JPiri

Muutetaan äitienpäivä neutraalisuuden nimissä läheisenpäiväksi.

Kuten iltalehti uutisoi, suomessa on paljon lapsia joilla ei ole joko isää taikka äitiä. Isän- tai äitienpäivän viettäminen ja korttien rustaaminen voi siis olla traumaattisia asioita lapsen elämässä koska toinen vanhempi puuttuu.

Helsingissä muutama päiväkoti onkin päättänyt muuttaa isänpäivän läheisenpäiväksi tämän asian johdosta. Odotan että kyseiset päiväkodit muuttavat myös äitienpäivän läheisenpäiväksi tasapuolisuuden nimissä.

Onko tämä neutralisointi mennyt jo aivan liian pitkälle. Mielestäni se on mennyt liian pitkälle jo aikoja sitten.

Miten meidän herrantertut pärjääkään mailmalla kun kaikkien teiden kuopat silotetaan lapsesta lähtien. Voi olla melkoinen kulttuurishokki kun astutaan oikeaan elämään ja koetetaan tulla omilla toimeen.

 

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711012200502821_u0.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Marko Parkkola

Järkyttävää tämä miesviha.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

IS>Isän- tai äitienpäiväkorttien askartelu voi olla traumaattista, jos isää tai äitiä ei ole.

ooo

Silläkö isä tai äiti löytyy, jos siitä ei puhuta, Lapselle, jos kenelle pitää olla rehellinen. Eihän kaikilla ole siskoa eikä veljeäkään... eikä mummia, ukkia, serkkua, pikkuserkkua, naapuria, talonmiestä, nokikolaria, ......

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Aivan oikein. Kyllä elämänpiiri menee tavattoman typistetyksi jos siitä karsitaan kaikki josta jonkun voidaan mahdollisesti kuvitella saavan traumaattisen kokemuksen. Eiköhän edelleen pidä paikkansa se, että ei se lapsi koskaan juokse, jota aina talutetaan.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Päiväkodin johtaja voi yksin päättää vietetäänkö isänpäivää vai ei.

Jos yksikin lapsi kokee traumaattisena sen ettei hänellä ole isää, ja siksi ei vietetä kyseistä perinteistä päivää.

Niin kuinka sitten ne lapset, jotka eivät saa viettää isänpäivää ja tehdä iänpäivä korttia, jonka haluaisivat?

Miltä se heistä tuntuu kotia mennessä kun toiset sisarukset ovat tehneet kortin eskarissa tai koulussa joissa isänpäivää on vietetty, eikä heillä ole antaa korttia, koska isän olemassaoloa ei saa juhlia heidän päiväkodissa.

Sairasta p...aa.

Juhani Piri

Eipä näy feministiliikkeitä, tasa-arvovaltuutettuja tai muitakaan tasa-arvoa kannattavia tahoja huutamassa isänpäivän perään tai äitienpäivän neutralisoimisen perään. Sitten vielä kehdataan silmät suurena väittää valkoisen heteromiehen etuoikeutettua asemaa yhteiskunnassa. Pitäkää tunkkinne ja kaksinaismoralisminne.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Te ette siis kannata tasa-arvoa? :o

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kun kommentoija kritisoi tasa-arvon kannattajiksi julistautuneiden kaksinaismoralismia, Nieminen näkee sen tasa-arvon vastustamisena.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #9

Miten on tuon luetun ymmärtämisen kanssa?

Juhani yllä kirjoittaa, ettei ole nähnyt tasa-arvoa kannattavia tahoja huutamassa äitienpäivän neutralisoimisen perään.

Kuitenkin aikaisemmin blogikirjoituksensa otsikossa hän itse ehdottaa äitienpäivän neutralisointia.

Aristoteelisen logiikan mukaan tämä tarkoittaa sitä, ettei Juhani laske itseään tasa-arvon kannattajien joukkoon.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #11

Jos kirjoitukseni oli vain selkkää sarkasmia kaiken tämän tyhmyyden edessä. Ihmettelyä miten mailma makaa ja mihin tulemmekaan menemään kun kaikki halutaan neutralisoida. Kyllä siinä on pollatohtoreilla työnsarkaa tulevaisuudessa. Sano minun sanoneen.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #12

Jaa, että Juhanin kirjoitus olikin espressoa nauttiessa ja nyhtökauraa syödessä syntynyttä hipsteri-ironiaa? :D

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #11

Niemisen looginen päättely näyttää kulkevan rataa "Aasilla on pitkät korvat. Pekka on aasi. Ergo: Pekalla on pitkät korvat". Toisaalta, Niemiselle tasa-arvo taitaa tarkoittaa sitä orwellilaista tasa-arvoa, jossa toiset vat tasa-arvoisempia kuin toiset. Ja tällöin hänen kommenttinsa ovat sekä loogisia, että johdonmukaisia.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Annetaan vain olla äitienpäivä,isänpäivä,pyhäinpäivä,joulu,juhannus ja muut juhlapyhät ja muistopäivät.
Ei kunnioitus ole pahasta.

Juha Hämäläinen

Ole hiljaa isi nyt vaan, vaikka henkilöksi sua kutsutaan! Ole hiljaa isi nyt vaan, sitten illalla sua isiksi taas kutsua saan............

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ihan hyvä, että olisi muutama markkinahumupäivä vähemmän, kun vieteään vain kerran vuodessa läheisenpäivää. Pyhäinpäivä, äitienpäivä, halloveeni, ruotsalaisuuden päivä,...voitaisiin yhdistää tuohon yhteen markkinapäivään. Ovat ne ruotsalaisetkin läheisiä.

Marko Parkkola
Juhani Piri

Hajaantukaa, ei täällä ollutkaan mitään nähtävää.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711022200505180...

Sensijaan että kokeiluluonteinen lähimmäisenpäivä otetaan käyttöön parissa päiväkodissa on aika irvileukainen kommentti. Eikö isänpäivää olisi voinut säilyttää ja lisätä tarjontaan yhen ylimääräisen LÄHIMMÄISENPÄIVÄN jolloin kaikki voisivat osallistua.

Odotan että samoissa päiväkodeissa vietetään kokeiluluontoisesti myös äitienpäivänä pelkkää lähimmäisenpäivää äitienpäivän sijaan.

Sitten heräsin ja päästin kissan ulos.

Juhani Piri

Mietin että eivätkö hoitoalan ammattilaiset oikeasti osaa käsitellä lasten kanssa asioista vaikka toisilla ei olisikaan äitiä taikka isää.

En minä ainakaan huonona näkisi vaikka isänpäivänä aamupalalle tulee lapsen äiti tai mummo jos lapsella ei ole isää tai isoisää. Tai että äitienpäivän aamupalalle tulee isä tai isoisä jos lapsella ei ole äitiä.

Nämä ovat elämän realiteetteja, ettei meillä kaikilla ole samoja lähtökohtia. Ei se silti meinaa sitä että toisilta pitää viedä jotain pois jos toisella ei ole.

Uusisuomi uutisoi asiasta myös pidemmällä artikkelilla.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/234197-laheisenpa...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tästä on mielestäni juuri kyse tämän keittiöpsykologin mielestä. Muuttamalla päivä ammutaan hyttystä tykillä ja tuotetaan lähinnä enemmän hämminkiä ja selitettävää.

Kaikilla ei ole isää tai äitiä syystä tahi toisesta, mutta se on tilanteiden ja elämän erilaisuutta, joka pitää ennemmin kohdata kuin koittaa häivyttää pois. Ennemmin tulisi nähdä tilanne mahdollisuutena kertoa asioista ja auttaa ymmärtämään erilaisia tilanteita. Kodissa ne joudutaan kuitenkin kohtaamaan ja käsittelemään eikä ole huono asia, että päiväkodissakin näistä puhutaan ja ne tunnustetaan.

Kyllä joku ohjeistava byroo varmaan on jo tehnyt tai voi tehdä ohjeen kuinka henkilökunta asiaa käsittelee. Ja nimenomaan hyvä lähtökohta on, että paikalle voi tulla joku muukin, mutta ei siihen tarvita päivän muuttamista.

Isänpäivä on pitkä perinne ja hyvin on käsittääkseni selvitty siitä, etteivät kaikki vietä esim joulua. Pahaa mieltäkin joskus väistämättä syntyy, mutta sekin on käsiteltävissä ja käännettävissä paremmaksi kohtaamalla se eikä koittamalla häivyttää sitä pois. Mitä enemmän jo nuorena kohdataan erilaisia tilanteita ja todellisuuksia missä ihmiset ja perheet elävät, sitä paremmin opimme kohtaamaan erilaisuutta ja eri elämäntilanteita.

Juhani Piri

Puit taas paremmin sanoiksi sen mitä ajattelin ja itse osasin kirjoittaa.

Juuri näin kuten sanoit, asioiden häivyttämisellä ei kasvateta lasten kykyä kohdata eri ongelmia mitä elämänvarrella eteen tulee.

Voin melkeimpä jo nähdä sieluni silmin kuinka psykologien vastaanotot täyttyvät ihmisistä kun ei arjen (yksinkertaisistakaan?) ongelmista osata selvityä ja kuinka lapset saadaan sekaisin kaikella tällä mitä tuputetaan tasa-arvon yms nimissä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Olen kyllä näiltä osin eri mieltä. "Lähimmäisen" päivä antaa hyvän mahdollisuuden käsitellä juuri niitä erilaisia tilanteita ja todellisuuksia tyyliin "Nikopetterin läheinen on syystä xyz jokin muu kuin isä", sen sijaan että härkäpäisesti vietetään "isänpäivää", ja Nikopetteri voi vaikka mennä nurkkaan yksinään käsittelemään sitä miksi hänellä ei ole isää.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #23

Miksi marginaaliryhmän takia pitää valtaväestöltä ottaa jotain pois? Ei kait mikään estä sitä että nikopetterin kanssa isän- tai äitinepäivää tulee viettämään vaikka sukupuolineutraali lähimmäinen.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kyllä nyt pitäisi alkaa välittömästi kehitellä sukupuolineutraalia joulupukkia, niin kerkeää vielä tähän sesonkiin. Miltähän se näyttäisi? ;-)

Juhani Piri

Tai miten olisi korvaaminen sukupuolineutraalilla eläinhahmolla. Ei ainakaan loukkaisi ketään joka voisi viedä asian käräjille. Toisaalta kun on menossa tämä uhriutumisen trendi niin jokuhan voisi loukkaantua sitten sukupuolineutraalien eläinhahmojenkin puolesta ja taas media huutaisi hoosiannaa kuinka tämä on väärin ;)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Miksi turhaan tyytyä sukupuolineutraaliin? Kun kerran joulupukki on valkoinen, varttuneempi heteromies (olettaen ettei muori ole kulissi), niin laitetaan kaikki samalla uusiksi.

Juhani Piri

Toivottavasti tästä ottaa eräät tahot niin sanotusti neuvosta vaarin..

Toimituksen poiminnat