JPiri

Voisitko majoittaa turvapaikanhakijan kotiisi?

Helsingin uutiset uutisoi jutun otsikolla Vihreät haluaa turvapaikanhakijat suomalaisten koteihin – "Järjestelmä on rikki" 

Viikonloppuna vihreiden puoluekokouksessa jossa mm puoluevaltuuskunta hyväksyi puolueen turvapaikkalinjauksia.

Lainauksia uutisoinnista:

 

"Linjapaperissaan vihreät vaativat tulorajojen poistamista kansainvälistä suojelua saaneiden ihmisten perheenyhdistämiseltä.

 

– Suomen turvapaikkajärjestelmä on rikki. Kokeneiden turvapaikkajuristien mukaan turvapaikkapäätösten taso on romahtanut ja turvapaikanhakijoiden oikeusturva vaarantunut ennennäkemättömällä tavalla. Kiristyspolitiikan kokonaisvaikutukset pitää nyt selvittää ja tehdä korjausliike, totesi puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja ja vihreiden vs. puoluesihteeri Kaisa Hernberg.

Puolue haluaa myös tukea turvapaikanhakijoiden majoittamista suomalaisiin koteihin.

– Maailmassa on eniten pakolaisia sitten toisen maailmansodan, mutta virallinen Suomi ummistaa tältä silmänsä, kääntää selän hätää kärsivien edessä, Touko Aalto huomautti."

 

Helsingin uutisissa oli myös mielipidekysely

"Voisitko majoittaa turvapaikanhakijan kotiisi?"

Tällä hetkellä tulos on
En 96% (1423 ääntä)
Kyllä 4% (58 ääntä)

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/563410-vihreat-haluaa-turvapaik...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Voisin, mutta en silti ottais.
Syitä on monia.

Juhani Piri

Voisin majoittaa lapsen, tytön tai naisen jos olisi tilaa. Muuten en, joten vastasin "e"n tilanpuutteen vuoksi ja kun tiedetään tilastollinen fakta mitä sukupuolta suurin osa näistä meidän turvapaikanhakijoista ovat ja lisäksi kuinka monta prosenttia turvapaikan saa.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Mua jo heti alkuunsa on haitanuu tuo bisnes joka pyörii turvapaikanhakijoiden ympärillä enkä sitä voi hyväksyä.
Sitten se valhe mikä on ollu kaikenaikaa mukana jutussa.

Juha Hämäläinen

Voisin majoittaa turvapaikanhakijan joko valtion maksamaa korvausta vastaan tai oleskelijan, joka tekee töitä työnjohtoni alaisena ylläpitoaan vastaan. Yhtään kauppakeskusten kahviloissa pyörivää älypuhelinta näpräävää en ottaisi kotiini enkä Suomeen elätettäväksi.

Reilu peli vai mitä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Totta kai majoittaisin. Isovanhemmistani osa oli pakolaisina Ruotsissa natsiarmeijan hävittäessä kotiseutuani. Olisi häpeällistä olla auttamatta hädänalaisia.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Vihreitten Muumilaakso-hanke tuntuu etenevän ainakin ideatasolla hyvin. Kukaan ei nyt saa jäädä paitsi Muumi-mamman lettukesteistä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

En voi, täällä eletään nyt putkiremontin keskellä.

Marko Parkkola

Olen majoittanut kerran yhden asunnottoman kotiini. Hän oli ns. ilmastopakolainen, joka ei tahtonut löytää soveltuvaa asuntoa mistään kaikkien homepommien keskeltä. Hieman se ärsytti, kun tuntematon ihminen löhöää sohvalla, mutta mitäs pienistä, kun hänelle löytyi asunto viimein ja voi nyt hyvin.

Jutun pointti on vain siinä, että pystyin varmistamaan hänen oikean nimensä kuvallisesta henkilökortista. Toinen pointti oli, että hän oli pienikokoinen nainen, että jos jumala olisi alkanut olemaan suuri, olisin saanut heitettyä hänet niskaperseotteella muualle räjähtelemään.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

En yksinkertaisesti pysty luottamaan sellaiseen joka tulee maahan valehdellen ikänsä ja nimensä toiseltapuolen maailmaa kun turvallisia maita on matkan varrella useampia, ei voi olla puhtaita jauhoja pussissa. Muutenkaan luottamus ei ole itsestään selvyys.

Tai kääntäen voisi kysyä, hyväksyisitkö että kunnossa oleva 18-60 vuotias Suomalaismies lähtisi muualle karkuun jos jouduttaisiin sotaan, eikä jäisi puolustamaan kotiaan ja perhettään?

Voisit tarkentaa kysymystä sanoilla "Voisitko majoittaa AIDOSTI TURVAA TARVITSEVAN turvapaikanhakijan kotiisi?" jolloin olisi kyse lähinnä alle 18-vuotiasta lapsista.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Ilman muuta.

Kotoutuminen toimisi nykyjärjestelmää paremmin.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

On tullut majoitettua ihmisiä koko elämäni, joitakin pidemmäksikin aikaa, mutta he ovat olleet tuttuja tai puolituttuja, asunnottomaksi jääneitä.

Kyllä varmaan majoittaisin tuntemattomankin, jos ulkomaalaisen, niin pitää olla äiti ja lapsi, yksinäisiä nuoria en ottaisi. Kotimaisten nuorten kanssa eri juttu, pystyn paremmin lukemaan heitä, koska on sama käyttäytymisnormisto-ja koodisto.

Toimituksen poiminnat