JPiri

Vesivoimayhtiöiden silmitön ahneus.

Hetken aikaa olin osittain iloinen, koska minulle selvisi, että Hiitolanjoelle on tulossa kalaportaat elvyttämään joen uhanalaisia kalakantoja. Ilo muttui hyvin nopeasti suruksi ja vihaksi. Hiitolanjoen voima Oy on päättänyt valittaa heille asetetusta kalatievelvoitteesta.

 

Hiitolanjoen voimalle on joskus aikoinaan velvoitettu kalatalousmaksuja 365 euroa voimalaa kohden. Voitteko kuvitella 365 euroa kalatalousmaksuja voimalaitoksille jotka estävät tyystin uhanalaisten kalojen pääsyn lisääntymään.

 

Kyllä kaikien moraalikäsitykseen ja oikeyskäsitykseen pitäisi mahtua, että haitanaiheuttaja on velvollinen suorittamaan sellaiset velvoitteet että haitat tulee korjattua. En näe että 365 eurolla korvataan uhanalaisille kaloille ja ihmisille aiheutuvaa haittaa. Ennen kaikkea UHANALAISILLE kaloille aiheutettu haitta.

 

Voimayhtiö käyttää nyt valitustaan neuvottelutaktiikkana, koska Rautjärven kunta, maakuntaliitto ja ELY- keskuks käyvät neuvotteluja voimaloiden ostamisesta ja vaellusreittien vapauttamisesta uhanalaisille kaloille.

Tämä neuvottelutaktiikka näyttää nyt kääntyvän niin syvästi uhanalaisia kaloja vastaan, että on täysin käsittämätöntä, miksi yhtiön hallituksen jäseniä ei heitetä suoraan linnaan istumaan ja miettimään tekosiaan. Nyt nimittäin vantaan energiakin miettii jatkoaikaa oman voimalaitoksen kalaportaiden rakentamiselle. Vantaan energia oli jo täysin rinnoin mukana ja valmis rakentamaan kalaportaat voimalaitokseensa.

Joku joka tuntee Vantaan energian ihmisiä, voisi kertoa heille, että varmasti Hiitolanjoelle saadaan väliaikaisesti ylisiirtohanke aikaiseksi, ettei kalaporrasta todellakaan kannata jättää tekemättä. Se on todella arvokas uhanalaisia kaloja ajatellen ja vaellusreitti on sitten jo valmiina kun muihinkin voimaloihin saadaan ne kalaportaat.

 

Pistää niin vihaksi tuo voimayhtiöiden järjetön ahneus ja välinpitämättömyys. Se ei mitään vihreää energiaa ole. Lähinnä myrkynvihreää ja haitallista kaikin tavoin. Ympäristöstään välittävä ihminen ei koskaan tue vesivoimaa.

 

http://yle.fi/uutiset/esteet_uhanalaisen_lohen_kulkureitilta_poistumassa__hiitolanjoen_kalateiden_rakentaminen_saattaa_alkaa_vuoden_sisalla/8830201

 

http://yle.fi/uutiset/vantaan_energia_rakentaa_kalatien_hiitolanjoelle/8838291

 

http://yle.fi/uutiset/kalateiden_tulo_hiitolanjoelle_pitkittyy_edelleen/8922625

 

http://yle.fi/uutiset/rautjarvi_neuvottelee_hiitolanjoen_voimalaitosten_ostamisesta/8924311

 

http://yle.fi/uutiset/vantaan_energia_pohtii_kalatien_rakentamisaikataulun_jarkevyytta_hiitolanjoella/8925215?origin=rss

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Juhani Piri

Vantaan energia on myös valittanut aikoinaan. Valittajien kerho

http://yhteiskuntavastuu2009.vantaanenergia.fi/Ene...

Toimituksen poiminnat