JPiri

Turvapaikkaturismi – Sopimuksiin halutaan muutoksia

Oli kiva lukea, että vihdoinkin on hallituksessakin herätään ymmärtämään asioiden vakavuus turvapaikkaturismin osalta. Toisaalta ei ne suuret sanat suuta halkaise. Vaikka hallitus esittääkin ihan järkeviä linjauksia tuleviin neuvotteluihin EU:ssa, niin pelkään pahoin että Suomalaiset ministerit ovat täysiä lapamatoja ja saamattomia nyhveröitä ja nielevät sen mitä heille syötetään matoineen ja koukkuineen.


Positiivisin asia mitä hallitus on linjannut, on mm. halu siirtyä kiintiöpakolaisjärjestelmään turvapaikkaturismin sijaan. Tällä tavalla asiat tulisikin hoitaa ilman ohituskaistoja joita röyhkeimmät kyynärpäätaktikoijat käyttävä.

Uuden suomen uutisoinnissa Suomen hallitus on määritellyt kuusi askelmaa, joiden kautta muuttovirtoja voitaisiin hallita paremmin:

  • Muuttoliikkeen perimmäisiin syihin pitäisi vastata tehokkaammin

  • Sijoittaa kiintiöpakolaisia pakolaisleireiltä

  • Tehostaa ulkorajojen valvontaa

  • Tehostaa palautuksia

  • Parantaa Schengen-järjestelmän toimivuutta ja

  • Tehostaa turvapaikanhakijoiden sisäisiä siirtoja poikkeustilanteissa.

Viimeisessä, eli niin sanotussa taakanjaossa, Suomi korostaa vapaaehtoisuutta.

 

Listassa mainituista asioista viimeinen on pahasti viallinen ja haitallinen ajattelumalli. Koko järjestelmä romutetaan heti kun aletaan turvapaikkaturisteja jakamaan eri maihin taakajako periaattella.

 

Paras malli olisi kuljettaa EU alueelle luvatta tulleet suoraan takaisin lähömaihinsa. Kyyti suoraan EU:n ulkorajalta lähtömaahan on muuten paljon halvempaa kun siirrellä elintasopakolaisia maasta toiseen ja vuosien mittaa tutkia onko hakijalla todellinen hätä vai ei. Jos hätää ei olekkaan kuten 83% tapauksissa ei ole, niin kustannukset ovat siinä välissä nousseet tähtitieteellisiksi.

 

Voisivatko hallituksen ja EU-ministeriövaliokunnan jäsenet puuttua tähän kaavailtuun sisäiseen siirtoon että se muutetaan välittömästi muotoon. ”Eu alueelle tulleet turvapaikanhakijat palautetaan lähtömaihinsa ilman sisäisiä siirtoja ja taakanjako menettelystä luovutaan

Jos taakanjako menettely kirjataan EU papereihin tai edes suomen ehdotukseen, tarkoittaa se jälleen houkuttavuustekijää. EU mailla on pakko jakaa tulijat eri maihin, kun taas paluumatka suoraa rajalta lähtöalueille estäisi tehokkaasti pakolaiskriisin syntymistä EU- alueelle. Ei se kriisiejä poista mailmalta, mutta ei loisi myöskään uusia kriisejä EU alueelle jolloin voisimme tehokkaammin hoitaa EU:n uklopuolisia kriisejä.

Suomen on aika siirtyä kumartelevasta mallioppilaasta suunnannäyttäjäksi järkevällä ja oikeudenmukaisella politiikalla. Se että Suomi on tähänkin mennessä kantanut oman osansa ei ole tuonut meille yhtään mitään ylimääräistä hyvää. Ei niin yhtään mitään.

 

Herätkää pahvit siellä hallituksessa tai erotkaa. Toteuttakaa kerrankin edes järkevää politiikkaa ilman että se jää taas kerran pelkäksi puheeksi.

 

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/235793-turvapaikanhakijat-suomelta-uusi...

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/235776-eun-turvapaikkasopimus-mullistuu...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen
Juhani Piri

En kyllä normaalisti katso yhtään hyvällä kun asiaan liittymättömiä asioita mainostetaan blogissani.

Olisihan tuo ollu jokseenkin suositeltavaa mm. suositella kirjoitustani, jakaa se fb:ssä, twitterissä ja muualla sosiaalisessa mediassa ja kirjoittaa kommentti asiaan liittyen jonka loppuun olisi voinut laittaa vaikka että P.s. tällainenkin muuten löytyy netistä ja sitten tuo kommentissasi oleva mainos.

Juhani Piri

Usarin tuorein uutinen

Juha Sipilä: Isompi pakolaiskiintiö parantaisi tilanteen hallintaa

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/235850-juha-sipil...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tuolla Sipilän logiikalla veden pumppaaminen vuotavaan veneeseen parantaisi tilanteen hallintaa.

Toimituksen poiminnat