JPiri

Yhdistetään Viro ja Suomi tunnelilla

Ratayhteyden rakentaminen suomen ja viron välille on mielenkiintoinen ja tuntuu hyvältä pikaisesti ajateltuna. Tavara ja henkilöliikenne euroopan välillä sutjakoituisi. Miksi samaan tunneliin ei tehdä mahdollisuutta autoliikenteelle? Tuskin se niin paljon kalliimmaksi tulisi, mutta edistäisi kyllä monenlaista liikennettä.

 

Sitten tullaankin siihen, että miksi mielestäni tunnelia ei kannata rakentaa vaikka toivoisinkin parempaa kulkuyhteyttä meidän ja viron välille.

 

Pelkän junaliikenteen takia tunnelia ei edes kannata harkita.

 

Tuollainen veden alla kulkeva tunneli on melkoinen riski terrorismia ajatellessa. Siellä kun joku posauttaa sopivan kokoisen papatin, niin kaikki tunnelissa olevat kokevat hukkumiskuoleman. Tunneliin syöksyvä vesi voi pärskähtää melkoisella voimalla myös kummastakin päästä tunnelia ja tekee sekin varmasti jonkinmoista tuhoa.

 

Entäs sitten korjauskustannukset terroriteon jälkeen. Ne ovat varmasti aika muikeat ja saavat myös ihmiset miettimään, kannattaako tunnelia enää korjata koska sama terrorismin vaara piilee sekin jälkeen. Tunneli siis jäisäisi joko korjaamatta (suuri rahasumma menee hukkaan käyttämättömän tunnelin takia) tai tunneli korjataan suurella summalla ja terrorismin uhka säilyy.

 

Mielestäni silta olisi huomattavasti turvallisempi vaihtoehto. Terroristit eivät saa niin kamalaa jälkeä aikaiseksi sillalla kuin tunnelissa. Kelluva siltarakenne olisi erittäin oivallinen ratkaisu, mutta laivaliikenteen takia vaikeasti toteutettava.

Päättäjät tämän asian kanssa kuitenkin pähkäilevät jossakin vaiheessa. Ottakaa huomioon että pelkkää junaliikennettä varten ei niin kallista väylää kannata rakentaa. Sekä mahdollinen terroriteon mahdollisuus tunnelissa joka on ihan täysin mahdollinen skenaario.

 

Tunnelia sivutaan hieman tässä uutisessa

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016110322562853_uu.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Juhani Piri

https://fi.wikipedia.org/wiki/Helsinki%E2%80%93Tal...

Tuolta löytyvästä esiselvityksestä ei muuten löydy mitään viittausta mitä sitten jos tunneliin joku saa tehtyä reiän.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Annetaan Suomenlinna Tallinnalle, niin tulee tunneli halvemmaksi silleen. Sinne kun semmoinen menee jo.

Toimituksen poiminnat