JPiri

Luottamus kansanedustajiin on mennyt jo aikoja sitten

Meillä Suomessa on sellainen tapa, että kansanedustajat edustavat vain omaa puoluettaan ja lähipiiriään. Suomessa on myös sellainen tapa, että puolueet määräävät mitä heidän edustajansa saavat olla milloinkin mieltä. Meillä Suomessa on myös sellainen tapa, että vaikka edustajat saavat melkoista palkkiota joiden lisäksi nauttivat melkoisista eduista, niin kansalaisten rahoja humputellaan surutta milloin mihinkin.


Koska asiat ovat olleet näin jo todella pitkää, niin näkisin jopa mieleiseksi vaihtoehdoksi lempeän diktaattorin korjaamaan Suomen asiat. Diktaattori joka ymmärtää kansalaisia ja vihaa korruptiota, kieroilua ja virkamiesten omanedun tavoittelua. Diktaattori joka pohjaa päätöksensä tieteeseen ja totuuteen sekä näkee asioiden vaikutukset niin suuressa kuin pienemmässäkin mittakaavassa.

 

Nykyinen edustuksellinen demokratia maksettuine lobbareineen, osatotuuksineen, puoluekureineen (hirmuhallitsijat), toisten puolueiden nälvimisineen, oman etupiirin suosiminen jne jne jne ei vaan yksinkertaisesti tunnu hyvältä eikä luotettavalta. Olen häpeissäni vaalitulosten jälkeen kun kansa hurraa äänestämänsä puolueen menestyksestä, vaikka totuus on että he saavat saappaan täydeltä paskaa seuraavatkin 4 vuotta.

 

Tässä muutaman minuutin videopätkä amerikan kongressista jossa Trey Gowdy sättii kovin sanoin virkamiesten kansalaisten rahojen tuhlaamisesta. Samat tuntemukset on itselläni Suomen kansanedustajia kohtaan. Kun kyse ei ole omista rahoista, niin niitä syydetään surutta milloin minnekkin.

 

https://www.youtube.com/watch?v=PYhGE5axf2Q

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Juhani Piri

Eikö teitä kansanedustajia edes yhtään hävetä ja jos hävettää niin miksi ette tee asioille mitään. Häpeällä ilman tekoja kun ei ole mitään merkitystä eikä vaikutusta yhtään mihinkään.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Meillähän on lempeä diktaattori jo valmiina itärajan takana.

Juhani Piri

Sopiiko tämä kuvaus viittaamaasi henkilöön?

"Diktaattori joka ymmärtää kansalaisia ja vihaa korruptiota, kieroilua ja virkamiesten omanedun tavoittelua. Diktaattori joka pohjaa päätöksensä tieteeseen ja totuuteen sekä näkee asioiden vaikutukset niin suuressa kuin pienemmässäkin mittakaavassa."

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Meillä Suomessa on sellainen tapa, että kansanedustajat edustavat vain omaa puoluettaan ja lähipiiriään."

Tuo ei ole pelkästään Suomessa esiintyvä ilmiö, vaan se on kapitalistiseen yhteiskuntaan kiinteästi kuuluva ominaisuus.

Selitys tuolle ilmiölle on se, että kapitalistinen yhteiskunta on luokkayhteiskunta, jossa eri yhteiskuntaluokkien edut ovat toistensa kanssa ristiriidassa.

Tämän takia kapitalistisen yhteiskunnan puitteissa ei ole olemassa mitään sellaista asiaa kuin koko kansan etu, ja siksi ei myöskään ole mahdollista luoda politiikkaa, joka ajaisi koko kansan etua.

Tuo on myös syy siihen, miksi kapitalistisessa yhteiskunnassa on kysyntää monipuoluejärjestelmälle. Jos oikeasti olisi olemassa jokin koko kansan etua ajava poliittinen linja, sen ajamiseen riittäisi yksi puolue ja ne muut voitaisiin lakkauttaa tarpeettomina.

Kapitalistisen talouden kriisiytyessä pahasti kansalla on olemassa pääasiassa kaksi vaihtoehtoa, joista valita:

1) Pidetään kapitalismia yllä väkivalloin kieltämällä esimerkiksi ammattiyhdistysliike ja työläisten taistelu asemansa parantamiseksi sekä kaikki muut puolueet paitsi se yksi puolue, joka tätä systeemiä ylläpitää. Tämä tarkoittaa puolen valitsemista riistävän yhteiskuntaluokan eduksi riistettyjä vastaan, ja tämä vaihtoehto tunnetaan paremmin nimellä fasismi.

2) Luovutaan kapitalismista ja siirrytään sosialismiin. Tällöin yhteiskunnassa ei enää ole luokkajakoa, ja kansalla on olemassa yhteinen etu, jonka ajamiseen riittää yksi puolue.

Tämän päivän Euroopassa ihan niin kuin 1930-luvullakin kohtalonkysymykseksi muodostuu se, onko poliittisilla vasemmistopuolueilla ymmärrystä ja rohkeutta tarjota kansalle vaihtoehdoksi ihan oikeaa sosialismia eikä vain sosialidemokratiaa. Jos ei ole, niin kuin ei ollut 1930-luvulla(kaan), niin seurauksena on fasismi ja hyvin mahdollisesti uusi maailmansota.

Toimituksen poiminnat