JPiri

Tasa-arvoinen musta huumori

Kun vihreä politiikko heittää läpällä huonoa huumoria, niin puoluejohto katsoo sen olevan mustaa humoria. Kun Perussuomalainen politikko heittää läpällä huonoa huumoria niin vihreä puoluejohto kirkuu kurkku suorana puoluejohtoa sanoutumaan irti mustasta huumorista. 

Kun vihreä politikko läpällä heittää huonoa huumoria, niin siitä saa pienen jutun pariin mediaan. Kun perussuomalainen politikko heittää l'pällä huonoa huumoria, niin siitä tulee oikeusjuttu, pääministeri puuttuu asiaan ja media huutaa viikko tolkulla kuinka suvaitsemattomia perussuomalaiset ovat puolueena.

Voi tätä kaksinaismoralismia ja typeryyttä. Eikö kuulosta todella tasa-arvoiselta. 

Vaikka en perussuomalaisia äänestäkkään niin kyllä on pakko myöntää kuinka typerästi media heitä kohtelee. Aina löytyy jokin syy lyödä kun vierasta sikaa. Tietääkö media muuten että perussuomalaisissakin on eri arvoja kannattavia ihmisiä? Ihan kuten on keskustassa, kokoomuksessa, kristillisissä, vasemmistossa, vihreissä jne jne jne...

Touko Aalto hyväksyy tällaisen käytöksen omiltaan eikä sanoudu sitä irti. Jos persussuomalaisten edustaja olisi moista laukonut niin Alto olisi varmasti kitalaet punaisena kuultaen huutanut kuinka suvaitsemattomia perussuomalaiset ovat koska tällaista annetaan tapahtua.


Hyi hitto että hävettää vihreiden puolesta tuollainen johtaja. Jos olisin Toukon saappaissa, niin olisin sanonut että eiköhän panna polemiikille stoppi ja Fatim pihalle puolueesta. Ihan mikä puolue hyvänsä niin näin olisi toimittu, mutta nyt ei toimita koska puhe on kivapuhetta ja mustaa huumoria.

Toukolla kannattaisi ehkä kysyä myös maaseutu- ja erävihreiltä miltä tällainen musta huumori tuntuu. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Mediassa on paljon punavihreitä toimittajia. Eivät he tietenkään omiaan halua kovakouraisesti tai ensimmäisenä moittia.

Juha Kuittinen

Diarran Facebook-kirjoittelu saa synninpäästön vihreiden puheenjohtajalta Touko Aallolta.

- Kyse oli mustasta huumorista. Jos lehdet alkaisivat tehdä jokaisesta keskustalaisen kuntapoliitikon huonosta vitsistä uutisia, niin mitähän siitäkin seuraisi. Aalto totesi Iltalehdelle vihreiden ”puolueristeilyllä” Vantaalla.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711042200511...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Hyvä vain, että tulee jo hyvissäajoin ilmi, ettei Aallosta ole pääministeriksi.

Reijo Manssila

Aika kauan kesti ennenkuin Touko Aalto sai suunsa auki puoluetoverinsa törkeilystä. Minulla on nyt sellainen hytinä, että vihreiden sisäpiiri (Hesan cityvihreät) antoi Aallolle tiukat rajat, miten hänen piti kansan raivoon vastata.

Olen varma, että Aalto tajuaa millainen lyömäase (huom. kuvaannollisesti) tämä hesalaisen valtuutetun aito mielipide on vaalikentillä, mutta cityvihreille ei käy se, että häntä alettaisiin harjata.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Ottamatta kantaa sen enempää tuohon Fatim Diarran heittoon.
Touko Aalto seisoo enemmän omiensa takana, kun mitä Timo Soini harjoineen on seissyt omiensa takana.

Kari Heimola

Soiniltahan on jokaisessa mediassa nimenomaa vaadittu sitä "harjaamista".

Siitähän se olisi sota syttynyt jos Soini olisi "seissyt omiensa takana", kuten asian ilmaiset.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Media kun vähän kärvistele ei pitäisi olla paskat housuissa ja puukotaa omia selkään.
Vaikka vihreä linja ei ole minun, kunnioitan se johtaja, joka seisoo omiensa takana.
Presidenttivaaleissa äänestän eka kierros perussuomalaista ja toisella kierroksella kuka tahansa muuta kun 1500 luvun Paavin tapaan katumusta peräävä Niinistö.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Eikös olisi myös aika poistaa nettipoliisit netin puheiden valvonnasta? Kaksoisstandarit ovat viimeistään tässä vaiheessa osoittaneet, niin vihreät kuin mediakin käyttävät nettipuheita omaksi hyväkseen ja nimenomaan kaksoisstandarfin keinoin. Onko nettipoliisin "kyttääminen" muuten vihreiden politiikan vallassa? Jotenkin tuohon suuntaan olen itse saanut kirjoitteluista kuvan. Lienenkö "kirkkailla vesillä" tuossa suhteessa?

Miksihän muuten hallituspuolueet kokoomus etunenässä ja keskusta hyväksyvät kaksinaismoralin joidenkin kohdalla? Ilmeisesti siksi, koska itse myös ovat osoittaneet käyttävän sitä (ArvoPohja, valtataistelu soten kohdalla välittämättä kustannusvaikutuksista). Vain perussuomalaisten kohdalla muut puolueet ovat heti niskakarvat pystyssä po.kaltaisen nettikirjoittelun johdosta. YLEkin uutisoi ainakain yhden päivän jokaisessa uutislähetyksessä, mutta eipä eilen ole havaintoja tällaisesta uutisoinnista. Ihana YLEn pakkovero.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Niinno, minusta olisi kokonaisuuden kannalta ollut huomattavasti parempi jos Aalto olisi todennut heiton olevan mustaa huumoria ja kertonut samalla ymmärtävänsä jatkossa puolueineen huomattavasti paremmin, että nämä huonoista ja kontekstistaan irrotetuista vitseistä väkisin väännetyt kohut eivät oikein toimi.

Tämä poliittisesti korrekti ilmapiiri, jossa joku ammattiloukkaantuja on pyrstö ruvella milloin mistäkin pikkuasiasta on pelkästään ahdistava.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tomi, noihan on aiemminkin revitty kontekstistaan irrotettuja lauseita, kun kyseessä on ollut persujen kirjoitukset. Miksi nyt pitäisi olla erilainen kaava käytössä? Samoilla standaedeilla pitää mennä vihreän aatteen kyseessä ollen. Vai pitääkö mielestäsi vihreiden kohdalla käyttää kaksoisstandareja ja olla hiljaa? Tässä on mitä ilmeisimmin nyt menossa "maksetaan potut pottuina" asetelma.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Ei, vaan kuten kirjoitin, olisi huomattavasti mukavampaa jos Vihreätkin lopettaisi sen jatkuvan mukaloukkaantumisen saatuaan itse maistaa samaa lääkettä. Vielä kun saataisiin Vasemmistoliitto mukaan, kunhan Westendin larppausreissultaan kotiutuvat. Varmasti ja syystä tässä on jonkinlainen "potut pottuina" -asetelma. Vaan kun tämä reaktio jatkaa sitä typeryyttä, jossa kaikki vuorotellen loukkaantuvat verisesti jostain toisarvoisesta pikkujutusta.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Aalto on jo ehtinyt muutamaan otteeseen osoittaa, ettei hänestä ole ministeriksi.

Onko henkilö luotettava, jos hän riskeeraa kaiken yksityiselämässään saavuttamansa vain seksin takia ja on naurettavuuksiin saakka lojaali typeriä kommentteja heitteleviä puoluekollegoitaan kohtaan?

Vihreissäkin on fiksuja ihmisiä, mutta heidän äänensä hukkuu paskaan, joka kevyempänä nousee pinnalle kellumaan.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Minua kiinnostaisi ne tapaukset, joissa perussuomalainen on omien sanojensa mukaan heittänyt läpällä mustaa huumoria ja käyttänyt sitä puolustuksenaan oikeudessa.

Jos otetaan vaikka Hakkarainen, niin ei tietääkseni.

Hänen sakkotuomionsa muuten johti huomautukseen eduskuntaryhmältä ja lienee ollut sittemmin ansio nousuun varapuheenjohtajaksi. Aika kaukana erottamisesta.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Tämä nyt menee hieman ohi, mutta tuli mieleen puolueiden tasa-arvoisesta kohtelusta:
Muutama vuosi sitten kommentin #6 kirjoittaja sai tuomion ihmeteltyään miksi raiskauksen uhri sai kuolemantuomion, mutta raiskaajalle tai raiskaajille ei käynyt kuinkaan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ihme roskaa täällä kirjoitellaan Touko Aallon lausunnosta. Mistä valemediasta te kämyt oikein saatte toimintakäskynne? Vai ettekö te jaksa lukea edes Iltalehdestä kuin otsikon?

”Aalto kuitenkin lisäsi Iltalehdelle, ettei hyväksy vastaavanlaista puhetta keneltäkään. ”Sellainen on mielestäni sopimatonta, vaikka huumorista onkin kyse”, hän sanoi.”

Milläs ihmeen konstilla tämä piriblogisti saa tästä hyväksymisen väännettyä?

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Sisäinen opettajani (en ole, mutta suvussa heitä on - liikaakin ((() nousi esiin ja ystävällisesti tahtoo kohentaa Mäkistä: Älä aloita kommenttiasi "Ihme roskaa täällä kirjoitellaan..." - alatyylisesti. Se vie uskottavuutta, samoin kuin kämyt-sanan käyttäminen.

Tuollainen tyyli alentaa kirjoittajan arvostelemiensa pahimpien persujen tasolle. Asiat riidelkööt, eikä henkilöt - eikö? - vaikka täällä Puheenvuorossa henkilöön menevästä kinastelusta ja pilkasta on tullut tapa.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Se on Mäkisen tyyli. Käydä kirjoittajan, ei asian kimppuun.
http://jairipalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24554... kommentti #2.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Aiheellinen kannanotto.

Perussuomalaisten saamalla ”Jytkyllä” ja sen vanhoissa puolueissa aiheut-tamalla ”Sätkyllä”, jopa pelolla – johon itseään muita parempina pitävät ihmiset, erityisesti median edustajat kritiikittömästi yhtyivät – on ollut suurempia vaikutuksia nykyiseen politiikkaan kuin tulemme ajatelleeksi.

Leukapieliä kiristävä, henkilöön menevä persuviha kulminoituu Vihreissä ja YLEn toimittajissa, sillä on ollut vaikutusta mielipideilmastoon jopa sananvapauteemme. Persuvihasta on tullut poliittinen hyve ilman perusteluja tai tasapuolisuutta.

Elämme outoa aikaa. Vasta tulevien sukupolvien tutkijat, ehkä, ovat vapaita näkemään objektiivisesti, mitä Suomen poltiikassa on Jytkyn ja vuoden 2015 jälkeen tapahtunut.

P.S. Sitoutumattomana kaipailen vain tasapuolisuutta ja oikeuden mukaisuutta - niin poltiikassa kuin mediassa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Noin ylipäänsä. Kylläpä naurataa ihan ....niin oli hassunhauska kommentti tuolta Diarralta. Kysymys lienee sellaisesta paremmasta huumorista, jota ei tavan ihminen ymmärrä. Kommentoiko Diarra muuten yksityisesti, opettajana, vai puolueen edustajana ?

Puolueen johdolla ainakin on nyt oivallinen tilaisuus osoittaa jokatapauksessa tuon kommentin arvo.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ehkä kannattaisi ottaa uutisen taustoista selvää, jos meinaa kommentoida. Kepulainen pellehermanni Mikko Kärnä kaivoi - tai joku kaivoi hänelle - tuon kuvakaappauksen Facebook-päivityksen kommenttiketjun eräästä alahaarasta. Siinä Diarra lähetti kyllästyneitä terveisiä Uudenmaan maakuntavaltuuston kokouksesta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Niin, tai näin. Diarran kommentti oli täysin mauton, typerä ja vihamielinen. Kommentti kuvaa kommentoijan asennetta.
Laittaisinko lapseni tuollaisen opettajan ohjattavaksi ?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Elämme 2010-lukua ja enemmistö ihmisistä tajuaa sen. He ymmärtävät, että opettajillakin saa olla oma elämä työn ulkopuolella.

Typerä ja mauton kommentti tylsästä kokouksesta on sitä ihtiään, sanoi sen kuka vain.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Esa Mäkinen, Paavolan pappia lainaten,"Älkkä tehkö, niinkuin minä teen, vaan tehkää, niinkuin minä sanon".

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Huonon huumorin entisenä tai lopettelevana harrastajana täytyy antaa Diarralle tunnustusta eräästä saavutuksesta, johon minä en ole urani aikana kyennyt.
Hyvä vitsihän menee pilalle selittämällä vitsi, muttei koskaan aiemmin ole huonoakaan vitsiä saatu paranemaan selittelemällä. Diarra teki sen, kun kertoi, että hän tarkoittikin vitsillään vain sairaita sallalaisia eikä ollenkaan Pellossa eläviä.

Muutoin Diarran huumorintaju vaikuttaa loppuneen, kun hänelle on tullut läpällä tappoviestejä ja varmaankin myös n-heittoja.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mahtaako tämä Diarra olla ollut Mäkisen oppilas joskus kun huumorikin on samanlaista?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Sanojen kieltolistalle tulisi lisätä sanat musta huumori. Selkeää rasistista puhetta.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Vihreillä on se ongelma tässä tapauksessa, että kyseistä ulostuloa ei voi puolueen sisältä arvostella, koska rasismi.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tietämättömänä on toki autuas olla, mutta jos kiinnostaa, niin käypä vilkaisemassa Vihreiden Facebook-ryhmän keskustelua. Diarra saa melkoista satikutia omalta porukalta, löytyy mm. erovaatimuksia ja kehotus parrmpan ja uskottavampaan anteeksipyytämiseen. Ja, toisin kuin monilta muilta, se onnistuu koko ajan ihan ilman pienintäkään rasismia.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Hieno asia Esa, jos asiaa sisaisesti asiallisesti kasitellaan.
Facebook:a en kayta/seuraa, siksi tietamattomyys.

Silla ei ole - viimeaikaisten esimerkkien valossa - merkitysta, millaisin vaikuttimin arvostelua esitetaan, vaan millaisia vaikuttimia __arvellaan__ olevan. Vihreys ei ole suojavaate rasistisien motiivien epailyja vastaan.

Jokainen Vihreiden edustaja, joka uskaltaa julkisesti arvostella kuntaedustaja Diarran mielipiteita, on minun silmissa rasisti.

Käyttäjän MikaVenlinen kuva
Mika Venäläinen

Niin. "Ei niin pientä leikkiä, ettei totta toinen puoli", totesi jo isoisäni aikanaan. Mutta me ollaankin maalta, eikä mistään mitään tajuta...

Toimituksen poiminnat