JPiri

612 kulkueessa tuhansia osallistujia

Ihmiset ovat osallistuneet 612 kulkueeseen sankoin joukoin. Kulkue on rauhanomainen kuten olettaa saattaa ja kuten tavallista punavihervasemmmiston anarkistiosasto häiriköi ja huutelee tyhmyyksiä sekä heittelevät kananmunilla osallistujia.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (96 kommenttia)

Juhani Piri

Kunhan luvut tarkennetaan niin oletan että päästään sinne 3000 paremmalle puolelle.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

On se vaan niin outoa, että näille äärioikeistolaislle sekopäille ei edes matematiikan 1+1 -laskut käy järkeen.

Juhani Piri

Median osalta on kyllä järkyttävän typerää toimintaa uutisoida kulkuetta äärioikeistolaiseksi. Journalistiset arvot ovat lentäneet romukoppaan jo aikoja sitten.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Lapsia, nuoria, naisia, miehiä, vanhuksia....ihan tavallisia ihmisiä.

Juha Kuittinen

Onkohan sinne kulkueen joukkoon muutama kuunatsikin eksynyt?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Varmaan. Onneksi natseus ei tartu ilmateitse, kuten ei anarkismikaan.

Eero Mattila

#2 Asia on juurikin näin. Kävin paikan päällä kuvaamassa ja juttelemassa ihmisten kanssa. Erityisesti verovaroin ylläpidetyn YLEn toimittajien masinoima vastakkainasettelu ja mustamaalaaminen on äärimmäisen tuomittavaa. - YLEn tehtävä ei ole jaotella ihmisiä hyviin ja pahoihin eikä kasvattaa ennakkoluuloja tai pelkoja omien kansalaisten keskuuteen...

Soihtukulkue oli kilometrin mittaisena komeaa katsottavaa ja on selvää, että mukana oli vähintään 3000 ihmistä.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Niin, ei ISIS:kään ole ääri-islamistinen kun ihan tavallista porukkaa.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Itse väitteestä viis, mutta rinnastuksena harvinaisen oksettava, täytyy todeta. Minkälainen mieli moista suoltaa, jääköön itse kunkin arvioitavaksi.

Tällaiseen demonisointiin tosin tämän ehdottomasti suurimmalta osin keinotekoisen vastakkainasettelun toisen osapuolen toiminta on pitkälti perustunut.

Kuten eräs toisaalla kiteytti, periaatetta "valehtele, huijaa ja levitä vihaa" sovelletaan kyseisissä piireissä surutta.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #80

Vihaajien on pakko purkaa oma pahanolonsa toisinajatteleviin, muuten he joutuisivat kohtaamaan omat, todelliset ongelmansa.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #80

Yhtä vastenmielistä kun valehdella ja valkopestä äärioikeistoa. Sillä erolla, että minä en ollut tosissani ja tiedän veraukseni vastenmielisyyden. Se oli tarkoituskin.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #118

En jaksa selata kaikkia kommentteja lävitse, joten kerrotko tarkemmin, missä kohdin (tässä ketjussa) on valehdeltu ja valkopesty mitä tulee äärioikeistoon?

Valehtelua ei ole kutsua n. 2000 - 3000 osanottajan 612-kulkuetta rauhanomaiseksi, vaikka sekaan marginaaliryhmien SVL:n ja PVL:n aktiiveja lyöttäytyikin. Tiedät hyvin itsekin, että on jopa luonnollista, että yrittävät mukaan 612-kulkueeseen - eivät he antifasistien joukkoihin pyri.

Lisäksi tälläkin kertaa 612-kulkue pysyttäytyi rauhanomaisena siinä missä vasemmistoanarkisti-sivustahuutelijoiden joukoista kohdistettiin kulkueeseen väkivaltaa.

Hyvä lisäksi, että tiedostat rinnastuksesi vastenmielisyyden.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Hienon näköinen kulkue, jossa huudettiin "Suomi, Suomi!"

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Aikaisemmin Helsingissä järjestettiin vain ylioppilaitten ja korkeakouluopiskelijoiden soihtukulkue Hietaniemestä Senaatintorille. Osallistuin siihen itsekin useimmiten suurin piirtein vuosina 1975 - 1985. Se toteutetaan edelleenkin joka vuosi ja vastassa on arvovaltainen porukka Senaatintorilla.

Miksei se riitä? Miksi pitää äärijärjestöjen perustaa omiaan ja höynäyttää tavallisia kansalaisia tukemaan heitä? Jotkut taistolaisrassukat protestoivat näyttävästi siihen aikaan myös tuota mainitsemaani ylioppilaiden soihtukulkuetta vastaan tuomiten sen "fasistiseksi", mutta se oli aivan eri asia kuin tämän nyt kyseessä olevan kulkueen protestoijien sanoma.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kerrotko kaikille nyt, mikä se sanoma on?

Eero Mattila

#9 Onko pakko ajatella noin negatiivisesti?
- Itse läksin Helsinkiin katsomaan, että mitä siellä oikein tapahtuu. Ylen ja Hesarin ennakkopropaganda on ollut melko jyrkkää. No Hietaniemen hautausmaalla tämä ylioppilaiden tilaisuus oli todella tyylikäs ja 16 kertaa peräkkäin paikalla olleen seurakunnan puutarhurin kanssa jutellessa selvisi, ettei koskaan ole ollut yhtä paljon yleisöä... hieno tunnelma kerta kaikkiaan! Mahtava kynttilämeri!

- Ajatus oli ajella suoraan kotiin kun tuli kylmä seisoskellessa, mutta kun Yle Suomessa kuulutettiin että äärikansallismieliset kokoontuvat Töölön torilla päätin mennä katsomaan. Yle uutisointi on täysi uutisankka. Vaikea ymmärtää miksi YLE mustamaalaa kansalaisiaan ja luo keinotekoista vastakkainasettelua. Toria kierrellessä ja ihmisten kanssa jutellessa selvisi, että marssijoista ylivoimaisesti suurin osa oli aivan tavallisia suomalaisia. Kyse ei todellakaan ollut äärijärjestön tukemisesta vaan itsenäisyyspäivän marssista. Ihmisten kanssa jutellessa selvisi, että YLEn ennakkomainonta on peloittanut ihmisiä pois ja joku pelkäsi vasemmiston väkivaltaisuutta marssin aikana. Mitään muita käytöshäiriöitä ei ollutkaan kuin vasemmiston huutelu ja kananmunien heitto - todella typerää!

Marssijoita oli varovasti arvioiden yli 3000 - nuoria, aikuisia, lapsia. Ylen ja IL-TV arviot 400 ihmisestä ovat todella pahasti pielessä. Suorastaan hävettää täysin valheellinen uutisointi sekä ennen että jälkeen tilaisuuden. Erityisesti verovaroin ylläpidetyn YLEn olisi syytä pyytää anteeksi ja oikaista epärehellinen uutisointi.

Itsenäisyys on iloinen asia. Vaikea ymmärtää, miksi asioita pitää vääristellä. Natseista vouhkaaminen antaa täysin väärän kuvan tilaisuudesta ja tunnelmasta. Kysymys kuuluu, miksi tavallinen kansa ei saisi marssia ja juhlistaa itsenäisyyttä soihtujen kanssa - näky oli hyvin vaikuttava - ihmisistä muodostui kilometrin mittainen kulkue..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Miksei yksi arvovaltainen ja kaikkien hyväksymä soihtukulkue riitä Helsingin kokoisessa kaupungissa?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #19

Ovatko kaikki ylioppilaita? Miksei kulkue voisi olla Onnea Suomi ja avoin kaikille. Ei statuksia, eikä puoluekantoja.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #21

Näin minullekin tuli Juhan kysymyksestä mieleen, että hiukan hölmösti taannoin on ollut tarjolla ainoastaan kulkue leimallisesti ylioppilaille ja korkeakouluopiskelijoille. Kuten Juha itse toteaa.

En itse menisi ei-ylioppilaalta enkä ei-korkeakouluopiskelijalta kysymään, miksei edellinen riitä.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #19

On aika ymmärrettävää, ettei Pressan linnan liepeillä keekoilu kiinnosta kaikkia kansalaisia. En itsekään halua osoittaa kunnioitusta nykyiselle hallitukselle tai linnan kutsuilla verovaroja tuhlaaville.

Tavallisten suomalaisten kulkue on aivan jotain muuta. Siihen ei tarvita kutsuja ja jokainen joka paikalle pääsee voi osallistua. Itsenäisyys saa aivan toisenlaisen merkityksen tavallisen kansan keskellä ilman maksettuja osanottajia.

Miikka Lahti Vastaus kommenttiin #19

No jaa. Tavallaan on parempi, että äärioikeistolla on oma kulkueensa sen sijaan että soluttautuisivat esim. ylioppilaiden joukkoon.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ja huomenna ei kukaan muista yhtäkään marssia, mitättömiä tapahtumia, linnan juhlat täyttää uutiset, hörhöjen heilumiset eivät ole uutisten arvoisia tapahtumia.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Juu ei muista kun ketään kuunatsia ei ole saatu kiinni...
Mutta jos joku olisi heitellyt kananmunia tai olut-tölkkejä alpakkojen/pupujen suuntaan niin toisen tahon somemyrsky olisi ollut tsunami...

Miten menisi jos Ilves nyt haluaisi pelipäivän esim. Helmikuulle Hakametsään kun Tapparalle on luvattu jo sama päivä...

Olisiko Ilves nyt natsi-porukka?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Börje, miltä tuntuu olla niin erinomainen?

Hannu Töyri

Olet herra Uimonen lietsomassa vihaa täällä. Plokisti kertoi aivan asiallisesti tiedon 612 marssista, joka oli mukava kuulla ja sinä tulet nimittelemään meitä mielisairaiksi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Et siis ymmärtänyt kommenttini myönteistä sisältöä. Kaheleita on nykyisin yhä vähemmän.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #60

Mielenkiintoista, että toisissa yhteyksissä börjet ja kumppanit korostavat ennakkoluulojen vähentämisen merkitystä suoran ihmisten kohtaamisen ja kanssakäymisen kautta.

Tässä yhteydessä taasen on ihan ok leimata kahjoksi ilman vaivautumista kohtaamaan asianomaisia henkilöitä.

Sellainen ilmeisestikin kuvastaa Börjen kommenttien "myönteistä sisältöä."

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Monet rassukat purkavat omaa epämääräistä ahdistustaan sellaisiin, jotka ajattelevat hieman toisin kuin he. Tälle oli psykologiassa jokin hieno termikin, muistaako joku?

Eero Mattila

#14 Börje onnistuu alittamaaan riman aina ja varmasti.
- Harvat häiriköt, joita poliisimaijaan piti laitella olivat kaikki vasemmiston edustajia. Olisiko vasemmiston aika irtisanoutua väkivallasta ja häiriön aiheuttamisesta yleisillä paikoilla? (soihtukulkueessa oli myös lapsia)
- Vasemmistoa diggailevat toimittajat voisivat kerrata journalistin ohjeet. Uutisointi on ollut täysin ala-arvoista..

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Samaan kahelien nippuun nämä vasemman laidan isäm maan toivot.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #28

Osaatko selittää mistä vasemmiston vastakkainasettelu, vihollisuuksien ja vihan lietsonta johtuu kun olet sisäpiiriläinen?
- Ylen toiminnassa tämä on erittäin tuomittavaa. On aika paha menetys jos suuri yleisö menettää luottamuksensa uutisiin... eikö kannattaisi pysyä totuudessa?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #38

Eipä ole harmainta aavistusta mitä vasemmiston radikaalit puuhailee kun en ole siellä(kään) sisäpiireissä.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #59

Ok. Punavihreä.
- Kysymys on silti sama, eikö vastakkainasettelun ja valheellisten viestien jakelun voisi jo lopettaa?

Erkki Joona Vastaus kommenttiin #38

Yle on epäluotettavalla journalismilla tilannut kansalaisten luettavaksi MV -lehden ja lisää tulee ellei Yle palaa rehelliseen ja tasapuoliseen journalismiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Laurakin tykkäs kovasti, vaikkei tiedä oikein mistä sitten tykkäsikään :)

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005479106.html

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Jaa, 612 kulkue on katsottu. Poliisin mukaan n. 4000 osallistujaa. Minusta he näyttivät varsin tavallisilta kansalaisilta. Ja äärioikeistolaisiksi ja natseiksi voitte nimitellä heitä vasta kun teillä on todisteita asiasta. Ja siihen ei mielestäni riitä vetoaminen SVL: n.

Alkaa väsyttää tuo "valtamedian" yksipuolinen vänkyttäminen asiasta.

Puhukaa sitten kun saatte pestyksi vasemmistoanarkistit ja punalippudemarit väkivallattomiksi.

PS! Yksi alpakkakin bongattu, lapsia ei juuri näkynyt, vain räkyttävä anarkisti.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kuka tahansa voi kutsua 612-porukkaa natseiksi jos haluaa. Sananvapaus nimittäin.

Reinolla on pahasti hukassa sananvapauden määritelmä.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Keijo, mistä sellaista päättelet?

Perustelut teidän natsikorttien heittelylle ovat olemattomat. Puheensa saisi ja pitäisi myös perustella.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #29

Älä Reino välitä, Keijolla tapana sananvapauden nimissä askarrella paskarrella "räävittömyyksiä", tämä lienee sarkasmia??....

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#26:
Keijo unohtaa nyt solvauksen käsitteen:
"Joka ... loukkaa toista häväisevällä lauseella ... rangaistakoon solvauksesta.

Jos solvaus tehdään julkisesti, taikka painotuotteen, kirjoituksen tahi kuvallisen esityksen kautta, jota syyllinen levittää tahi levityttää; olkoon rangaistus ..."

Tuo yllä oleva on tietysti vanhan rikoslain tekstiä. Nykyisinkäytetään termiä kunnianloukkaus.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #31

Kiitos Jaakko tuesta. Mutta minua eivät nuo Jaakon enempää kuin muidenkaan kommentit heilauttele.

Jokainen kirjoittelee omista lähtökohdistaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #33

Periaatteessa olen samaa mieltä siitä, että ei haukku haavaa tee. Ajattelin vain tuoda esiin mielipiteen ja perättömän lausuman välisen eron. Ehkä Räävikin ymmärtäisi mielipiteen ja solvauksen eron, jos me tässä ryhtyisimme leimaamaan häntä varkaaksi ja murhamieheksi.

Eero Mattila

#26 eikä voi. Et taida ymmärtää sananvapaudesta kovin paljoa. Vähintään perätön väittämä. Tapauskohtaisesti kunnianluokkaus.
- Etenkin toimittajilla pitäisi olla sen verran ammattitaitoa ettei tuhansien ihmisten itsenäisyypäiväkulkuetta leimata joksikin ääriryhmäksi ilman parempaa tietoa. Minä olin paikalla ja juttelin ihmisten kanssa - perättömiä ei pitäisi kenenkään levitellä - varsinkaan itsenäisyyspäivänä.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Aiheeseen jotenkin liittyen: Nousin Käpylässä iltapäivällä (06.12, n. klo 14, bussiin 65, kun poliisi autoja alkoi mennä keskustaan pillit soiden. Sturenkadun kulmassa oli bussi pysäytetty ja puolet kadusta suljettu. Kadun varressa oli 7 poliisiautoa + pari autoa kadun sulkuna. Poliiseja paljon ja ainakin 4-5 poliisikoiraa, osalla miehistä täysi varustus; kypärät ja kilvet. Joukko poliiseja seisoi aseet tanassa bussin sivulla.
Hyppäsin alas bussista katsomaan. Pysäytetyn bussin tummien lasien takana oli nuoria miehiä. Mitään ei tapahtunut, ketään ei komennettu ulos, mutta tunnelma oli aika raju.

Sitten bussi lähti keskustaan ja poliisit perässä. TV-kuvaajakin oli vahingossa osunut paikalle. Luulen, että operaatio oli suunniteltu ja joiltakin marssijoilta otettiin luulot pois. Tilanne oli kyllä Suomessa harvinaisen massiivinen, vaikka mitään ei todella tapahtunut.

Hakaniemen torilla oli 4 poliisiautoa valvomassa erään kulkueen kokoontumista. Yhdellä marssijalla luki lapussa: "Eniten häpeän pakkopalautuksia".
Kaisaniemenkadun ja Unioninkadun risteys oli suljettu kahdella poliisiautolla.
Kaisaniemen puistossa partio poliisiauto.

Mietin, että mistä tuo kaikki johtui. Mitä Suomessa on tapahtunut?
Kun en oikein tiedä, kysyisin: Onko noin massiivisia operaatioita tarvittu Suomessa aikaisemmin itsenäisyyspäivänä? Jos ei, niin mistä tämä on saanut alkunsa? Mitä Suomessa pelätään?

Eero Mattila

Pysäytetty bussi oli vasemmistoradikaalien käytössä ja poliisi tarkasti sen.
- Ilmeisesti kaikki ongelmat mitä itsenäisyyspäivän aikana tapahtui olivat vasemmistoradikaalien tai itseään anarkisteiksi kutsuvien aiheuttamia.

- Ylen ja iltapäivälehtien maalailema ääriryhmien yhteenotto oli täysin vastuutonta uutisointia. Mitään yhteenottoa ei ollut vaikka vasemmistolaiset yrittivät marssijoita provosoida..

- Ihmettelin itsekin kauanko tätä vasemmiston häiriköintiä joutuu katselemaan? Kymmeniä poliisiautoja turvaamassa täysin tavallisten ja rauhallisten suomalaisten marssia. Tuntuu, että vasemmisto on täysin väärässä osoitteessa ja harhaanjohdettuna haukkumassa. Miksi esim. Suomen Yleisradio luo vastakkainasettelua tavallisen kansan keskuuteen? Missä on toimittajien vastuu?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"612 kulkueessa tuhansia osallistujia"

No, Kalpan peleissäkin on rutkasti enemmän katsojia kuin tuossa mainitussa äsken tapahtuneessa kulkueessa, joten tuota ei voi pitää minään saavutuksena etenkin, kun 612-kulkueen osallistujamäärä on puolittunut viime vuotisesta.

Pienenee kuin pyy maailmanlopun edellä...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

" kun 612-kulkueen osallistujamäärä on puolittunut viime vuotisesta."

Juho, sinulta näyttää tuo itsekontrolli olevan edelleen karkuteillä, kuten se kommenteistasi päätellen on ollut jo kauan.

Viime vuonna osallistujia 612-marssilla arvioitiin olleen n. 3000, nyt 4000-5000. Merkillinen pyy!?

Pakottaako vasemmistolainen aatteesi tuollaisiin älyttömyyksiin?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

:)

Korkeintaan 1 000 henkilö osallistui tänä vuonna tuohon kulkueeseen, jota yleisesti luonnehditaan äärioikeistolaisesti profiloituneeksi, mutta jonka todelliset tarkoitusperät ovat edelleen jopa sen nykyisille järjestäjille epäselvät :)

Kalpan peleissä käy keskimäärin kolmisentuhatta maksavaa katsojaa, joten tässä vertailussa valtakunnalliseksi ajateltava 612-tapahtuma häviää aika kirkkkaasti jopa savolaiselle lätkänpelluulle.

Miksi näin on?

No, käsittääkseni äärioikeistolaisuuteen profiloituminen ei yksinkertaisesti vain miellytä ihmisiä. Niitä kun on parempiakin ajatussuuntia olemassa - tässä eräs parhaista :

https://www.facebook.com/events/1728670793809968/

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #52

Juho, otappa hieman takaisin ja starttaa uudestaan.

Osallistujia 612 kulkueessa oli 4000-5000, mikä on enemmän kuin KalPa: n peleissä. Ja savolaiset pelaavat hyvää jääkiekkoakin: :)

Jos Suomessa on n. 30 natseiksi luokittemaasi SVL: n jäsentä kaikkiaan, se ei todellakaan osoita heidän olevan suosittuja. Ja vaikka he kaikki 30 olisivat olleet mukana kulkueessa, tekisi se alle 1 %: n osllistujista. Voitko tällä perusteella leimata 612-kulkueen natsistiseksi-perustellusti.

Ja tuon linkittämäsi porukan ainoa sivusta huudettu kommentti oli "imekää munaa!" Herätti ansaittua hilpeyttä.:) :) :)
Todella hienoa ja ylösrakentavaa yhteiskunnallista keskustelua.

Tule pois sieltä Li Andersson-lokerostasi ja katsele avoimin silmin elämää ympärilläsi. Elämä voi olla hauskaakin kun sen oikein oivaltaa. :D

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #57

Nyt käy Rene kierroksilla selkeästi - reaktiivisuus on kuitenkin taakka ja kuormittaa hermoston ohella koko kehoa stressihormonin valuessa verisuonistoa pitkin pienimpienkin valtimoiden kärkihaarakkeisiin saakka.

Sen verran voin huojentaa saturoitunutta mieltäsi, että tulen vastaan osallistuja-arviossa. Riippumattoman arvion mukaan 612-kulkueeseen osallistui tänä vuonna reilu tuhat henkilöä, mikä on sekin ihan "hyvästi" näinkin äärioikeistolaiseksi profiloituneelle tapahtumalle :)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #63

Rene ei käy kierroksilla, vaikka sinun ajattelemattomuutesi hieman ärsyttää. Minulle on sama, paljonko sinä uskot marssijoita olleen. 4000: kin on reilu tuhat.

Elä uskossasi ja tule onnelliseksi. Tosin epäilen sen mahdollisuutta puna-vihreässä porukassa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #67

Mitä merkitystä noilla luvuilla ja jollain soihtukulkueella on käytännössä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #57

Klo 19.33: Poliisin mukaan soihtukulkueessa on jopa noin kolmisentuhatta osallistujaa.

Tieto korjattu: Poliisi tarkensi myöhemmin, että paikalla oli noin 2000 mielenosoittajaa. Arvio meni aluksi yläkanttiin.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000004896242.html

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #99

Seija, videohan on "kumiluoti-Jarin" kiinniototsta v. 2016???
Mitä tämä vuoden vanha videopätkä kertoo tämän vuotisesta? Ja kuva oli PVL: n mielenosoituksesta viime vuodelta. Ei tekemistä tämän vuotisen 612-kulkueen kanssa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #102
Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #110

Seija, tekevälle sattuu, tekemättömälle ei! :)

Ja muistaakseni sinulta 1. lipsahdus koko yli 5-vuotisjaksolla, joka täällä on kirjoiteltu! :)

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #99

Kröhöm. Kyseinen linkki on vuodelta 2016

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

612-marssin järjestäjät eivät ole tehneet pesäeroa natseihin. Tämänvuotisen osallistujapalautteen perusteella voidaan odottaa linjan tarkistusta. Jos sitä ei kuulu, johtopäätös on selvä.

Eero Mattila

Ota ihan rauhallisesti. Väkivalta ja häiriökäyttäytyminen tuli esille tälläkin kertaa vain ja ainoastaan vasemmiston mannekiinien osalta.
- Marssille saa osallistua kuka vaan jopa vasemmisto, jos osaa käyttäytyä jostain syystä vasemmisto heitteli kananmunia itsenäisyyspäivän soihtukulkueeseen, onko se mielestäsi järkevää käytöstä? Kulkueessa oli pieniä lapsiakin...

P.S. Viimeiset natsit karkoitettiin Suomesta 1944.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #51

Uusnatsismista pitäisi tosiaan puhua/kirjoittaa tässä yhteydessä - natsien ideologisista perillisistä siis.

"Väkivalta ja häiriökäyttäytyminen tuli esille tälläkin kertaa vain ja ainoastaan vasemmiston mannekiinien osalta."
¨
Tapahtumapaikoilta striimattujen videolähetysten perusteella ainakin eräs oululainen kunnanvaltuutettu pidätettiin häiriökäyttäytymisen vuoksi ja eräs natsien ideologinen perillinen otettiin kiinni poliisin toimesta yleisvaarallisen esineen hallussapidon vuoksi...

Hannu Töyri Vastaus kommenttiin #54

Muista Juho kun puhut natseista, niin puhut kansallissosialiteista. Hiltler liityin Saksan sosialistiseen työväenpuolueeseen.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #54

Miten se oli se väärän tiedon levittäminen:

Tässä itse pidätystilanne:
https://www.youtube.com/watch?v=-M8DG6248cs

Tässä junes kertoo putkareissusta kun pääsi pois ja kertoo syyn pidätykselle:
https://www.youtube.com/watch?v=zMvNTtpowcs

Täällä sitten koko video:
https://www.youtube.com/watch?v=U_qMVCd2rtA&t=3633s

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #93

Oululainen kunnanvaltuutettu tuli kiinniotetuksi siis kuten totesin. Levittämäni tieto on siten oikea ja vieläpä kiinniotetun itsensä vahvistama.

Poliisin toiminnassa en tämän kiinnioton suhteen näe moitittavaa.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #106

"Tapahtumapaikoilta striimattujen videolähetysten perusteella ainakin eräs oululainen kunnanvaltuutettu pidätettiin häiriökäyttäytymisen vuoksi"

Eipä tainnut kuvastaa sitä mitä on tapahtunut. Asiasta tulee olemaan varmasti mielenkiintoinen oikeudenkäynti. Onhan se toki yhteiskunnan rahojen tuhlaamista, mutta on tuollainen mielivaltainen toimitakin. Saamme lukea loppuratkaisusta sitten joskus.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Eivät kai, kuten eivät useimmat muutkaan suomalaiset ole julkisesti tehneet tätä pesäeroa. Minäkään en ole viitsinyt sitä erikseen tehdä, mihinkään sellaiseen vaḱuutteluun kun ei ole aihetta. Eikä varmaan Pihtiputaan muorikaan ole.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Lasten tapahtuma keräsi mediatietojen perusteella eniten osanottajia. Hienoa, pääpaino Suomen tulevaisuudessa mennyttä unohtamatta.

Toivottavasti soihtuporukat siivoavat jälkensä. Viime vuonna roskasivat hautuumaan.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Markku, hienoa että otat median tiedot todesta. Sillä tietämättömyys luo onnellisuutta ja tieto lisää tuskaa.

Ole rauhallinen, soihdut sammutettiin ja kerättiin ämpäreihin. Eivät roskaa, jos muut eivät tee sitä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

No nyt helpottaa tieto, että olit paikalla todistamassa kaikkien soihtujen keruun ämpäreihin. Uusia kannattaa taas ensi vuonnakin jonottaa.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

En Reino itsekään muista, että yläasteella ja lukiossa mediakriittisyyteen kasvattamisen yhteydessä olisi painotettu valikoivuutta :)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #83

Heikki, en minäkään muista, että olisi?????

Eero Mattila

Varmaan näin, jos uskoo Ylen uutisvirtaan;-)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

TV:ssä näytettiin joltain lähes tyhjältä stadionilta kuvaa, jossa näkyi muutama kymmenen aikuista ja muutama lapsi.

Lisäksi näytettiin yhtä surullisen näköistä eäintä, luultavasti sitä alpakkaa.

Mihin tässä voi enää uskoa , omia silmiään vai tapahtuman järjestäjien ilmoitusta ”5000 kävijästä” ?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Näin se Pekka olikin. Mutta kävijämäärä 5000 on järjestäjien antama arvio kävijämäärästä koko juhlan aikana lasten juhla-alueella.

Ja jos he saavat tyydytystä tästä kävijämäärästä, siitä vaan!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onneksi lapsien tapahtuma on oikeasti se tärkeämpi ja järkevämpi kuin joku marssiminen.

Alpakat voitti natsit ja muut tamppaajat.

Uusnatsimarssin tieltä HJK:n stadionille siirtyneessä lasten alpakkajuhlassa järjestäjien mukaan jopa 5000 kävijää

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712062200585547...

Toivottavasti tämä otetaan ensivuonna huomioon kuin jaetaan marssi vuoroja.

P.s tuossa tapahtumassa nolla häiriötä.
Lapset ennen natseja. :)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Teppo:
"Alpakat voitti natsit ja muut tamppaajat"

Minusta se on hieno asia jos lapset saivat omat juhlansa ja jos hauskaa oli. Lapsissa on tulevaisuus.

Mutta mielestäni lasten ja 612-kulkueen vastakkainasettelu oli raukkamaista ja iljettävää.

Eihän tässä kukaan ole vastustanut lasten juhlaa. Pitää muistaa vain laki lupien hausta ja tehdä se aikanaan.

Eero Mattila

Onpa typerä kommentti. Miksi pitää luoda vastakkainasettelua itsenäisyyspäivänä?
- Melko ala-arvoista vetää lapset mukaan vasemmiston väsyneeseen jargoniin. Soihtukulkue ei ollut lapsilta pois!

Varmasti kenellekään kulkuetta paikan päällä seuranneelle ei jäänyt epäselväksi, että marssijat olivat pääasiassa tavallisia suomalaisia. Parikin vanhempaa katselijaa kadunvarressa ihmetteli ääneen, miksi uutisissa levitetään väärää tietoa ääriryhmistä... muita ääriryhmiä ei ollut äänessä kuin vasemmistolaisia! Soihtukulkue marssi hillityn arvokkaasti.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Anarkistiset alpakat - natsien ideologisten perillisten ja äärioikeistolaisiksi profiloituneiden yhdistetty joukkue : 6-0

Alpakoiden voitonjuhlinta jatkuu ilotulituksella :)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Ai alpakat eivät olleetkaan poliittisesti neutraaleja? Selviää ne antifan juonet tätäkin kautta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #62

Perhepoliittinen kannanotto lähinnä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #62

Alpakatko muka poliittisesti neutraaleja?
Sini Lappalainen kertoi seisovansa alpakoiden rinnalla; se jo kertoo paljon niiden neutraalisuudesta.

Silti on järkevämpää pysyä alpakan rinnalla kuin sen edessä. Voi muuten saada räkämällin kasvoilleen.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Oli kyllä yllättävän hauska kulkue. Kuvaavinta oli marssissa alkanut valtava naurun remakka, kun tien varressa seisonut vastamielenosoittaja käski "imemään paskaa".

Kyllä siellä useita tuhansia oli mukana, 2,5-6 tuhatta on oma arvioni. Poliisille isosti peukku ylös, he olivat tehokkaasti, näkyvästi ja volyymillä mukana suojaamassa kaikkia. Todistin jopa muutaman anarkistin pidättämisen.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Aivan käsittämätöntä tämä natseista jankkaaminen. Ennakkoluulot ovat lujemmassa kuin peräkylän junttilan rasistilla. Ja nämä ihmiset ovat vielä niitä, jotka ovat ensimmäisinä muita ennakkoluuloista syyttämässä?

Einstein sanoi että tyhmyys on ehtymätön voimavara, mutta kyllä minä sanon ettei se pärjää tekopyhyydelle.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Onko tämä 612 tapahtuma mielenosoitus ja jos on mitä vastaan tai minkä puolesta. Kuuluiko sieltä rummutusta ja megafoneilla huudettuja iskulauseita? Oliko siellä muita lippuja kuin Suomen lippuja ja oliko banderolleja?

Jos mielenosoituksen tavanomaisia tunnusmerkkejä ei ollut, mistä voitiin päätellä, että osallistujat olivat äärioikeistoa ja natseja.

Kysyn täysin ulkopuolisena kun en itse päässyt toteamaan tapahtumaa ja sen luonnetta.

On omituista, että itsenäisyyspäivälle, myönnetään lupia mielenosoituksille.
Vika ei tietenkään ole viranomaisissa vaan meidän lainsäädännössämme.

SIKSI esitän, että joku suoraselkäinen kansanedustaja tekisi lakiesityksen, että itsenäisyyspäivälle hyväksytään vain sellaisia yleisötapahtumia, jotka välittömästi liittyvät itsenäisyyteemme.

Mielenosoituskulkueet eivät kuulu itsenäisyyspäivään. Hiljainen kulkue sankarihaudoille ilman banderolleja ei ole mielenosoitus.

Suvaitsevaisessa Suomessa voisi mieltä osoittaa kaikkina muina päivinä kuten esimerkiksi jouluna, uudenvuoden aattona, vappuna, juhannuksena jne.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Matti, 612-soihtukulkue käytti vain suomenlippuja keulassa. Ei banderolleja eikä poliittisia tunnuksia. Ei iskulauseita eikä rummutusta. Näissä vasemmistolaisissa oli heidän punaisia lippujaan, banderolleja ja he myös huusivat kuolemaa vastustajilleen ( demarit).

612 oli hiljainen soihtukulkue itsenäisyyden kunniaksi. Muut olivat mielenosoituksia-paitsi lasten juhla, jossa ei näyttänyt mitään tapahtuvankaan. Heidän osallistujamääränsäkin oli hatusta temmattu määritelmä, ehkä n. 10-kertainen todelliseen verrattuna.

Lasten tapahtuma olisi ollut mielestäni ok, jos siihen ei olisi sotkettu politiikkaa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Minusta tuntuu, että valtaosa kommentoijista ei tee ero kulkueen ja mielenosoituksen välillä. (Viiden pisteen kysymys: "Montako kuulapäätä tarvitaan kulkueeseen, että hautajaissaatto muuttuu äärioikeiston mielenosoitukseksi?)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #112

Matti, mielestäni ei tarvita kuin yksi. Jos se on Ylen, HS: n, Iltalehden tai Iltasaanomien toimittaja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

YLE kutsui soihtukulkueen osallistujia äärikansallismielisiksi, olikohan myös linnassa äärikansallismielisten juhlat?

Juhani Piri

Sitten niille jotka riemunkiljahduksien kera toitottaa juneksen putkareissua. Niin tässäpä on sitten inffo kuinka mielivaltaista se toiminta on ollut poliisin toimesta. Häiriökäyttäytymisellä ei ole ollut osaa eikä arpaa, ainoastaan poliisin mielivaltaisuudella.

Tässä itse pidätystilanne:
https://www.youtube.com/watch?v=-M8DG6248cs

Tässä junes kertoo putkareissusta kun pääsi pois ja kertoo syyn pidätykselle:
https://www.youtube.com/watch?v=zMvNTtpowcs

Täällä sitten koko video:
https://www.youtube.com/watch?v=U_qMVCd2rtA&t=3633s

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Videokuvan perusteella yhden hengen mielenosoitus oli säikyttänyt kadut tyhjiksi alpakoista, joten eiköhän tuosta joku syyte saada kasaan. Tai ainakin lööppi.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Hiukan vaikuttaa siltä, että Suomen uuskansallissosialistit eli neonatsit ovatkin pesiytyneet virkakuntaan tiukasti sisäministeriön, poliisihallituksen,...liekanarussa, menetelmät näyttävät samoilta kuin alkuperäisillä. Mihin tämä maa on menossa?

Jari Rahkonen

IL uutisoi http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712072200586518... että alpakkakekkerit keräsivät 5000 osallistujaa ja poliittinen 612 marssi 2800. Viesti on se että jatkossa fasistien marssi saisi väistyä huomattavasti suositumman lastenjuhlan tieltä ja että periaatteessa Vapaavuorikin jo vähän tällaista on luvannut. Itse en ole löytänyt kuin sellaisia kuvia jossa tyhjällä jalkapallostadionilla on kourallinen ihmisiä eikä alpakoitakaan näy missään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tavalliset ihmiset tuon taivasta tuosta välittivät.

Marssilla pieni porukka, joka luulee itsestään suuria.

Se on kuin persujen kannatus, ja EU:n vastustus, täällä kova meteli, oikeassa elämässä pieni vähemmistö

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Petteriltä taas tyhmyyden riemuvoitto!

Määrittelisitkö "tavallisen ihmisen" !

Mutta älä laske itseäsi siihen porukkaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ne muutama miljoona, jotka viettäivät itsenäisyyspäivää jotenkin muuten kuin kadulla möyhöttäen.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #117

Petteri, voe kun helepotti. Möyhötitkös sinä kavulla?

Toimituksen poiminnat