JPiri

Pakolaiset aseena neuvotteluissa

EU-parlamentti kannatti eilen Turkin jäsenyysneuvotteluiden keskeyttämistä. Vaikka äänestystulos ei ole oikeudellisesti sitova, voi se lisätä poliittista painetta kiristää linjaa Turkki-suhteissa.

 

Erdogan kuitenkin uhkasi Turkin rajojen avaamisella jos EU menee pidemmälle jäsenyysneuvotteluiden keskeyttämisessä.

 

Turkin presidentti Erdogan käyttää mielenkiintoista neuvottelutaktiikkaa Turkin pääsemiseksi EU:n jäsenvaltioksi. Erdogan nimittäin uhkaa avata turkin rajat pakolaisille eurooppaan. Rajojen avaaminen tarkoittaisi noin 3 miljoonan pakolaisen vyöryn euroopan alueelle.

 

EU:n tulisi välittömästi ensin kiristää pakolaispolitiikkaansa, seuraavaksi vahvistaa rajavalvonta Turkin vastaisilla rajoilla tiukimmilleen ja sen jälkeen ilmoittaa Turkille, ettei EU jäsenyyttä tipu eikä lirise tässä eikä seuraavassa elämässä. Myös merellä olevat pakolaiset palautetaan välittömästi sinne mistä ovat merimatkalle lähteneet. EU ei neuvottele jäsenyydestä valtioiden kanssa jotka käyttävät näin törkeää kiristys ja uhkailu politiikkaa.

 

EU:lla on nyt aivan viimeiset hetket kasata selkäranka ja tehdä todellisia päätöksiä. Nysväly ja liiallinen sinisilmäisyys tulee tekemään koko EU:lle sellaista hallaa että siitä kärsivät nykyiset sukupolvet ja siitä tulevat kärsimään pitkälle kaukaisuudessa olevat sukupolvet.

 

Hienoa että halutaan auttaa ihmisä, mutta nykyinen järjestelmä ei ole millään tasolla oikea eikä reilu ketään kohtaan.
 

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201611252200032178_ul.shtml

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat