JPiri

Ulkolinja: Sharialakia Tanskassa

Katsoin yle tv1:ltä ulkolinjan ohjelman sharialakia Tanskassa ja se pisti jälleen kerran miettimään.

 

Ulospäin muslimi imaamit antavat moskeijoista ja uskonnosta positiivisen kuvan esimerkiksi medialle ja politikoille, mutta todellisuudessa imaamit näyttävät järjestäin kehottavan rikkomaan maan lakeja.
Sharialaki on heille se ainoa laki joka menee kaiken muun yli.

 

Kuten ohjelmassa sanottiin mielipiteenä, etteivät imaamit ja muu johtohenkilökunta edes halua muslimien inegroituvan muuhun yhteiskuntaan, vaan haluavat pitää oman yhteisön hallinnassa ja noudattaa sharialakeja. Kaikki muut ovat vääräuskoisia paitsi muslimit.

 

Olisi aika avata ne silmät ja herätä ajattelemaan asioita, liika sinisilmäisyys tuo valtavia ongelmia joita voi olla mahdoton myöhemmin korjata.

 

Ohjelma katsottavissa yle areenasta:

Ulkolinja: Sharialakia Tanskassa

Integraatiopyrkimyksistä huolimatta Tanskan koraanikouluissa opetetaan ankaraa sharialakia. Fatma ja Mohammed kuvasivat salaa moskeijoissa. Kävi ilmi, että naisiin kohdistuva väkivalta ja moniavioisuus ovat hyväksyttäviä.

 

http://areena.yle.fi/1-3869235

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

No sopeutumista se on tämäkin. Ei ehkä ihan sitä mitä unelmissa. Vapaat ihmisethän toimivat kuten haluavat.

Sairasta ja täysin seinähullua porukkaa ohjelmassa esiintyvät imaamit. Julkisuudessa valehdellaan. Monille menee läpi heti.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Rakkauden ja rauhan sanomaa tarjottiin oikein urakalla. Ja kohta joku tullee kertomaan, että tätä tapahtuu vain Tanskassa. Ja ei ne kaikki noin ajattele.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Muslimithan ovat jatkuvassa pyhässä sodassa ja hehän ovat julistaneet sodan länsimaita vastaan jo vuosikymmeniä sitten. Hehän ovat myös ilmoittaneet, etteivät pärjää länsimaille aseiden voimalla, vaan tulevat valloittamaan länsimaat naistensa kohduilla.

Muslimi, vaikka olisi kuinka harras ja tottelisi koraanin opetuksia, ei siitä huolimatta voi olla varma muslimien taivaaseen, eli paratiisiin pääsystä. Ainoa varma keino päästä paratiisiin, on kuolla jihadistina.

Nämä asiat tulisi huomioida meillä länsimaissa, ennenkuin alkaa olla liian myöhäistä. Me olemme sodassa ja valloituksen kohteena, vaikka emme itse sitä ymmärrä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Mitenkähän tuo lainsäädäntö mahtaa toimia Suomessa, kun ilmasto on vähän hankala? Milloin mistäkin syystä pitäisi yrittää kaivaa kiviä hangen alta ja hakata niitä irti routaisesta maasta tylsällä lapiolla taskulampun valossa.

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho

Mitähän sharia laki sanoo jäälohkareista, tai jos haluaa oikein hifistellä; jääpalloista?

Joku voisi nyt tulla kertomaan tähän ketjuun että kyse on vain valemediasta koska YLE, eiku..

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ehkä luoja ihmeellisellä tavalla järjestää siten, että jos tuollainen tarve tulee, on silloin myös käden ulottuvilla aina sopivasti palasteltuja kivitaloja?

Risto Salonen

No kuopan kaivaminen on helpompaa, jos on paljon lunta maassa. Tai voi soveltaa, tehdä avannon ja heittää lumipallolla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nyt kannattaa sitten olla missään nimessä matkustamatta Tanskaan, se on vaarallinen maa, Ruotsiin ei myöskään uskalla enää mennä, keski-eurooppa on täysin mahdoton.

Niin vaarallista on ulkomailla, koska mustia miehiä on joka kulman takana, ja lisäksi muslimit valloittavat ihan kohta koko muunkin maailman.

Pelottaa, uskaltaakohan käydä lähikaupassa, sielläkin voi joku muslimi vaania nurkan takana.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ritala jatkaa älyttömyyksiensä laukomista. Tuossa ohjelmassa tuli selväksi ettei muslimit halua noudattaa länsimaista lainsäädäntöä ja naisten oikeudet ovat heille vitsi. Myös Suomessa on imaameja antamassa vastaavia ohjeita hallintoalamaisilleen eli Suomen laeista ei tarvitse välittää. Tämmöisiäkö me Suomeen vastaanotamme ja toiminnan hyväksymme?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaikki muslimit on pahoja heti synnyttyään, ei ole hyvää muslimia.

Makkonen näyttää mallia, siitä miten asiat ovat. Hienoa. Viisaita sanoja on ilo lukea.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kaikki muslimit on pahoja heti synnyttyään, ei ole hyvää muslimia."

Lapsellista käsitteiden vääntöä Ritalalta. Miksi et voi hyväksyä tosiasioita?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #10

Mitä tosiasioita, sinäkin puhut koko ajan muslimeista määrittelemättönä joukkona.

Miksi sitten puhut mitä sattuu, jollet tarkoita, mitä kirjoitat.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #10

Trumppikin yritti puhua vaan muslimeista tiettyjen maiden joukkona, eikä hänkään ymmärrä mistä on kysymys.

Se on kuin puulle puhuis, kun älypäät lokeroi kansakuntia.

No laki on onneksi vielä laki, eikä tuo vajaa Trumppikaan saanut tyhmyyksiään läpi.

No onhan se tietenkin tärkeämpää suojella Ivankan vaatebisneksiä.

Ja joku vielä kehuu tuota hyväksi presidentiksi, kertoo aika paljon kehujasta. :)

Käyttäjän ArtoYlisaukko-oja kuva
Arto Ylisaukko-oja Vastaus kommenttiin #13

Petteri Ritala, blogisti tuossa yllä antoi linkin Areenaan, josta ko. dokumentti on katsottavissa. Suosittelen sinua katsomaan dokumentin ja jatkamaan suunsoittoa vasta sitten, jos todella vielä katsot tarpeelliseksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #16

No minä katsoin sen eilen. Oli hyvä dokumentti

Erittäin hienosti tehty dokumentti, joka osoittaa, että väärin toimivat.

Miten sitten tämä liittyy siihen yleistykseen, että muslimit ova pahoja, eikö se ole jotenkin älytöntä koko muslimimaailma ja kaikki muslimit sijoittaa pahuuteen.

Olenko minä terroristi ja paha, jos olen muslimi?

En kannata vapaata muuttoliikettä, en kannata turvapaikanhakijoiden ryntäystä. Mutta sitä varten meillä on lakeja, jotka kohtelevat jokaista tapausta yksilöinä.

Trumpkin oppii tämän asian kantapään kautta.

Pitäisi osata ensin lukea, ja vielä sen jälkeen pitäisi oppia ymmärtämään lukemansa, se jos mikä on välillä joillekin vaikeaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #17

petteri kirjoittaa "Trumpkin oppii tämän asian kantapään kautta."

Entäpä jos myös käy myös suomalaisille samoin? Mitenkään kun ei voida päälle päin nähdä yhdenkään ihmisen ajatusmaailmaa. Saati uskonnollisuuttaan, välttämätttä. On aivan selvää etteivät kaikki muslimit ole fanaatikkoja, eivätkä ole "aivopestävissä" tekoihin, joista puhuttiin eilisillan dokumenttiohjelmassa. Tuohan pitäisi olla jokaiselle itsestään selvyys. Myös tuomarikunnalle.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #17

"Pitäisi osata ensin lukea, ja vielä sen jälkeen pitäisi oppia ymmärtämään lukemansa, se jos mikä on välillä joillekin vaikeaa."

Näyttäisi myös että tämä asia on kaikkein vaikeinta sille, joka tämän palstalle kirjoitti.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Katsoin itse saman ohjelman. Miten kukaan voi kuvitella että imaamit opettaisivat moskeijassa koraanin vastaisesti, siis hylätkää koraani ja totelkaa maan lakeja?

Vaikka yksittäiset muslimit halauaisivat kotoutua niin muslimiyhteisö ja imaamit laittavat heidät kuriin ja vaativat sharialain noudattamista.

Muslimit eivät tule koskaan kotoutumaan länsimaihin, vaan he rakentavat rinnakkaisen yhteiskunnan ja kun heitä on tarpeeksi he ottavat vallan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Muslimit jakavat oman kulttuurinsa arvot, myös muille. Halusit tai et.

http://www.gd.se/blaljus/brott/imamens-slakting-do...

Hengenlähdöllä uhkaaminen ja muihin kohdistuva muslimien hengellisten oppineiden harjoittama vihapuhe ovat paikoin arkipäiväistä kansallisen kulttuurin rikastuttamista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mulla on pari muslimiystävää, ei ne mulle ole ainakaan mitään tyrkyttäneet. :)

Nuo on muuten maailmalla varmaan pulassa nuo isot firmat, kuten Google, Microsoft, Amazon ym. Kun niiden työntekijöistä on iso osa muslimeita.

''Muslimit jakavat oman kulttuurinsa arvot, myös muille. Halusit tai et.''

Tuohon kun vaihtaa muslimien tilalle juutalaiset, niin tulee mielenkiintoisia mielleyhtymiä. :)

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani Vastaus kommenttiin #20

Juutalaisten panos länsimaiseen yhteiskuntaan on ollut merkittävä. Heidän määränsä taitaa olla jossain 13,4 miljoonan paikkeilla. He ovat sopeutuneet hyvin ja vanhoillisia ääri- ja ortodoksijuutalaisia on pieni määrä. Juutalaiseksi ei taida päästä kuin kääntymällä juutalaisuuteen.

Vanhoillista islamia kannattavien määrä on noin 500 miljoonaa. Noin 50 miljoonaa heistä käyttää tai kannustaa käyttämään väkivaltaa islamin edistämiseksi. Heidän käsityksensä on että jokainen syntyy muslimiksi ja päämäärä on käännyttää vääräuskoiset takaisin islamiin. Tästä syntyy epäluulo muslimeja kohtaan. Siitä kärsivät kieltämättä kaikki muslimit. Mutta miten sitten seulotaan radikaalit ainekset tai uudessa kotimaassaan radikalisoituvat ainekset muusta muslimiväestöstä ennen kuin pommit paukkuvat.

Radikaalien liikkeiden ongelma on se että pieni joukko pystyy ottamaan vallan suuresta joukosta pelottelemalla ja uhkailemalla. Tämä kiteytyy hyvin tässä lauseessa:

"Muslims, whether they live in Pakistan or India, Nigeria or Syria, whether they are poor or rich, illiterate or educated, their only goal is to destroy the whole nation by terrorism, bomb blasts, population explosion, riots and jihad in the name of Islam.”
Salman Rushdie

Islamilaisen maailman ongelma ovat nämä 500 miljoonaa vanhoillista ja koraanin tekstien muuttumattomuus. En usko että lapsesta saakka aivopesty pystyy parantumaan uskonnostaan kuin hyvin poikkeuksellisissa tapauksissa. Sekularisaatio olisi paras vaihtoehto, mutta siihen voi mennä pitkä aika.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #20

Kiva kuulla ystävistäsi. Ehkä se kulttuurin jakaminen ei ihan Sinua ja ystävyksiäsi tarkoittanut.

Veikkaanpa muuten, että suuryritykset porskuttavatjatkossakin, tehden yhtä hyvää tulosta kuin tähänkin asti. Tuskinpa uskontoon liittyvät kysymykset lamauttavat businestä ja rekrytöintiongelmiin tuskin kaatuvat.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #26

Jouko, kuten huomaat on tämä asia hyvin vaikea kaikkien sisäistettäväksi. Nostetaan usein esille omia tuttavapiirejä, siis muutamasta henkilöstä saatu kuva. Tuo ei todellakaan ole kokonaiskuva mitä äärimielipiteitä edustavat muslimit ajattelevat. Ei ääriajattelijoita myöskään voi erottaa äkkipäätä suuresta massasta. Tuo on se vaikeus.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Ytimekäs blogiteksti.

Minut pisti miettimään se, tuliko taas Ylelle virhe, kun läpi pääsi näin islamkriittinen ohjelma?

Mitä tällä tavoitellaan?? Vihapuhettako?

Taqiya kuuluu islamiin, eikä se tarkoita vain 'uskonsa kieltämistä uhattuna' vaan myös valehtelemista muissa asioissa uskonsa säilyttämiseksi. Yleisesti termi merkitsee 'suojautumista'.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Suomessa väki vähenee, syntyvyys on romahtanut. Luonnossa tällainen elinkelpoiselle alueelle syntynyt tyhjiö täytetään. Se on oma kysymyksensä mitä tulee tilalle.

Juhani Piri

Vaikka on ilmeistä (ja faktaa) että tietyissä kulttuureissa musliminaisten asema on järkyttävän huono, niin silti monissa maissa (myös meillä) puolustetaan uskonvapautta vaikka se rikkoisi kuinka ihmisoikeuksia. Hullunkurinen ristiriita.

Kyllä täälläkin feministit voisivat arvostella naisiin ja lapsiin kohdistuvaa epätasa-arvoa voimakkaammin ja samalla tuoda ilmi sen, että tänne voisimme ottaa pakolaisleireiltä naisia ja lapsia koska he ovat kaikkein heikoimmassa asemassa.

Meidän tulisi pitää huoli siitä että kaikkein heikoimmassa asemassa olevat saisivat turvaa, apua, tasa-arvoisuutta ja kunnon lähtökohdat elämälle.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Todella järkyttävä dokumentti!

Pahiten otti korvaan yhden imaamin toteamus, että islaminuskoiset pyrkivät valtaamaan länsimaat. Pappismies oikein riemuitsi kuinka paljon heitä on jo tullut Tanskaankin.

Muslimit eivät pyrikään integroitumaan oleskelumaahansa, tai pyrkivät sen tekemään omine tavoitteineen, niin kuin sharia-laki antaa myöten. Ja sehän ei hyväksy mitään länsimaalaisuutta. Ei sen arvoja ja tapoja. Kotouta sitten heitä tänne Suomeenkin!?

Kommunismin maailmanvalloitus on menneen talven lumia, Kiinakin huomioiden, nyt on alkanut islamilainen maailmanvalloitusyritys. Mutta hei! Suomessa kaikki hyvin tässä asiassa. Vai onko?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

En tiedä monessako maassa Sharia on hyväksytty valtiovallan toimesta.Israelissa on 6 shariatuomioistuinta, joiden toimivalta on tosin rajattu.Perheasiat kuulunevat toimivallan piiriin.
Ja onhan meilläkin tuolla pohjoisempana hihhulilahko.Sielläkin jotkut maallikot jakavat imaamien tapaan oikeutta vastenmielisesti jäsenistöään kohtan.

Käyttäjän RaimoHynynen kuva
Raimo Hynynen

Niin, ensin ovat moskeijat joissa imaami kiihottaa väkivaltaan ja sitten löytyy heitä jotka näitä toteuttavat. Missä muussa uskonnossa tänä päivä löytyy väkivaltaan kiihottaminen. No ehkä hinduilla ja Intiassa hindut ovat tappaneet, sekä kristittyjä että muslimeita.

Kuitenkin kun terrorismia aletaan tutkia syvemmin niin huomio kohdistuu Islamistiseen terrorismiin. Terroritekojen jälkeen televisioon marssitetaan joitakuita jotka sanovat, että Islamilla ei ole mitään tekemistä terrorismin kanssa. Ehkä asiaa kannattaisisi syvemmin selvittää. Tässä jo kuolleen everstin Erkki Nordbergin esitelmästä kirjoittamani tiivistelmä. toivottavasti hieman avartaa ymmärrystä joskaan ei ole tietysti kaiken kattava.

https://www.rul.fi/gw-storage/v3/container/450/nod...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Poikkeavia tapetaan, ihmisarvo poljetaan lokaan, väkivalta on iso osa perheterapiaa ja uskonto pakottaa ihmiset käyttäytymään ehdottomasti jonkun normin mukaisesti. Näitä kusipäisiä ismejähän riittää, joissa maalliset lait saavat sitten ihan oman tulkinnan. Miten ihmeessä voidaan samaan hengenvetoon puhua uskonvapaudesta ?

Petteri Hiienkoski

Mielenkiintoista nähdä, esittääkö YLE jihadistit ihmisinä kuvaavan dokumenttielokuvan: http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Toimituksen poiminnat