Jos perustaisin puolueen

Jos perustaisin puolueen, niin tässä olisi alustavia suuntaviivoja ja hahmotelmia mitä ajatuksia puolueella (tai itselläni) olisi.

 

Suomalaisuus ja Suomen etu ovat puolueemme arvopohja. Se tarkoittaa ensisijaisesti avointa ja rehellistä päätöksentekoa Suomalaisen hyvinvoinnin takaamiseksi, Suomen ainutlaatuisen ympäristön vaalimiseksi sekä oikeudenmukaisuutta.

 

Lapset ja nuoret ovat maamme tulevaisuus ja mitä paremmin pidämme heistä huolta, sitä paremmin Suomi menestyy tulevaisuudessa.

 

Suomi ei voi olla alisteinen niille kansainvälisille sopimuksille jotka selvästi vahingoitttavat Suomen etua ja menestymistä. Nämä sopimukset on pyrittävä neuvottelemaan uudelleen tai jos oikeusoppineiden mukaan ei ole muuta mahdollisuutta kuin toteuttaa Suomelle haitallista politiikkaa, niin sopimuksista on voitava irtaantua. Se ei tarkoita ettemmekö voisi irtaantumisen jälkeen toimia sopimusten mukaisesti, mutta siten että jätämme toteuttamatta Suomea vahingoittavat pykälät.

 

Suomi on tähän mennessä toteuttanut mallioppilaan esimerkkiä sopimuksissa ja neuvotteluissa, kumarrellen kaikille yhtä aikaa. Suomi on jopa toteuttanut sopimuksia tiukemmin kun olisi ollut tarve. Tämä ei ole tuonut Suomelle mitään hyvityksiä tai positiivisia asioita. Olkaan taputtelu voi tuntua kivalta, mutta sellainen henkinen pääoma ei kyllä valitettavasti näy positiivisessa muodossa kansalaisille missään.
 

Turvapaikka, pakolais- ja maahanmuuttopolitiikkaan on tehtävä selkeitä muutoksia. Maassamme ei voi olla turvapaikkaprosessin moneen kertaan läpikäyneitä luvattomia oleskelijoita. Palautukset ja turvapaikkaprosessia on kiristettävä huomattavasti. Ei täällä koko maima voi olla kylässä, vaan meidän täytyy tietää ketä täällä on.

 

Kannatamme työperäistä maahanmuuttoa. Kannatamme myös kiintöpakolaisten ottamista pakolaisleireiltä, mutta meidän tulee pystyä valitsemaan ketä tänne otamme. Heikoimmassa asemassa olevat naiset ja lapset ovat listamme kärkisijoilla.

 

Päätöksenteossa tukeudumme tutkittuun tietoon välttääksemme huonoa päätöksentekoprosessia.

 

Arvostamme ympäristöarvoja korkealle. Suomi on valitettavasti kaivosteollisuuden Kongo jossa kaivosteollisuus juhlii ja Suomalainen ja Suomen luonto kärsii. Itsevaltiaan asemassa olevat vesivoimayhtiöt ovat tehokkaasti tuhonneet Suomen luontoarvoja, eikä korjausliikkeille näytä olevan halukkuutta. Päättävässä asemassa muuttaisimme lakeja siten, että raha ei aina ajaisi luontoarvojen yli.

Toimet veroparatiiseihin karkaavien varojen eteen käynnistettäisiin nopealla aikataululla. Tässä on muutaman hallituksen voimin asiaa vatvottu eikä päätöksiä näytetä saavan aikaiseksi. Mistähän mahtaa kiikastaa. Nii-in mistähän.
 

Ei viitsi kirjoittaa pidempää litaniaa… Ainakaan vielä.

JPiri
Sitoutumaton

Piri.J #at# yahoo.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu