JPiri

Anne Kalmari (kesk) – Tieto ja ymmärrys ei asu teissä.

Aktiivi vapaa-ajankalastajat ajoivat aktiivisesti kalojen myyntikieltoa harrastekalastajille/kotitarvekalastajille. Myynti haluttiin pelkästään ammattikalastajille. Yle-keskisuomen uutisoinnissa hienosti kauppias kertoi, että he ovat alkaneet maksamaan ammattikalastajille kalasta kunnon korvauksen koska kotitarvekalastajat eivät enää saa myydä kuin pienen erän.


Tätä asiaa ajoimme takaa, ammattikalastajat saavat työstään kunnon korvauksen eikä harrastekalastajat syö ammattilaisen leipää harmaalla taloudella. Onhan ammattikalastajilla melkoinen läjä maksuja alveista vakuutuksiin joita kotitarvekalastajilla ei tarvitse maksaa.

Kalmari haastattelussa pyöritteli päätä verkkokalastuksen rajoituksiin ja ihmetteli kuinka verkkokalastusta koetettiin kriminalisoida. Lopussa hän vielä lennokkaasti letkautti, että ei hän ymmärrä miten uistimesta voi sen paremmin kalan vapauttaa kuin verkosta, tai voihan sen mutta kuollut se kala silti on. Tässä kyllä näkee millainen ammottava aukko Kalmarilla on vihe ja pyydyskalastuksen välillä. Mutta oikeastaan kummakos tuo on kun on kalatalouden keskusliiton varapuheenjohtaja. Tuossa hölmöläisten sakissa ei kyllä järjenhimmeli ole koskaan loistanut.

Ihmettelen, kuka tarvitsee oikeasti 8 verkkoa kerrallaan vedessä että perhe pysyisi ruuassa? Mieleeni ei tule muuta kuin ammattimainen harmaantalouden kalastus jossa saalis menee myyntiin. Myös ihmettelen kuinka Kalmari haastattelussa koetti kovasti suitsuttaa kuinka paljon enemmän saalista vieheellä tulee kuin verkolla, no miksi niitä verkkoja sitten pitää käyttää jos saalis on varmempi uistimella. Kysympä vaan, vai unohtuiko kertoa, että viehekalastajia on huomattavasti enemmän kuin verkkokalastajia joten saaliin yhteenlaskettu summa on myös suurempi. Lisäksi nykyisin aika moni vapauttaa saaliistaan alamittaiset kuin myös isommat kutemisen kannalta parhaat yksilöt mutta ne lasketaan myös vapaa-ajansaaliiseen. Verkko ei valikoi ja siihen todentotta jää niin uhanalaiset kalat kuin myös ne isot kudun kannalta erittäin tärkeät yksilöt.

Ottaisit Anne nyt oikeasti sen hölmöläisen hatun pois päästä ja alkaisit lukemaan tieteellistä tietoa, ynnäisit asioita niin huomaisit että siellä teidän järjestössä ei ajeta niin fiksuja asioita. Ei sen paremmin puolueenne kyllä ole kunnostautunut näissä kaloihin liittyvissä asioissa, muuten kuin negatiivisien toimien kannalta.

http://yle.fi/uutiset/kalmari_suomii_nettistudiossa_kalastuslakia_kahdeksan_verkon_rajoitus_on_absurdi/8885095?origin=rss

 

http://yle.fi/uutiset/kaupoissa_pula_jarvikalasta__uusi_kalastuslaki_vaikeuttaa_kalan_ja_rapujen_saantia_tiskiin/8883859

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat