JPiri

Maahanmuuton kustannukset karanneet totaalisesti käsistä.

Iltalehti uutisoi, että viisihenkisen perheen kustannukset olisivat keskimäärin 8500e kuukaudessa. Hintalappu olisi hurjat 5500e kuukaudessa vaikka tavoiteltuun 37e päiväkustannukseen päästäisiin.

Mitä palveluita tällaiset hintalaput sisältävät vai tuleeko vastaanottokeskuskustannuksien päälle terveydenhuolto, hammashoito, rokotukset, diskoraha, puhelimet, tulkit, harrastukset yms yms.

Nämä kaikki menot olisi kaikkien edun mukaista saada välittömästi julkisiksi ja mitä mikäkin todella kustantaa.

 

Sitä tässä kans mietiskelen, että tuo 5500e/kk vastaanottokeskuksessa on aika suuri summa. Suomessa 5 henkisessä perheessä kk palkka olisi 2750e/kk/aikuinen ja johan tuollaisella summalla tulisi ihan ok toimeen perheessä ilman tukia. 8500e kuukaisittainen kustannus tarkoittaa sitä, että viisihenkisessä perheessä palkka olisi 4250e/kk/aikuinen. Aika mojovat tulot pitäisi siis olla.

 

Miten en yhtään yllättynyt siitäkään, että SPR vetää kaikkein eniten rahaa valtiolta vokeillaan. Hienosti on valtio taas hoitanut asiat kaikin puolin ja tyhmä kansa maksaa viulut. Hintalappu on vaan melkoisen hirmuinen.

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016101022442720_uu.shtml

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ainakin Päivärinteellä Muhoksella ovat majoituskustannukset minimaaliset.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Eivät ne minnekään ole karanneet. Suorat kustannukset ovat aina olleet noin 70 euroa/päivä/hlö, tosin sen sanominen on voinut aiemmin olla kiellettyä.
Vertailun vuoksi mainittakoon, että suomalaiset maksavat valtiolle tuloveroa keskimäärin 4.15 euroa vuorokaudessa.

Juhani Piri
Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Turvaan pääsemisen perustarjonta turvapaikan antajalta.

-Lämmin majoitus, peseytymismahdollisuus
-Ravintoa ettei henki lopu
-Vaatteita paikallisen ilmaston vaatimusten mukaisesti

Suomessa on valtion omistamia, tyhjiä kiinteistöjä mm ssa lakkautettavia varuskuntia peruslämpö päällä, ja puolustusvoimien varusvarastoissa riittää asiallista ja testattua vaatetavaraa tulijoille. Tuo majoitus muuten on toiminut hyvin suomalaisille miehille ja vaatteetkin ovat käytössä oikein hyväksi ja lämpimiksi havaitut.

Turvapaikoista, ei siis lomapaikoista lienee kysymys ? ( Keskustan Lomayhtymä busineksessä mukana )

Onko kuitenkin niin, että puolueiden edustajat vetelevät härskisti himaan ja tekevät ihmisten hädällä hyvää tiliä ? Siis nämä samat poliitikot, jotka mukahurskastelevat miekkareissa ja lässyttävät imelästi vihapuheesta ja ovat muka huolissaan ihmisoikeuksista. Realiteetit turvapaikoista ovat taineet päästä loppumaan ja oman naaman näyttämisestä on tullut tärkeämpää, kuin järjen käytöstä.

Hankintasopimukset on saatava julkisiksi. Enää EI voida vedota kiireisiin, kuten vielä vuosi sitten, kun oli nk. itse hankittu hössötys päällä. Hallitus on vastuussa hankintalain noudattamisesta ja myös noudattamatta jättämisestä.

Ai niin, se Tornion ovi on edelleen seljällään. Voisko joku ministeri joutessaan jo laittaa sen kiinni ?

Marko Parkkola

Tekee 506 miljoonaa vuodessa. Hallitus antoi juuri suomalaisille vähäosaisille 1,1 miljoonaa vuodeksi. Tästä nopeasti laskettuna Suomessa on 65 vähäosaista suomalaista, sillä jokainenhan saa saman verran.

Aika hyvin. Monissa valtioissa asiat ovat huonommin.

Tommi Rautio

Mitähän maahanmuuttoa Juhani oikein tarkoitat?

Juhani Piri

Työperäisestä maahanmuutosta ei ainakaan tällaisia kustannuksia tule ja uskon sinunkin sen tietävän.

Tommi Rautio

No sitten voimme puhua asioista niiden oikeilla nimillä. En edelleenkään hyväksy sitä, että jatkamme vallanpitäjien eli SDP-läisten määritelmien mukaan. Meidän on luotava omat säännöt ja korjattava vallanpitäjien luomat määritelmät.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #8

Olisi vissiin täytynyt tarkentaa että humanitäärinen maahanmuutto. Oletin kaikken ymmärtävän mitä tarkoitin.

Enkä kyllä ymmärrä miksi turvapaikka/oleskelulupa myönnetään loppuelämäksi, eikä esimerkiksi määräajaksi.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Itse asiassa eikös nuo ole nettosummia, jolloin bruttopalkan voi kertoa noin kahdella. Eli jotta saa 5500€/kk nettona, niin täytyy perheessä olevien aikuisten saada yhteensä 11000€/kk bruttona.

Toimituksen poiminnat