JPiri

Turvapaikanhakijat euroopasta palautettava välttömästi lähtömaihinsa

Pakolaiskriisin aikaan eurooppaan putkahti noin 2 miljoonaa ihmistä. Koska rajoja eikä kriisiä hoidettu kunnolla on meillä meneillään nyt melkoisia ongelmia. Valtion päämiehet keskittyvät lähinnä kinastelemaan kuka on kaikkein liberaalein ja hyväsydämmisin koska rasistin tai natsin leima olisi vallan ikävä jos sattuisi sanomaan miltä tilanne oikeasti näyttää tai mitä oikeasti pitäisi tehdä.

 

Mitäpäs jos nyt tehtäisiin niin että yhteistyöllä euroopan unionin, yhdysvaltojen ja venäjän kanssa perustettaisiin aluksi syyriaan, afganistaniin ja irakiin demilirarisoituja vyöhykkeitä. Turvapaikkahakemukset hylätään ja jo myönnetyt hakemuset peruutetaan. Kerättäisiin kaikki edellä mainituista maista tulleet pakolaiset ja palautettaisiin heidät ko maihin näille vyöhykkeille.

EU, Usa ja Venäjä yhteistuumin ko maiden kanssa rahoittavat vyöhykkeiden jälleenrakennushankkeet. Mukaan tietenkin tulee pitkä lista muutakin apua ja koulutusta.

Mitä tällä ajan sitten takaa. Tarkoitukseni olisi auttaa ihmiset palaamaan omiin maihinsa rakentamaan toimivaa yhteiskuntaa yhdessä. Tälläainen järjestelmä olisi varmasti huomattavasti halvempi, tehokkaampi ja kaikinpuolin parempi kun että lapamme rahaa maahanmuuttoon ja katsomme vierestä maahanmuuton tuomia ongelmia sekä samalla leikkaamme omalta yhteiskunnalta hyvinvoinnista. Nämä maat eivät tule ikinä paremmaksi jos ihmiset eivät ala yksissä tuumin rakentamaan niitä, eikä tämä ole mikään ratkaisu että otamme heidät tänne vaatimaan kaikkea.

Työllisyys tällaisilla alueilla olisi vuosia erittäin korkealla tasolla ja vastaavasti rikollisuus erittäin matalaa. Koulutustaso kasvaisi kohisten ja maan sekä alueiden hyvinvoiti kasvaisi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Tuossa voisi olla järkeä, jos olisi toimiva YK tai vastaava järjestö, jolla olisi riittävät resurssit ja kansainvälinen tuki hoitaa pakolaistilanteet paikallisesti. YK:n arvovalta on kuitenkin romutettu lähinnä USA:n toimesta ja vaativien operaatioiden suorittaminen sopimalla maiden välisesti tuskin onnistuu. Ehdotus ei ole siis realistinen vaikka periaate olisi järkevä. Maailma ei nyt vain ole kovin järkevä paikka.

Toimituksen poiminnat