JPiri

Jokaiselle kotiinpalaavalle perheelle irakin ministeriö lupaa maksaa 1100e

Voit tätä onnen päivää!

 

Irak on nyt turvallinen ja Irakin pääministeri kutsuu kaikki palaamaan koteihinsa jälleenrakentamaan maata. Irakin ministeriö suunnittelee maksavansa 1,5 miljoonaa irakin dinaria jokaiselle kotiinpalaavalle perheelle (summa on noin 1100e).

Pääministeri oli kertonut bild lehdelle selvästi, että haluaa kansalaisensa takaisin Irakiin. Hän vastasi bild-lehden kysymykseen ”kutsutteko kansalaisenne palaamaan maahan?” yksiselitteisesti seuraavaa:

”Kyllä, sen minä teen. Heidän tulisi palata kotiinsa. Tämä on kaikkien eduksi.”

Eiköhän tehdä siis palvelus ja lähetämme kaikki Irakilaiset takaisin kotimaahansa. Kohta voimme tedä saman palveluksen myös syyriaalaisille ja afganistanilaisille. Eikä meidän tarvitse maksaa edes paluurahaa koska töitä on tiedossa ja rahaakin on luvattu.

Voitaisiinko vastaanottokeskuskissa yms muissa yhteyksissä ottaa tämä asia ASAP esille turvapaikanhakijoiden keskuudessa.

Lähteet:

https://www.iraqinews.com/features/iraqi-refugees-displaced/

https://www.kansalainen.fi/irakin-paaministeri-kutsuu-pakolaisia-takaisin-kotiinsa/

https://twitter.com/Hussein_al_Taee

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Luuletko, etteivät he jo tiedä. Uutiset pakolaisten kotimaista välittyvät tehokkaasti. Tuo voi tietysti houkutella lisää vapaaehtoisia palaajia. Edelleenkään pakolliset palautukset eivät onnistu ilman palautussopimusta.

Juhani Piri

Miksi heillä ei sitten ole kiire takaisin kotimaahansa? Ainiin suomen sosiaaliturva yms... Nyt olisi oiva hetki purkaa väliaikaiset oleskeluluvat ja tehdä irakin kanssa ystävällinen pakkopalautussopimus. Tai no nimeksi voisi muuttaa vaikka kotiinpaluusopimus, niin ei kuulosta niin pakolliselta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eiköhän palautussopimusta yritetä taas saada aikaiseksi, mutta sopimukseen tarvitaan kaksi osapuolta. Miksi luulet, että sellainen syntyisi vain siksi, että suomalaiset rasistit pitävät ideaa hyvänä. Edelleen se on Irak, joka ei halua väkisin palautettuja takaisin.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #8

Ei tarvitse olla rasisti että sellaista pitää hyvänä ajatuksena, mutta ihan miten vaan. Rasismikorttia on niin helppo heilutella. Onneksi se on menettänyt jo merkityksensä aikapäiviä sitten.

Miksi tuollaisia sopimuksia muuten edes tarvitaan jos kotimaassa halutaan kansalaisten palaavan jälleenrakennuspuuhiin. Luulisi nyt vähän vähemmälläkin järjellä varustetun ymmärtävän, että jos ei ole lähtöhaluja niin matkassa taitaa olla mm sellainen mutka kuin suomen liian antelias sosiaaliturva ja muut etuudet.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #10

Kyllä Suomen valtio pitää palautussopimusta tarpeellisena ja pyrkii sellaisen tekemään jos Irakin valtio siihen suostuu. Mutta vain rasisti on luontaisesti niin typerä, että kuvittelee Suomella olevan jotain painostuskeinoja sopimuksen synnyttämiseen.

Onko ihan unohtunut, ettei Isis ollut se perussyy, miksi Irakista paettiin. Isis vain käytti sekasortoa hyväkseen. Shiiojen ja sunnien välit eivät ole mihinkään muuttuneet. Sama haaste on kurdien osalta, vaikka kansanäänestys sallittiin. Kristinuskoon kääntyneillä ei Irakissa edelleenkään mene hyvin. Homoista ja muista seksuaalivähemmistöistä puhumattakaan.

Haluatko karsia sosiaalietuja, joihin olet itse oikeutettu? Eivät pakolaiset sen paremmin "tienaa" vaikka saavat turvapaikan. Kielteisen päätöksen kanssa elävät eivät saa sitäkään.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #14

Aiemmat pari kommenttiasi aiheuttaa hieman ristiriitaa:

"Miksi luulet, että sellainen syntyisi vain siksi, että suomalaiset rasistit pitävät ideaa hyvänä."

"Kyllä Suomen valtio pitää palautussopimusta tarpeellisena ja pyrkii sellaisen tekemään jos Irakin valtio siihen suostuu."

Ja sitten jotain rasistimölinää. Onko suomen "valtio" siis rasistinen koska pitää ideaa tarpeellisena (eli hyvänä) vai onko muuten vaan kiva juosta rasismikortti viuhuen paikasta toiseen? Mietin vaan, että olisiko sanoman voinut toimittaa eteenpäin toisellakin tavalla? No se siitä sitten ja itse asiaan.

Meillä on vaan surkeista surkein neuvottelija Soinin Timppa jolla ei tee yhtään mitään, ei edes suomen politiikassa. Mies vaihtoon ja äkkiä niin tulostakin tulee. Esim Haavisto varmaan saisi neuvoteltua tuon asian alta aikayksikön, sen verran eri kapasiteettia älynlahjoissa miehillä on.

Tänne suomeenhan ei ole tullut shiioja eikä sunneja eikä kurdeja eikä kristittyjä. Eikä siis ongelmaa siirretä alueelta toiselle eihän. Eikä siitä tule meille kustannuksia ja ongelmia eihän. Tuleehan meille tänne ne turvattomimmissa asemassa olevat naiset ja lapset, tuleehan.

Irakin jälleenrakennusurakka hoituu varmaan lapsityövoimalla

Ongelma on liian löperö maahanmuuttopolitiikka joka tuottaa meille järjettömiä kustannuksia ja epäjärjestystä ja uhkaa. Ei ne asiat muuksi muutu vaikka kuinka kauniita ajatuksia päässä juoksee. Faktat on faktoja kuten kala-asioissakin.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #8

Kommenttiin nro 8: "suomalaiset rasistit" on kansallismielinen ilmaisu.

"Suomen rasistit" kattaisi maahanmuuttopolitiikkaan tyytymättömien ja palautussopimuksia hyvänä pitävien rasistien koko kirjon maassamme - virolaiset, venäläiset, irakilaiset, kiinalaiset, ruotsalaiset, thaimaalaiset, somalialaiset, afganistanilaiset, vietnamilaiset, intialaiset, turkkilaiset jne. rasistit ketään etnis-rasistista ryhmää hylkimättä.

Loput Suomen etnorasistit löytyvät tilastokeskuksen kansalaisuusluettelosta: https://www.tilastokeskus.fi/tup/maahanmuutto/maah...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Miksi menisivät, Suomessa tuon saa kuukausittain tuplana tilille vaikka kotona makaisi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Jarmo "aina kuutamolla" Makkonen ei taaskaan tiedä minkä verran sitä sossurahaa saa. Tai jos tietääkin niin sitten valehtelee tahallaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Asunto hesan keskustasta ja reilu tonni käteen, ei taida 2000€ riittää.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #11

Eli et tiedä. Vain tuuli huulia heiluttaa ja kateus sormia näppiksillä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Hieno uutinen, nyt siellä tarvitaan nuoria miehiä jälleen rakentamaan omaa kotimaataan. Siellä on töitä, täällä ei, joten kun kieli ja kulttuuri ovat tuttuja, ja ovat hyödyksi omassa kotimaassaan, on suorastaan ihmisoikeuksien vastaista pitää heitä täällä.

Mitä nopeammin ja mitä useamman lähetämme takaisin, sen nopeammin siellä asuvien naisten ja lasten päällä on katto.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Irakin pääministeri kutsuu pakolaisia takaisin kotiinsa"

Ja ensin Suomen pääministeri kutsui 'pakolaisia' Kempeleen kotiinsa.

Juhani Piri

Vallan kummallista että suomalainen media on asiasta hiiren hiljaa?

Pyrskähtiköhän suomen toimituksissa iltasiiderit tai muut sihijuomat näppäimistölle kun tällainen uutinen mailmalta kantautui. Siinä meneekin hetki kuivatellessa kompuutteria ja aivonystyröitä ojennellessa, että mitäs tämä tällainen peli oikein on.

Niko Sillanpää

Ko. maassa ei ole sotaakaan nyt, kun ISIS on kaatunut, että sikäli syitä kv suojelun jatkamiseen on aika niukasti.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

No ei taida houkuttaa, jos tietää, että kotimaassa häkki heilahtaa tai pahempaa, kun on rötöstellyt huolella.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Oletusarvoinen teoria.

Lähes kaikki Suomeen tulleet "sotapakolaiset" olivat parhaassa "vankilaiässä."

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hienoa, että Irakilaiset nuoret reippaat miehet pääsevät kotoutumaan omaan maahansa. Migrissä varmaan on jo huomattu Irakin rauhoittunut tilanne ja osa yli 12.000 turvapaikanhakijasta ohjataan heti pois turvapaikkajonosta ja saadut tilapäiset luvat perutaan välittömästi.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002861070.html

Vapautuvia resursseja voi sitten käyttää muuhun sosiaalitoimeen ja vaikkapa maan omien kansalaisten auttamiseen.

Juhani Piri

Tämähän se järkevää toimintaa on. Missähän sitä taas virkamiehet ja päättäjät ovat olleet kun järkeä on jaettu. Uusintahakemusten määrä räjähtänyt. Varmaan kaikki kääntyneet kristityiksi. Seurakunnat hierovat karvaisia käsiään tyytyväisenä yhteen kun lisää maksavia asiakkaita tulee. Uskolla ei ole mitään merkitystä tässä yhtälössä.

"Uusintahakemuksien maksimimäärää ei ole ulkomaalaislailla määritelty, mutta viraston mukaan hakemusta uusimalla ei voi oleskelua loputtomasti pitkittää."

https://kp24.fi/uutiset/520551/raju-kasvu-vireilla...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Voisiko tässä olla uusi turismin moottori? Irakilainien lähtee matkalle Suomeen, anoo turvapaikkaa ja saa ylläpidon. Sitten hän palaa kotimaahansa ja saa paluurahan ja mahdollisesti myös Suomesta matkarahan. Tätä voisi kutsua tuottavaksi turismiksi.
Mikäli henkilöllisyyden vaihto onnistuu sujuvasti, kierroksia voi tehdä useampia ja useampaan eri maahan. Ehkä myös samalla kierroksella voi kerätä kotimatkarahat useammasta EU-maasta?
Sitähän sanotaan, että matkailu avartaa. Nyt on mahdollista myös, että sillä tienaa.
Irakissa voi toki olla EU:ta kehittyneemmät järjestelmät, jolla ehkäistään kotiutumisrahan maksaminen samalla henkilölle useampaan kertaan. Joka tapauksessa EU:ssa ei ole mitään, mikä ehkäsisi matkailijaa esiintymästä useampana henkilönä. Tämähän on käynyt ilmi muutamissa terrorismitapauksissa, kun tekijän nimeä on päivittäin tai tunneittain päivitetty uusien passien myötä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Amir Zuhari puheenvuoronsa vastauksissa sanoo, että Irakissa josta hänkin on,, pelaa kurdit, shiat, muslimit ja kristityt potkupalloa keskenään.

Ei oikein vaaralliselta paikalta kuulosta.

http://amirzuhairi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245785...

Toimituksen poiminnat