JPiri

Jos perustaisin puolueen

Jos perustaisin puolueen, niin tässä olisi alustavia suuntaviivoja ja hahmotelmia mitä ajatuksia puolueella (tai itselläni) olisi.

 

Suomalaisuus ja Suomen etu ovat puolueemme arvopohja. Se tarkoittaa ensisijaisesti avointa ja rehellistä päätöksentekoa Suomalaisen hyvinvoinnin takaamiseksi, Suomen ainutlaatuisen ympäristön vaalimiseksi sekä oikeudenmukaisuutta.

 

Lapset ja nuoret ovat maamme tulevaisuus ja mitä paremmin pidämme heistä huolta, sitä paremmin Suomi menestyy tulevaisuudessa.

 

Suomi ei voi olla alisteinen niille kansainvälisille sopimuksille jotka selvästi vahingoitttavat Suomen etua ja menestymistä. Nämä sopimukset on pyrittävä neuvottelemaan uudelleen tai jos oikeusoppineiden mukaan ei ole muuta mahdollisuutta kuin toteuttaa Suomelle haitallista politiikkaa, niin sopimuksista on voitava irtaantua. Se ei tarkoita ettemmekö voisi irtaantumisen jälkeen toimia sopimusten mukaisesti, mutta siten että jätämme toteuttamatta Suomea vahingoittavat pykälät.

 

Suomi on tähän mennessä toteuttanut mallioppilaan esimerkkiä sopimuksissa ja neuvotteluissa, kumarrellen kaikille yhtä aikaa. Suomi on jopa toteuttanut sopimuksia tiukemmin kun olisi ollut tarve. Tämä ei ole tuonut Suomelle mitään hyvityksiä tai positiivisia asioita. Olkaan taputtelu voi tuntua kivalta, mutta sellainen henkinen pääoma ei kyllä valitettavasti näy positiivisessa muodossa kansalaisille missään.
 

Turvapaikka, pakolais- ja maahanmuuttopolitiikkaan on tehtävä selkeitä muutoksia. Maassamme ei voi olla turvapaikkaprosessin moneen kertaan läpikäyneitä luvattomia oleskelijoita. Palautukset ja turvapaikkaprosessia on kiristettävä huomattavasti. Ei täällä koko maima voi olla kylässä, vaan meidän täytyy tietää ketä täällä on.

 

Kannatamme työperäistä maahanmuuttoa. Kannatamme myös kiintöpakolaisten ottamista pakolaisleireiltä, mutta meidän tulee pystyä valitsemaan ketä tänne otamme. Heikoimmassa asemassa olevat naiset ja lapset ovat listamme kärkisijoilla.

 

Päätöksenteossa tukeudumme tutkittuun tietoon välttääksemme huonoa päätöksentekoprosessia.

 

Arvostamme ympäristöarvoja korkealle. Suomi on valitettavasti kaivosteollisuuden Kongo jossa kaivosteollisuus juhlii ja Suomalainen ja Suomen luonto kärsii. Itsevaltiaan asemassa olevat vesivoimayhtiöt ovat tehokkaasti tuhonneet Suomen luontoarvoja, eikä korjausliikkeille näytä olevan halukkuutta. Päättävässä asemassa muuttaisimme lakeja siten, että raha ei aina ajaisi luontoarvojen yli.

Toimet veroparatiiseihin karkaavien varojen eteen käynnistettäisiin nopealla aikataululla. Tässä on muutaman hallituksen voimin asiaa vatvottu eikä päätöksiä näytetä saavan aikaiseksi. Mistähän mahtaa kiikastaa. Nii-in mistähän.
 

Ei viitsi kirjoittaa pidempää litaniaa... Ainakaan vielä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Ohjelmasi on yksinkertaisesti vain liian järkevä kelvatakseen Suomessa, varsinkaan medialle. Likasankojen ryöppy on odotettavissa tietyltä poliittiselta suunnalta.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

"Suomalaisuus ja Suomen etu ovat puolueemme arvopohja."

Eli puolueesi äänestäisi aina lammasmaisesti eduskunnan enemmistön kannan mukaisesti, koska Suomi nimisessä demokraattisessa kansallisvaltiossa eduskunnan enemmistön kanta ilmaiseen kansakunnan yleistahtoa eli Suomen etua.

Juhani Piri

Puolueessani saisi kyllä olla ihan reilusti eri mieltä ja äänestää kuten haluaa. Toki ennen päätöksentekoa käytäisiin läpi ne faktiset asiat mitä päätös milloinkin koskee ja mitä mikäkin äänestyspäätös sitten tarkoittaa... Mielelläni näkisin puolueessa ihmisiä jotka pystyvät järjelliseen ajatteluun ettei tule sitten niitä tunteenvallassa tehtyjä ihQdaa päätöksiä.

Jos hallitus esittäisi täysin sontapäätöksiä äänestettäväksi, niin kyllä sitä vastaan pitäisi pystyä äänestämään senkin uhalla että hallitus kaatuu. Eiköhän tuolla ole jo tehty ihan liikaa lehmänkauppoja, saunasopimuksia ja hyvävelikerhoja. Niille pitäis laittaa kertakaikkiaan stoppi ja palauttaa ihmisten usko REHELLISEEN politiikkaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mitä tarkoitat suomalaisuudella?

Tuota huomioimatta olen pitkälti samoilla linjoilla. Jostain syystä persujen vuoksi asian suhteen "lievähkö" pessimismi iskenyt enkä varmasti ole yksin.

Juhani Piri

Lähtökohtaisesti suomessa syntynyt ja elänyt. Se on ihan hyvä alkulähtökohta ajattelulle.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tulet pettymään tuon näkökantasi kanssa.

Miten siis mahdollinen puolueesi poikkeaisi nykyisistä.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #6

Aiankin siten että olisi ensimmäinen järkevää maahanmuuttopolitiikaa ajava mutta samalla myös ympäistömyönteinen puolue. Nämä kaksi asiaa kun eivät tahdo yhdistyä millään missään toisessa puolueessa. Itselle nämä ovat kaksi aika suurta asiaa kun myös sitten energiapolitiikka johon kuuluu myönteinen suhtautuminen sulasuolareaktoritekniikkaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #7

Sinulle toki..mutta ei se ole suomalaista. Otat nyt vaikka leikkauksen nykyisestä eduskunnasta joka vastaa noin puolta koko väestöstä.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #8

hmm.. puolta ja puolta.. iso prosentti ihmisistä ei edes ota selvää ketä äänestää ja miksi... Demokratiaahan se sekin on, mutta mielestäni vääin sanoa että turha valittaa kun kansa on äänestänyt. Vaalikarja on niin typerää ja saamatonta että äänestävät mitä ovat aina tottuneet äänestämään tai vanhemmat ovat sanoneet.

Joku hiton äo testi ja testi mitä tiedät politiikasta olisi ihan hyvä enen kun lupa heltiää numeroiden rustaamiseen. Ehkä ihmisiä sitten alkaisi kiinnostamaan tai sitten ei. Saataisiin ainakin tilastoja ja ehkä ne äänestämättä jättäneetkin sitten heräisi, että mun äänellä on oikeasti merkitystä jos saan luvan äänestää.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #9

En tarkoittanut huomiollani moittia jotenkin ihmisiä vaan koitin osoittaa sinulle mitä suomalaisuus on.

Nyt ehdottamasi näyttää siltä,että koitat ohjata sitä johonkin jakelemalla lupia päättää itsestään. Ei toki helppo homma,mutta mikäli joku uusi puolue muodostuisi,niin tahtoisin sen olevan enemmän nöyrä kuin herrakansaa.

Toimituksen poiminnat