JPiri

Suomalainen on automaattisesti rasisti, fasisti ja natsisti.

Tulipahan seurattua tuota peli poikki -mielenosoitusta. Oli puhujia entisen presidentin taholta ihan normi jamppoihin asti. Oli ioisia ja surullisia pellejä ja säpinää joka lähtöön. Hienoa että ihmiset ulkoilevat ja saavat raitista ilmaa. Se yhteenkuuluvuuden tunne on varmasti ollut valtava. Mitä tuossa kokoontumisessa nyt sitten haettiin?

 

Oliko kyseessä siis rasismin vastainen kampania vai hihhulointi yksissä tuumin jotain asiaa vastaan mitä ei edes ole olemassa suuressa mittakaavassa? Meillä ei maahanmuuttajat tai tummat ihmiset ole puuvillapelloilla työskentelemässä. Koko rasismin mittakaavaa paisutellaan uskomattomiin sfääreihin ja koetetaan saada huono omatunto kantaväestölle.

 

Tottakai ihmisiä pitää auttaa uskontoon tai ihonväriin katsomatta, mutta tämä helvetin hömpötys menee jo pahasti yli. Autetaan kaikkia muita kuin omia lähimmäisiä. Hieno ele sinäänsä, mutta jos yhteiskunta rakennetaan muiden auttamisen varaan, niin kohta ei ole muuta kuin autettavia.

 

Ei pidä olla niin sinisilmäinen että vain maahanmuuttajat tai tummaihoiset saavat osakseen rasismia. Kyllä kantaväestö saa siitä osansa jokainen päivä. Me vaan emme heti hauku rasisteiksi toisia jos asiasta sanotaan. Entäs sitten esim vammaiset? He saavat jokainen päivä osakseen huomiota ja arvostelua mitä eivät halua.

 

Kun täällä eletään yhteisten sääntöjen mukaan niin hyvä tulee. Eri uskonnoissa on valitettavasti eri säännöksiä ja ohjeistuksia jotka voivat olla riidassa jonkin maan lain ja säännöksien kanssa, myös kulttuureissa on eroja. Hyväksytäänkö kultturilliset toimet ja uskonnolliset säännökset yli lain. Miksi suomen kulttuurin pitäisi muuttua toisten kulttuureiden takia? Meillä kun täällä on hyvät lainsäädännöt ja toisia ihmisiä kunnioittavat periaatteet.

 

Peli poikki voisi ihan hyvin olla vihellys idiotismin poistamiselle. Oma järkevä ajattelu on jäänyt jonnekkin toiselle vuosituhannelle valitettavasti. Oli sitten natsi tai hippi, niin järkeä saa käyttää ja se on suotavaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Blogisti on ehkä jo unohtanut, mikä tapahtuma toimi mielenilmaisun liipasimena. Suomalainen natsi pahoinpiteli suomalaisen miehen. Uhri kuoli myöhemmin.

Eivät ihmiset siellä vain ulkoilleet, vaan näyttivät olevansa kyllästyneitä natsien ja rasistien pienten mutta vaarallisten porukoiden toimintaan.

Juhani Piri

Kuolemantapaukia sattuu ympäri mailmaa jokainen päivä. Hemmetin valitettavaa, mutta fakta.

Jos yhtään ottaa järjen pieneen kätöseen, niin ko "natsi" on varmasti "kiltin" ihmisen puolelta ärsytetty. Kyseisen tapahtuman ohi on kävellyt tuhansia ihmisä ja "yht'äkkiä" ilman mitään syytä jollekkin suututaan.

Johan sen nyt järkikin sanoo, että sen sanaisen arkun voi pitää kiinni välillä vaikka kuinka tekisi mieli sanoa. Toisekseen ei tannut "kiltti" poika ollakkaan niin kiltti mitä lehdistön toimesta on annettu ymmärtää. Ymmärrystä ei tapahtumalle itseltänikään riitä. Kehenkään ei ole toisella oikeus kajota fyysisesti eikä sanallisesti. Järkeä saa ja pitää käyttää.

Ennen kun tuomitset kirjoitustani niin tähän väliin kommentoin, että äänestän vihreitä.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Mahtavat Vihreät olla ylpeitä!

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #3

Pidän vihreissä siitä että omat mielipiteet saa tuoda esiin. Toisissa puolueissa joudut tyytymään siihen että käsketään tekemään tai sanomaan jotakin.

En tiedä ovatko vihreät ylpeitä vai eivät. Olen yksityinen henkilö joka tuo mielipiteensä esiin. Teen jokainen päivä työtä kalakantojemme eteen. Ihan fyysista työtä. Tosin tuskin se kauheasti auttaa, kun monet tuomitsee ajatukset ja pysyvät kannassaan.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #3

Ihan retoorinen kysymys. Oletko sinä työskennellyt suomen luonnon hyväksi?

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #5

En ole työskennellyt. Arvostan kaikkia, jotka työkseen tai vapaaehtoisesti edistävät luonnon monimuotoisuutta ja hyvinvointia. Siitä peukku

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #6

kiitos rehellisestä vastauksesta :) Arvostan sitä :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Harva tapahtumaan osallistunut, ei ainakaan huomannut sairastuneensa massapsykoosiin.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #22

Heh heh, hieno kommentti. Harvoin sinulta tuollaista irtoaa :D

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #24

Ehkä siksi, kun olen ollut vihreiden ehdokkaanakin, toivoen parempaa puoluetta.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Hui hai, Arto Heinonen. Ihmisiä kuolee jatkuvasti. Tämä kirjaimellinen yksittäistapaus on vain vesipisara lammikossa. Kukaan ei ole protestoimassa terroristien uhrien puolesta ja vaatimassa toimenpiteitä suomalaisten ja Suomen valtion suojaamiseksi ensimmäistä terrori-iskua vastaan.

Ihme kansa me suomalaiset.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Niin kuolee, natsin tappamana kuitenkin melko harvoin. Tarvittiin uhri herättämän suomalaiset puhaltamaan natsien peli poikki. Olen täysin varma, että mahdollinen terrori-isku saa suomalaiset liikkeelle, aivan kuten euroopan iskujen jälkeen on tapahtunut. Suomalaiset ovat pääosin varsin selväpäistä porukkaa ja tietävät milloin mistäkin pitää sanoutua irti.

Hienoa kansaa!

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #20

Miksi terroristien peliä ei ole puhallettu poikki? Mikä etuoikeus natseilla on? Typerä kansa. Nähtävästi pitää pommin räjähtää ja ihmisen kuolla ennen kuin suomalaiset saadaan tekemään jotain.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #21

Ei mielenilmaus estä terrorismia, joka on kansainvälistä ja sen estäminen perustuu tiedusteluun ja viranomaistoimintaan. Joudumme sen suhteen luottamaan ammattilaisiin. Ei natseilla ole mitään etuoikeutta, eivätkä he tule noudattamaan lainsäädäntöä, jolla SVL:n toiminta kielletään. Eivät niin tekisi terroristitkaan.

Mielenilmausten tarkoitus on yhdistää kansaa ja osoittaa minkälainen toiminta ei Suomessa ole hyväksyttävää.
Omia ehdotuksiasi terrorismin torjumiseksi olisi mielenkiintoista lukea, kun kerran suomalaiset mielestäsi ovat liian typeriä niitä keksimään.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #23

Ja luulet jonkun lapsellisen mielenilmauksen estävän natsismia ja rasismia? Ja ihan tiedoksesi, ei nämä mielenilmaukset kauheasti kansaamme yhdistä. Pelkkää sirkushupia tietylle osalle kansaamme. Arto, minä en tarkoita sitä että suomalaiset ovat liian typeriä keksimään ehdotuksia terrorismin torjumiseksi, minun ongelma on että suomalaiset eivät ole tehneet mitään koko homman eteen ja vasta kuin se ensimmäinen pommi tai terrori-isku tapahtuu, alkaa ihmiset tekemään jotain asian eteen.

Miksi aina pitää pahojen asioiden tapahtua ennen kuin reagoimme siihen?

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Kovasti on tätä uhrin oikeutta kertoa oma mielipiteensä, kritisoida ja provota puolustettu, mutta mitenköhän kylillä kävisi jos kävisi jokaiselle vastaan tulijalle kertomassa kritiikin.
"Että sun vaatteet on typerän näköiset"
"Miks toi sun lapses kitisee koko ajan, et sä saa sitä hiljaseksi"
"Aiheuttaako puiden halailu sussa seksuaalisia väreitä"
"Luulet sä olevas joku kova jätkä pilottitakissas"
Tai seinäjokelaisessa baarissa huutaa: "Paini ja pesäpallo on homojen hommaa" :D

jnejnejne
Missäköhän vaiheessa tulisi nekkuun tai joku soittaisi poliisit paikalle että häiriköi ihmisiä.

Juhani Piri

Kuten kerroin.. järkeä saa ja pitää käyttää. Lehdistö on nyt tehnyt yhdestä martyyrin ja polittisen lyömäaseen. Kaveri ei tainnut olla se miellyttävin kansalainen, mutta ei se kyllä ansainnu kuolemaa noin nuorella iällä.

Nokkaan tulee kun aukoo päätä, sehän on selvä jokaiselle tai ainakin pitäis olla. Ei sananvapaus merkitse sitä että saa hillua hulluna tuolla ja jokaiselle soittaa suutaan. Suomalaisilta on lähteny järki ja ajattelu. ihan ku kieltoaikoina viinankeitossa poliisisetillä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tottahan me Kokoomuksen vaaliteltalla hakkaamme jokaisen joka kritisoi harjoittamaamme politiikkaa? Meidän kunniammme vaatii potkimaan!.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #10

Hienoa ironiaa.... Isossa salissa päätökset tehdäänkin kuten määrätään, siellä kokoomuksessa nimenomaan. Kovat keskustelut varmaan kätydään, mutta kun nappia pitää painaa niin siinä on pieni ihminen joko tulos tai ulos mentaliteetilla.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #10

koskaan et ole ihmetelly kuinka alkaa ihmisillä "pissattamaan" kun äänestetään tärkeistä asioista. kato ei viitti äänestäjille sanoo et olen eri mieltä, mut aina on kusitauolle aikaa kun asiasta äänestetään. äänet maistuu aina ja kiva hilluu siel parlamentissa tärkeänä. Palkka on turvattu ja eläkkeetkin vaikka X asennossa makais eduskunnan rappusilla.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Puurot ja vellit sekaisin. Ohikulkija koki SVL:n natsien mielenilmauksen provosoivaksi ja kertoi mielipiteensä. Tätä ei kestänyt tapahtuman järjestäjä, joka provosoitui itse siinä määrin, että potkaisi uhrin nurin arvattavin seurauksin.

On nimenomaan huomattava, että kyseessä oli sama mies, joka oli tehnyt tapahtumasta harhaanjohtavan ilmoituksen poliisille, jonka mukaan tapahtumassa vain jaettaisiin lehtisiä. Poliisin mukaan siitä johtui, että poliisi ei ollut paikalla.
Oliko tarkoituskin pitää poliisit poissa, jotta voidaan rauhassa suorittaa näitä tekijän itsensä mukaan "kurinpalautuksia"?

Vangitulla on rankka tausta väkivaltarikosten suhteen, mutta se ei näy päälle. Uhrin syyllistäminen ei ole kunniaksi kenellekään, enkä ymmärrä sitä muuna, kuin tekijän ja SVL:n suoranaisena puolusteluna. Mielenilmauksen osallistujien tulee ymmärtää, että heitä saatetaan arvostella ja jopa haastaa. Siihen ei voi vastata väkivallalla!

Juhani Piri

puurot ja vellit voi sekoittaa miten haluaa.. Uhri ja tekijä ei tosiaan olleet kilttejä ihmisiä. Kummallakin on syytteitä väkivallasta ja huumausaineista.

Mielipiteenkin voi kertoa monella tapaa. Mietippä kuinka moni ihminen siitä on ohi kulkenut ennen Jimiä... Kenenkään kanssa tilanne ei ole eskaloitunut niinkin väkivaltaiseksi kuin Jimin kanssa.

En voi ymmärtää miksi toiseen käydään käsiksi, en hyväksy sitä. Kasvatusperiaaatteisiin kuuluu että jos joku käyttäytyy uhkaavasti niin paras kävellä kauemmas. Ei tarvi ja saa provosoitua vaikka kuin koitettais.

Kaikki vaan ei samaa mentaliteettia noudata, ei kettuilia tai nokkaan vetäjä. Aina saa ja pitää käytää järkeä. Itse olen päässy puhumalla tilanteista pois aina. Jos puhuminen ei auta niin on mulla jalat joilla voin juosta kylän toiseen kulmaan. En tosin sano et voisin potkia tyhmän jannun pään kiinaan asti koska pystyn. Mielummin otan turpaan tai poistun paikalta kun satutan ketään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tottahan me Kokoomuksen vaaliteltalla hakkaamme jokaisen joka kritisoi harjoittamaamme politiikkaa?"

Onhan teillä Jan Vapaavuori ja tuoreempiakin tapauksia löytyy. Taitaa kokoomus olla väkivaltaisin puolue.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kumma ettei puoluettamme ole vieläkään kielletty. Syynä on tietysti median ja oikeuslaitoksen mädännäisyys.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Manu K.,

Kannattaa todellakin pitää matalaa profiilia tämän aiheen suhteen.

Pilapiirtäjä Kari Suomalaisen tunnettu karikatyyri Kansallisesta Kokoomuksesta / kokoomuslaisesta kansalaisesta pitää edelleen pintansa : Kypäräpäinen pappi.

Toimituksen poiminnat