JPiri

Poliisin vihapuheen tulkinta

  • Vastaus vihapuheen tulkintaan.
    Vastaus vihapuheen tulkintaan.

Lähetin Päivi Nergille kyselyn mitä vihapuhetta poliisin vihapuheyksikkö pitää vihapuheena. Tulkitaanko suomalainen ja suomenkielellä tuotettu vihapuhe vain vihapuhenaa vai tulkitaanko myös muilla kielillä tuotettu vihapuhe vihapuheena.

Tiedustelin myös tulkitaanko esimerkiksi suomessa oleskelevan muun maalaisen vaikka espanienkielisesti tuotettu vihapuhe ulkomaalaisella nettisivulla vihapuheeksi.

Unohdin vissiin kysyä tarkentavan kysymyksen, että tutkitaanko todellisuudessa ulkomaan kielellä tuotettu vihapuhe toisin kun suomen kielellä tuotettu vihapuhe tutkitaan. Voihan sitä eri kielellä tuotettua puhetta tai kirjoitusta tulkita vihapuheeksi, mutta on täysin eri asia tutkitaanko sitä oikeasti.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Marko Parkkola

Marko "fobba" Forss on jo vastannut tähän asiaan vihapuhepumaskassaan ja Hommaforumilla. Kansalaisen tulee käyttää Google Translatoria kääntääkseen kirjoitukset ymmärtämälleen kielelle. Tämän jälkeen kansalainen voi tehdä rikosilmoituksen vihapuheesta, mikäli hän kirjoituksen sellaiseksi kokee.

On kuitenkin muistettava, että enemmistöasemassa oleva ei voi kokea vihakirjoittelua vähemmistöasemassa olevan taholta.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Eiväthän muualta tulleet käytä tietokonetta tekstiensä kirjoittamiseen, joten google translator ei toimi sellaisessa. Käsialat vaihtelevat emmekä pysty niitä tulkitsemaan. On päättäjillä melkoinen työ. Ei nimestäkään tiedä kumpi on etunimi ja kumpi sukunimi. Hyvin paljon meitäkin pitäisi valistaa, jotta emme pelkän mutun varassa toimisi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

??? Luitko poliisin täsmällisen, täydellisen ja erinomaisen vastauksen.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #4

Poliisin vastaus oli hyvä minustakin, mutta hiukan oli pientä teksti ja vasta nyt sen selvitin. Näinpä vastaukseni tuohon aiheeseen on enemmän kuin outo ja sen voisi poistaa.

Juhani Piri

En lue hommafoorumia.

Mutta asia lienee juurikin näin kuten sanoit, että enemmistöasemassa oleva ei voi kokea vihakirjoittelua vähemmistöasemassa olevalta taholta. Joten saamani vastaus on täyttä pas*aa.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

"On kuitenkin muistettava, että enemmistöasemassa oleva ei voi kokea vihakirjoittelua vähemmistöasemassa olevan taholta."

Tuota ei voi kuin ihmetellä.

Kaipa kuitenkin esim. äärioikeiston edustajat voivat kokea mamujen taholta vihapuhetta koska kumpikaan ryhmä ei edusta enemmistöä?

Väinö Hirvelä

Jostain yhteydestä luin, että ainakaan arabian kielen taitoa ei vihapuheyksiköstä löydy. Olisin äärimmäisen hämmästynyt jos mitään tutkintoja tai tuomioita tulisi muille kun kansallismielisille valkoisille.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Joko A) Väität, että alustukseen kuvattu kirje on valehtelua tai B) Kommentoit alustusta lukematta sitä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #8

Suomenuutiset on porpagandalehti, jota ei kannata uskoa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mitä vikaa on siinä, että käytetään kaikkia saatavilla olevia käännös- ja tulkkauspalveluja. Miten kukaan voisi siitä päätellä, että jotain jätetään tutkimatta?

Toimituksen poiminnat