JPiri

Olen täällä ja meille jaetaan rahaa

Iltalehden pitkä juttu turvapaikanhakijoiden tukalasta olosta Venäjällä osoittaa sen minkä moni suomalainen jo tietääkin. Suomeen tullaan lähinnä elintasopakolaisiksi koska meidän liian löperö, avokätinen ja sinisilmäinen järjestelmä houkuttelee kaiken mailman yrittäjä. Ja onhan ihanan halpaa.

 

Vaikka jutussa käsitellään enimmäkseen Venäjän oloja, on artikkelissa erittäin paljon viittauksia myös Suomeen. Venäjä voisi halutessaan kiristää Suomea erittäin tehokkaasti avaamalla rajat. Varmasti Venäjä tätä keinoa käyttääkin heti jos on isommasta asiasta kyse mikä ei miellytä.

Seuraavat poiminnat avaavat hyvin miksi ajattelen näin:

”Laittomasti maassa oleskeli 2,6 miljoonaa ihmistä. Todellinen luku lienee suurempi, ja mahdollisten Suomeen mielivien elintasopakolaisten määrää voi vain arvailla.”


”Katugallup vahvistaa, että lähtijöitä löytyisi myös IVY-maiden asukkaista. Uzbekki Ulugbek innostuu kuultuaan Suomessa meneillään olevasta perustulokokeilusta:

- Yli 560 euroa kuukaudessa ja töitä tekemättä! Meillä Moskovassa minimipalkka on 130 euroa kuukaudessa. Lähden Suomeen heti, kun se on mahdollista, hän hihkuu.”


”Kaikkihan he teille tulisivat. Afgaanit, syyrialaiset, pohjoiskorealaiset, uzbekit, ukrainalaiset ja muut. Heillä kaikilla on täällä niin vaikeaa, turvapaikanhakijoita avustavan Kansalaisyhteistoiminta-järjestön (Grazdanskoe sodeijstvie) johtaja Svetlana Gannushkina varoittaa.”

 

Voisimme irtautua meitä selvästi vahingoittavista kansainvälisistä pakolais, turvapaikka yms sopimuksista ja hoitaa asiat VIISAASTI. Siinäpä olisi ministereille, virkamiehille ja edustajille kerrankin oikeaa työnsarkaa.

 

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201711152200534321_ul.shtml

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ihan hyvä juttu mutta on lukijoiden kiusaamista täyttää keskustelupalsta kuudella kopiolla. Miksi et poista liikoja?

Juhani Piri

Kiitän ilmoituksesta, en tiennytkään että niitä oli salakavalasti monistautunut noin monta kappaletta. Poistin ylimääräiset.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Sähköisen tiedottamisen aikana on helppoa elämää hakevan surffarin valinta löysän rahan kohdemaasta näppärä tehdä omalla mobiililaitteella. Jos ei mitään länsimaista kieltä osaa, niin Google kyllä auttaa. Toivottavasti jotain on jo vihdoinkin opittu. Mm ssa Merkelin ja Sipilän muka-inhimilliset nuoleskelukutsut ovat tulleet koko EU lle jo ihan tarpeeksi kalliiksi, sekä myös niille Välimereen hukkuneille onnen-onkijoille ja oikeasti hädässä olleille.

Paljonko tosiaan saadaan vielä maksella ylimääräistä hölmöilyrahaa, ennenkuin vanhoja sopimustekstejä päivitetään vastaamaan tätä päivää ja todellista invaasiouhkaa. Vai haaveillaanko mm ssa EU ssa vieläkin jostain rajattomasta halpatyövoima maailmasta tyyliin Soros ?

Yksinkertaisempaa ja tervejärkistä toki olisi mainostaa Suomea yhtä haluttavana kohdemaana kuin esim. Balttian maita.

Juhani Piri

Suomi tekee itse venäjästä ja turvapaikkaturisteista itselleen uhan liian avokätisellä ja sinisilmäisellä maahanmuuttopolitiikalla.

Venäjä voi sitä joskus käyttää hyväkseen jos alkaa tympimään. Suomi on täysin kusessä silloin jos venäjä avaa rajansa.

Vakavaan katastrofiin on ainekset, mutta suomen PÄÄTTÄJÄT aiheuttavat sen katastrofiuhan täysin itse.

En minä ainakaan tällaisia ääliöitä ole äänestänyt päättämään suomen asioista! Kuka kehtaa tunnustaa olevansa osasyyllinen tähän tilanteeseen, missä jopa "ei sotilaallisella" uhalla voidaan halutessaan lamauttaa maa täysin.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Miksi pummien tulo Venäjältä Suomeen on tai olisi vain Venäjän päätettävissä ?
Onhan meillä ainakin palkkalistoilla rajavartijoita ja poliiseja ja muistaakseni Venäjäkin on luokiteltu turvalliseksi maaksi. Kuten Ruotsikin.

Onko maahantulon estäminen mistä tahansa suunnasta kielletty ?
Onko rajavartijoita käsketty kantamaan tulokkaiden kasseja eikä edes jarruttamaan maahan tuloa ?
Kaikki tänne vaan ! Kyllä suomalaiset veronmaksajat elättävät ja leveästi. Jää rahaa lähettää kotiinkin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Pekka, jos sinä olisit rajavartija, miten saisit Suomen puolelle tulleet ns. pakolaiset takaisin Venäjälle?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Vaan kun en ole. Ei minun tarvitse tietää miten. Minulla on veronmaksajana oikeus vaatia estämistä.
Se, että minä en tiedä minkälaiset valtuudet ja resurssit rajavartijoilla on ei tarkoita, että kaikki tänne vaan ja mistä tahansa suunnasta.

Mikä tahansa estomenetelmä tulee halvemmaksi kuin pummilaumojen elättäminen ja hyysääminen.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen Vastaus kommenttiin #7

Tuota juuri taannoin (2015) ihmetteli eräs kaverini: Miten oli mahdollista, että kansaa jopoili ja ladaili Venäjältä Suomeen ja meillä on rajavartijat sekä oma armeija (toistaiseksi (() ja maamme pitäisi olla itsenäinen ja kyetä estämään tunkeilijat. Stadilaisjärjellä ajatelle; jotain outoa oli.

Eikös rajoilla yleensä ole jonkinlainen vyöhyke ; ensin ylitetään taakse jäävän maan raja, sitten kuljetaan "ei kenenkään" maa-alueen yli, tullaan tulomaan tarkastuspisteelle. Jos kaikki ei tulijalla ole kunnossa, tulija käännytetään enempiä kyselemättä maahan josta oli tulossa. Pitäisi olla yksinkertaista.

Ettei vain Kepun ex-puoluesihteeri (sukunimikaima) ole oikeassa väittäessään (mm. Dosentti-ohjelmassa, Alfa tv), että Ruotsista 2015 tulleille oli järjestetty Suomeen tulolupa ja avoimien rajojen päivät jo Saksassa.

Ehkä Venäjältä tulleille oli myös sovittu -jossain - oikeus jopoilla ja ladailla muinamiehinä ja -naisina maahamme.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #8

"Eikös rajoilla yleensä ole jonkinlainen vyöhyke ; ensin ylitetään taakse jäävän maan raja, sitten kuljetaan "ei kenenkään" maa-alueen yli, tullaan tulomaan tarkastuspisteelle. Jos kaikki ei tulijalla ole kunnossa, tulija käännytetään enempiä kyselemättä maahan josta oli tulossa. Pitäisi olla yksinkertaista."

Noinhan sen kuuluisi mennä, järjellä ajatellen. Mutta hokkuspokkus: järki pakenee tilanteesta heti jos tulokas vain muistaa lausua taikasanan asylum.

Ei tämä ilveily kestä päivänvaloa, ei.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #9

Vastaan silti...
Mutta jo tulija tulee turvalliseksi luokitellusta maasta, miksi taikasana kuitenkin toimii ?
Ymmärrys hoi - äly älä jätä.

Onko siis rajavartijat ohjeistettu poliittisesti vai ihan itsekö hölmöilevät...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #8

Pekka, Matti ja Hannu, kysyn vielä:
Jos olisitte rajavartijoina kolmestaan jollain itärajan asemalla, yhtäkkiä aseman edessä Suomen puolella olisi muutamia satoja pakolaisia jotka pyytävät turvapaikkaa. Teillä on molemmilla konepistoolit. Yritätte ajaa joukkoa takaisinpäin ampumalla ilmaan.

Mutta rajaviivan takaa alkaa raskas konekivääri ampua päidenne yli. Pakolaiset heittäytyvät maahan. Mitä teette?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #11
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #12

Ei sitä koskaan ole hoidettu.
Aiemmin vaan ei ollut tulijoita kymmenintuhansin kappalein.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Leo, olet oikeassa visiossasi. Tosin: Ei itärajan takaa sentää kai ammuttu - vielä. Sehän tuosta olisikin enää puuttunut.

Kysymyksesi on hankala. Mutta jos ei spekuloida vaan pitäydytään ajatuksessa, että rajoja valvotaan ja siihen voivat kansalaiset luottaa. Nii-in, onko asia hankala?

Pakolaiskysymys on toki hoidettava, mutta karkasiko jopo jossain vaiheessa päättäjien hallinnasta eikä asenne ollut maata sekä kansalaisia suojeleva.

Olsisiko tilanteeseen voitu valmistautua etukäteen ja luoda taktiikka. Uinahtivatko päättäjät?

Vasta tulevat sukupolvet voivat arvioida tapahtumia objektiivisesti. Tällä hetkellä elämme kuplassa johon ei saa koskea.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Matti, mieti asia loppuun asti. Miten se olisi pitänyt konkreettisesti tehdä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

On sitä ennenkin pakotettu ihmisiä ulos Suomesta vaikka vastaan pistäisi, käsiraudoissa ja kantaen jos ei muuten lähde. Kyse on vain poliittisesta tahdosta.

Toimituksen poiminnat