JPiri

Maa- ja metsätalousministeriö heikensi jälleen lohikantaa.

  • Tornionjoen nousulohiseuranta
    Tornionjoen nousulohiseuranta
  • Simojoen nousulohiseuranta.
    Simojoen nousulohiseuranta.

Tornionjoen ja Simojoen kaikuluotaimet antavat hälyyttävän huonoa signaalia lohien nousumääristä. Koskaan aikaisemmin kaikuluotainten asentamisen jälkeen ei Tornionjokeen eikä Simojokeen ole noussut näin vähän lohta.

 

Vaikka tiedettiin että parina edellisenä vuotena lohien keskuudessa on ollut jokin tauti joka heikentää kudulle nousevien lohien kantaa ja vaikka tiedettiin että tästä vuodesta tulee vähän heikompi nousuvuosi, niin silti piti ministeriöllä mennä hölmöilemään.

 

Absurdia tässä hommassa on se, että pyyntiä aikaistettiin jotta kalastajat saisivat tasaisemmin lohta tarjolle ja ettei hinta tippuisi. No tuossa eilen katselin että lohta saa saa melkein samaan hintaan ku makkaraa.

Pyynnin aikaistamisella on se huono puoli että se kohdistuu elintärkeisiin isoihin emokaloihin. Ja koska kalastuskiintiöt ovat kappaleina, mutta kalastaja myyvät saaliinsa kiloissa niin voidaan vaan arvailla, että sieltä pyydöistä ei oteta muuta mukaan kuin niitä isoja, koska niistä saa eniten rahaa. Isoissa lohissa on myös eniten ympäristömyrkkyjä jotka vaikuttavat mm. ihmisen lisääntymiskykyyn ja sikiöiden kehitykseen.
 

Olen usein sanonut, ettei tuolla maa- ja metsätalousministeriössä järjen himmeli loista kovin vahvana. Toistan itseäni, koska se tuntuisi olevan täysin validi argumentti.

 

https://www.luke.fi/tietoa-luonnonvaroista/kalat-ja-kalatalous/kalavarat...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat