JPiri

Yksinhuoltajana ei ole menemistä uimahalliin lasten kanssa

Iskipä tajuntaani kyllä melkoisen omituinen tilanne. Ystäväni oli lähdössä uimaan Tuusulan Uimahalliin. Mukana olisi ollut kaksi 7 vuotiasta poikaa ja yksi 10 vuotias tyttö. Kerroin hänelle, että mielestäni uimahallissa on sääntö, ettei tuon ikäiset pojat pääse samalle puolelle kanssasi.


Hän ei ollut uskoa korviaan, ja päätti soittaa uimahallille. Hetken päästä tieto oli varmistettu, että kyllä näin on. Hän kertoi ettei todellakaan uskalla ottaa sitä riskiä näiden kahden vilkkaan pojan kanssa että he keskenään olisivat pukuhuonetiloissa tai suihku/saunaosastolla. Eikä uimahalliltakaan tarjottu mitään ratkaisua ongelmaan.

Mieleeni tuli, että kuinka monen yksinhuoltajan ongelma tällainen oikein onkaan? Eikö uimahalli oikeasti tarjota mitään ratkaisua tilanteessa ja onko tällainen sääntö ihan oikeasti edes tarpeellinen?

 

7 vuotiaat ovat oikeasti vielä ihan täysin lapsia, eikä voi olettaakkaan että he voisivat toimia keskenään uimahallin pukuhuonetiloissa saati sauna ja suihkuosastolla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Juhani Piri

https://www.tuusula.fi/sivu.tmpl?sivu_id=5461

Yli 7-vuotiaat pojat menevät miesten puolelle ja yli 7-vuotiaat tytöt menevät naisten puolelle.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

On vähän ihmeellistä? Ettei taas maahanmuuttajien vika

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kyllähän uimahalleissa vallitsee sukupuolisyrjintä edelleen vahvana ihan naisasiakkaiden vaatimuksesta. Siivoojiksi palkataan vain naisia, koska miessiivooja naisten puolella herättää välittömästi karmean älämölön. Järvenpäässä jokunen vuosi sitten yrittivät olla tasa-arvoisia. Oppivat kerrasta, ettei tasa-arvo ulotu uimahalliin.

Naisuimarit pelkäävät myös tissejään tirkisteleviä kahdeksanvuotiaita uroksia. Siksi säännöt, joista joku yksinhuoltaja valitettavasti joutuu kärsimään. Ei kannata syyttää uimahallia. Vikaa on vain ja yksinomaan naisasiakkaiden päässä.

Juhani Piri

Luulisi että tällaisissa tapauksissa olisi jokin järkevä protokolla olemassa että apua tuollaisiin tilanteisiin tarjotaan, esim vaikka ryhmäpukuhuonetta tarjoamalla tai jotakin. Ei varmasti ole ainoa laatuaan tämä tapaus ja ei tunnuta ottavan onkeen sitten millään... Jos on säännöt, niin on melko kurjaa että lapset joutuvat niistä kärsimään pahoittamalla mielensä todella paljon (hysteerisenä itkuna), eikä ole mitään vaihtoehtoja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olisiko niiden poikien pakko todistaa ikänsä? Jos hän olisi sanonut, että he ovat kuusi-vuotiaita?

(Tosin enoni joutui kerran junassa noloon tilanteeseen, kun yritti saada tyttärensä matkan ilmaiseksi sanoen konnarille, että hän on neljä-vuotias. Tytär oli huutanut suureen ääneen: "ISI, MINÄHÄN OLEN KUUSI-VUOTIAS!")

Juhani Piri

No mielestäni huijaamisen opettaminen ei olisi kovin antoisa kasvatusmenetelmä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ennen: lapset menivät pukkariin ja vieraat aikuiset näyttivät miten lokerot toimivat ja mistä pääsee pesulle. Vissiin liikaa vaadittu.

Juhani Piri

Jäi vissiin kohta "Vilkkaat" lukematta. Toinen poika erityisluokalla ja jatkuvasti aikuinen seurassa, jos tarkennetaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

On tietty eri asia jos lapsi tarvitsee erityishuomiota, mutta tähän ei kai uimahalli voi varautua. Eiköhän tuo ohjeellinen ikäraja tule siitä, että normaalisti 7-vuotias poika pärjää kyllä tuossa tilanteessa.

Aika usein pelkkä suun avaaminen riittää. Voisi vaikka kysyä joltain asiakkaalta, että voisiko tämä jeesata poikaa pukuhuoneessa ja saunassa, ja vähän katsoa perään. Ellei sitten ajattele, että jokainen asiakas on potentiaalinen pedofiili.

Käyttäjän JanneAlanne kuva
Janne Alanne

Uimahallissa toimimista kannattaa harjoitella ennen kuin lapsi täyttää 7 vuotta.

Käyttäjän JuhaniLeppl kuva
Juhani Leppälä

Kyllä esim. Vantaalla Tikkurilassa on perhesaunatilat, jotka ovat kyllä vain muutaman kerran viikossa.
Helsingissä esim. Vuosaaren uimahallissa voi ottaa vaikka koko suvun (25-30 henkeä) ryhmäpukuhuoneeseen (sikäli kuin sukulaiset suostuvat). Se voisi toimia ainakin perhepukuhuoneena.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Olenko jotenkin ymmärtänyt väärin, mutta blogissa puhutaan 7-vuotiaista pojista; hehän saavat mennä naisten puolelle?

Eikö "yli 7-vuotias" tarkoitakaan 8 vuotta täyttänyttä??

Juhani Piri

Raja mene 7 vuotta täyttäneissä. Koska yli 7v tarkoittaa vaikka 7v ja 1kk ikäistä, eli YLI 7 vuotiasta.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #15

Omituista tulkintaa jos yli 7v tarkoittaa vasta 8 vuotiasta. No mutta nyt on tulkittu siten, että 7v pojat eivät pääse ja sillä sipuli.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #16

Täsmällinen ilmaisu olisi "7 vuotta täyttänyt".

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ikäraja voisi hyvin olla vähän korkeampi.
Tällaisille vilkkaille pojille yksinhuoltajäidin kannattaisi varmaan hankkia vapaaehtoinen mieskaveri jos löytyy.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Sosiaalitoimi välittää tukiperheitä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Pelkkiä tukihenkilöitä: mieskavereita, varamummoja ja -pappoja saa myös joidenkin vapaaehtoisjärjestöjen kautta.
Aikoinaan olisin kovasti kaivannut tällaista toimintaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Minä kävin kyllä Helsingissä seitsemänvuotiaana yksin uimahallissa. Muistan, kun äitini antoi rahaa sisäänpääsyä varten ja pakkasi kassiin mm. pyyhkeen ja saippuan. 8-9 -vuotiaana kävimme jo usein kavereiden kanssa uimassa keskenämme.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minä matkustin kuusivuotiaana yksin bussilla koulun jälkeen kesäpaikkaan jossa perhe vielä oliskeli. Minunkin poikani rupesi liikkumaan kavereiden kanssa milloin missäkin kouluun mentyään Sekään ei todista että kaikki samanikäiset pärjäisivät omin päin yhtä hyvin.

Mikko Janhonen

oliskohan poikien äiti voinu sanoa pojille, että jos siellä miesten puolella ei käyttäydytä, niin eivät pääse uudestaan... hienosti on toiminu mulla ylivilkkaiden tyttölapsien kanssa. kuinka helvetin vaikeita voi olla asiat?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Asiat voivat tosiaankin olla joskus helvetin vaikeita. Kaikki ongelmat eivät ratkea uhkailulla, kiristyksellä ja lahjonnalla.

Juhani Piri

Ensin vastaan, että sun nimimerkki pitäisi ilmoittaa ylläpidolle (on sääntöjen vastainen jokaiselta kantilta katsottuna). Ja sitten kerron, että mitä jos minulla on muita menoja? Et vissiin huomannut tekstistä että tämä tapahtui lähes samaan aikaan kun kirjoitin. Jälkiviisaana on helppo olla, ja tietää miten toimia.

Jarno Geddala

Kyllä meillä ainakin käytiin 7 vuotiaana ihan YKSIN uimahallissa polkupyörällä. Näin siis yksinhuoltajaperheessä 20v sitten. En sitten tiedä onko nykylapset sen verran erikoisia kukkasia, ettei niitä voi yksin laskea edes saunaosastolle. Myös viereisellä uimarannalla saatiin käydä ihan keskenämme.

Toimituksen poiminnat