JPiri

Turvapaikanhakijoiden määrästä oli pitkään mahdoton puhua Ruotsissa

Järkevästä maahanmuutosta ja maahanmuuttajien määristä oli aiemmin Ruotsissa lähes mahdotonta puhua joutumatta leimatuksi. Nyt Ruotsin maahanmuuttopolitiikka on tehnyt lähes täyskäännöksen ja turvapaikanhakijat halutaan valikoida jo EU:n ulkorajoilta.


Suomessa tulemme tässäkin jälkijunassa, emme opi Ruotsin virheistä yhtään mitään. Vihervasemmiston terrorismi ja rasismikortti viuhuu edelleen maahanmuuton epäkohdista puhuttaessa. Onko meidän IHAN pakko upottaa tämä maa suvaitsevaisuuden nimissä. Eikö järkevä maahanmuuttopolitiikka ole koko suomen, suomalaisen ja jopa maahanmuuttajan etu.

Vuonna 2013 Tobias Billström oli STV:n haastattelussa halunnut puhua siitä, kuinka paljon maahanmuuttajia Ruotsi voi ottaa vastaan ja siitähän syntyi syyttelyn ja leimaamisen kierre. Silloinen oppositiojohtaja ja nykyinen pääministeri Stefan Löfven otti asiaan kantaa kirjoittamalla facebookkiin mm. ”ruokotonta” ja ”epäinhimillistävää kieltä”. Bilströmin oman puolueen johtaja, pääministeri Fredrik Reinfeld nuhteli Billströmiä julkisesti, ettei heidän tehtävä ollut miettiä turvapaikanhakijoiden määriä.

”Maahanmuutto rikastaa Ruotsia. On hyvin tärkeä arvo, että ihmiset voivat tulla Ruotsiin”, Reinfeld sanoi. Kuulostaako tämä kenenkään korvaan tutulta suomalaisten politikkojen suusta kuultuna.

Nyt noin neljän vuoden jälkeen keskusteluilmapiiri on Ruotsissa muuttunut täysin. Billströmin silloisista puheista ja euroopan minimitasosta käytävästä puheesta on tullut normaalia Ruotsissa.

Referoin hs.fi verkkosivuilla olevaa pääkirjoitusta.

 

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005440155.html?ref=rss


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Isot laivat kääntyvät (tuskallisen) hitaasti.

Siinä sivussa vain ikävästi viattomasti "oikeassa olevat" saavat/saivat kuulla olevansa sitä ja tätä (ja luokiteltiin aitojen rasistejen luokkaan tuosta vain). Vuosien jälkeen tullut tunnustus siitä että olivatkin oikeassa ei kamalasti kaikkea korvaa. Koko kriisi IMHO olisi ollut vähintäänkin osin vältettävissä, mutta kun ei niin ei. Samalla haitattiin aidosti apua tarvitsevien asioita (huom. myös pakolaisissa, jotka EU-alueille tuli on ollut aidosti apua tarvitsevia, tämä ei koske sitä) eli kiitos ihan kauheasti siitäkin. Ei ainakaan voi sanoa etteikö olisi varoiteltu etukäteen.

Suomi tosiaankin tulee liian usein jälkikädessä, mikä on lähinnä säälittävää ja kertoo jotain puutetta meissä. Oletan että puutteen voi ajan kanssa korjata.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Suomi tosiaankin tulee liian usein jälkikädessä, mikä on lähinnä säälittävää ja kertoo jotain puutetta meissä. Oletan että puutteen voi ajan kanssa korjata."

Rohkea oletus. SOS-idioottitrio pitää äänestää pois vallan kamareista.

Toimituksen poiminnat