JPiri

Avointa päätöksentekoa Helsingin malliin

Helsingin päätöksentekoa on yleensä voinut katsoa suorana kaupunki kanavalta.
Tänään käsittelyssä on mm. laittomasti maassa oleville henkilölle parempien palveluiden tarjoaminen.

 

Katkaistiinko kaupunkikanavan lähetys tarkoituksella, koska nyt lähetystä ei löydy kuten aiemmin listasta, eikä linkki toimi missä lähetys pitäisi olla. Alussa se kyllä toimi, mutta Arhinmäen Paavon hetken juteltua puheenjohtajalle lähetys ei enää toiminut.

 

Tämäkö on sitä avointa päätöksentekoa? Ja sitten ihmetellään MIKSI ihmiset eivät luota päättäjiin. Miksi ei voi näyttää avoimesti päätöksentekoa ja käytävää debattia? Vai onko niin että nämä jotka eivät halua äänestäjien näkevän lähetystä tietävät olevansa ideologioineen täysin väärässä.

 

Olisin halunnut nähdä kuinka typerillä argumenteilla paperittomille palveluita ajetaan ja myös tietenkin ne vasta-argumentit. Se ei nyt onnistu koska vihervasemmistolla taitaa nolottaa oma typeryys ja tietävät että tämä tulee toteutuessaan todella kalliiksi.

Median olisi ehkä syytä tutustua tähän tilanteeseen avoimesta päätöksenteosta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Juhani Piri

Aika muikeaa että jos vihervasemmisto tietää olevansa väärässä eikä halua käsittelyä julkisuuteen, niin heitä palkitaan sillä että lähetys katkaistaan ja äänestäjät eivät näe millaisia vajakkeja siellä oikein päätöksiä tekee.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Melko paksua potastaa. Vähän naurattaa ihmisten vainoharhaisuus.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mulla ainakin iltalehden linkki toimii hyvin.

Juhani Piri

Noniin. Nyt alkoi toimia.. Eikä mennyt kun tunnin verran ennen kuin palattiin linjoille.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Ei ole hoksattu kuinka kiinnostuneita ihmiset on. aikaisemmin tuskin on ollut vastaavaa verkkoruuhkaa

Juhani Piri

Voi muuten pitää paikkaansa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei kyllä mä olen ihan varma, että kyseessä on vihervasemmiston salajuoni.

Herätys!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Järvenpääläisenä minua kiinostaa, että voisiko järvenpääläinen saada Helsingistä parempaa tai edullisempaa terveyspalvelua, jos jättää paperinsa kotiin?

Juhani Piri

On kyllä hurjaa tunteisiin vetoavaa paskaa mitä tuolla vihervasemmisto jakaa. Hohhoijakkaa. Aivan älytöntä jargonia. Melkein jussi patsaat ja venlat vois noista puheenvuoroista jakaa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

"Se ei nyt onnistu koska vihervasemmistolla taitaa nolottaa oma typeryys ja tietävät että tämä tulee toteutuessaan todella kalliiksi."

Minkähän vuoksi muutaman sadan paperittoman visiitti terveysasemalla ei huoleta meitä (vihreitä) jotka oikeasti maksamme ne palvelut. Yleensä äänessä ovat ne, jotka eivät itse maksa veroina niitä käyttämiään yhteiskunnan palveluita. Ainakaan minulle sinä Piri et ole yhtään sen arvokkaampi ihmisenä kuin se sairas paperiton. Eivät ne paperit arvoasi nosta.

Juhani Piri

Ongelmahan on siinä että valmistelu on tehty todella puutteellisesti ilman todellisia lukuja. Heitellään mielivaltaisia lukuja hatusta. Se että tänne ihan varmasti tulee enemmän paperittomia houkutustekijöiden takia, niin käsillä olevaan päätökseen tulee ottaa mukaan myös nopea korjauselementti, että nyt menee liian kalliiksi.

Se on myöhäistä jälkikäteen TAAS sanoa että nooh tää nyt on tämmöstä eikä me tämmöstä arvattu tapahtuvan.

Liiallinen tunteella vouhkaaminen päätöstenteossa aiheuttaa kyllä melkoisen suuria riskejä. Ei pelkästään sote maksujen osalta, mutta myös turvallisuusuhkina yms.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Suurin osa Suomen pienituloisista ei käytännössä itse maksa muita veroja kuin alv:n. Ihan saman verran ne paperittomat veroja maksavat, koska eivät syömättä elä. Noin saavat jotain takaisin maksamistaan veroista.

Toimituksen poiminnat