naisjohtajien määrä pörssiyhtiöissä on noussut viime vuodesta jälleen ennätyslukemiin. Itsesäätelyjärjestelmämme toimii, arvioi Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa.

Sisäministeriön Päivi Nerg loikkaa nyt valtiovarainministeriöön

23.11.2017 13:51

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg siirtyy valtiovarainministeriöön. Valtioneuvosto on nimittänyt Nergin hallintopolitiikan alivaltiosihteeriksi. Viisivuotinen virkakausi alkaa tammikuun alusta.

Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri kuuluu valtiovarainministeriön ylimpään virkamiesjohtoon. Virkaa aiemmin hoitanut Tuomas Pöysti siirtyy oikeuskansleriksi.

Lastensuojelusta lakialoite: Li Andersson vaatii 30 lapsen maksimia

23.11.2017 13:47

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on tänään aloittanut kansanedustajien allekirjoitusten keräämisen lakialoitteeseen lastensuojelun sosiaalityön mitoituksesta. Aloite tulee yli tuhannen sosiaalityöntekijän kannanoton jälkeen.

Olympiaongelma: Venäjä uhataan sulkea, kärähtänyt NHL-tähti yhä olympiamitalisti

23.11.2017 12:44

Kansainvälinen Olympiakomitea KOK tekee päätöksensä Venäjän osallistumisoikeudesta Pyeongchangin 2018 talviolympiakisoista parin viikon kuluttua. Maailman antidopingjärjestö Wada suosittelee Venäjän sulkemista olympialaisista, koska Venäjä ei ole tehnyt vaadittavia toimenpiteitä sen jälkeen, kun maan järjestelmällinen dopingohjelma paljastui tutkimusten jälkeen 2016.

Susijengistä tuli koripallopolitiikan uhri, siipirikkoisena Bulgariassa

23.11.2017 12:25

Koripalloliitto ilmoitti torstaina Suomen A-maajoukkuepelaajat, jotka matkaavat perjantaina Botevgradissa pelattavaan MM-karsintojen avausotteluun Bulgariaa vastaan. Petteri Koponen ja Sasu Salin eivät ole joukkueessa mukana.

Suomen Susijengille menetys on raju. Ovathan Koponen ja Salin olleet todella merkittävässä roolissa takakentällä Susijengin arvokisamenestyksissä 2011-17.

Koponen ja Salin olisivat kyllä halunneet pelata Bulgariassa. Koposen seura FC Barcelona ja Salinin seura Unicaja Malaga kuitenkin estivät heidän matkansa Euroliigan pelien takia.

Kauppoihin uutta hyönteisleipää – Suomalaisyhtiö maailman ensimmäinen?

23.11.2017 11:32

Elintarvikekonserni Fazerin leipomoyhtiö tuo osana kasvustrategiaansa kauppaketjuihin myyntiin hyönteisleivän.

Fazer uskoo oman selvityksensä pohjalta olevansa maailmassa ensimmäinen toimija, joka alkaa myydä laajasti kaupoissa hyönteisiä sisältävää tuoreleipää. Fazerin hyönteisleipä sisältää kotisirkoista valmistettua sirkkajauhoa. Kokonaisia sirkkoja leivästä ei siis löydy.

–Koska tämä on sellainen ensi kosketus raaka-aineeseen, ajattelimme, että se voisi olla jo vähän liikaa, jos siellä olisi sattumia, Fazer Leipomot Suomen toimitusjohtaja Markus Hellström naurahtaa.

Tutkijalta tyly arvio: ”Uusi maakuntamalli on jo toteutuessaan vanhentunut”

23.11.2017 11:09

Suomen hallinnon vuonna 2020 uudistava maakuntamalli on jo valmistuessaan vanhentunut. Näin arvioi muuttoliikkeen asiantuntija, valtiotieteiden tohtori Timo Aro kokoomustaustaisen Ajatuspaja Toivon uudessa #Makuvaalit-julkaisussa.

Maakuntauudistus toteutetaan osana sote- eli sosiaali- ja terveyspalveluiden kokonaisuudistusta. Palveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnilta ja kaupungeilta 18 maakunnalle.

Ministeri KL:ssä: Julkista järjestelmää pitää kehittää yksityisen suuntaan – Ketjuuntumista?

23.11.2017 10:03

Julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajien on kehitettävä liiketoiminnallisuuttaan, arvioi Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) Kauppalehdessä. Hän ehdottaa, että julkisen sektorin tuottajat voisivat harkita ketjuuntumista yksityisten yritysten tapaan.

Kansanedustajat Ylelle: Rikoslakia muutettava – 10-vuotiaan hyväksikäytön tulee olla raiskaus

23.11.2017 09:24

Monet lakivaliokunnassa istuvat kansanedustajat kannattavat rikoslain muuttamista niin, että kohua herättänyt 10-vuotiaan hyväksikäyttötapaus täyttäisi raiskauksen tunnusmerkit. Asiasta kertoo Yle.

Presidentti Niinistö avasi keskustelun: Miljoonien sakkouhka vihapuheen levittäjille?

23.11.2017 07:58

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö haluaa avata keskustelun siitä, tulisiko Facebookin, Twitterin tai Googlen kaltaiset alustat asettaa vastuuseen vihapuheen levittämisestä.

Niinistö otti vihapuheen esiin luennoidessaan Turun yliopistossa tiistaina. Hän kuvaili sitä ”haluksi väärinymmärtää mieluummin kuin pyrkiä ymmärtämään toista”.

– Tätähän me varmasti kaikki olemme kokeneet. Erityisesti somessa se näkyy. Joka sanaan lähes tartutaan. Halutaan ymmärtää väärin, jotta pääsee iskemään, Niinistö kuvaili.

Barcelona ja Chelsea jatkoon, ManU töpeksi

23.11.2017 00:32

Jalkapallon Mestareiden liigassa ratkesi keskiviikkona kahden mahtiseuran jatkopaikka. FC Barcelonalle riitti Torinossa maaliton tasapeli Juventusta vastaan. Chelsea taas varmisti jatkopaikkansa tyrmäämällä Azerbaidzhanissa Qarabahin 4-0.

A-lohkossa nähtiin merkittävä yllätys, kun Valioliigassa toisena oleva Manchester United hävisi Sveitsissä FC Baselille 0-1. Michael Lang viimeisteli voittomaalin varsinaisen peliajan viime hetkillä.

Siperian mahtiseura taipui Jokereille: ”Halusimme näyttää tänään”

22.11.2017 23:41

Jokerit päihitti keskiviikkona Helsingissä kovan joukkueen. KHL:n itäisessä konferenssissa toisena oleva rahakas siperialaisseura Avangard Omsk taipui Jokereille 0-3.

Jokereiden alku oli vahva. Kahden ensimmäisen minuutin aikana joukkue siirtyi 2-0 -johtoon.

- Ensimmäisessä maalissa oli onnekas pomppu ja sitten Pihlström (Antti) teki hienon maalin. Ennen kolmatta minuuttia oli 2-0. Todella hyvä alku oli, kommentoi Jokerien kapteeni Peter Regin.

Juha Sipilä: Isompi pakolaiskiintiö parantaisi tilanteen hallintaa

22.11.2017 21:04

Suomi haluaa kehittää pakolaisten vastaanottoa Euroopan unionin alueelle kiintiöpakolaisjärjestelmän suuntaan. Lisäksi Suomi ajaa EU-maiden yhteistä listaa turvallisiksi katsotuista maista.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan kiintiöpakolaisjärjestelmään pohjautuva vastaanotto olisi nykyistä järjestelmää hallitumpi. Se voisi kasvattaa pakolaiskiintiötä, hän vihjaa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset