JPiri

TEM lahjoittaa yli miljoona euroa haitalliselle vesivoimalle.

On tämä kyllä käsittämätöntä, että työ- ja elinkeinoministeriön porukka on näinkin hölmöä sakkia. Antavat sitten KSS Energialle runsaan miljoona euroa energiatukea vesivoimaan. Käsittääkseni voimayhtiöt ovat voittoa tuottavia yrityksiä joilla tulisi yritystoimintaperiaatteeseen kuulua tulevat perusparannus ja korjauskustannukset. Omasta pussista.


KSS Energia aikoo tehdä täysremontin Siikakosken voimalaitoksen päälaitteille. Remontin kohteena ovat turbiinit, sulkulaitteet ja vaihteistot. Koko urakka tulee kustantamaan noin 6 miljoonaa euroa. Parannusten jälkeen Siikakosken voimalaitoksen vuosituotannon odotetaan kasvavan noin 10%.

 

Siikakosken vesivoimlaitoksen putouskorkeus on 3,5m ja se tuottaa energiaa 9,0 Gwh. Tämä riittää kattamaan noin 1800 kotitalouden vuotuisen sähkönkäytön. Kyseessä on siis kohtuullisen pienehkö voimalaitos.

 

Siikakosken voimalaitoksen voisi hyvin purkaa ja tilalle tehdä luonnonmukainen koskialue kalojen kutualueineen. Koskialue joka mahdollistaisi myös ihmisten liikkumisen. Tällä hetkellähän siikakosken voimalaitos estää niin ihmisten kun kalojenkin kulun.

Vuosikausia on puhuttu vesivoimaloiden aiheuttamista haitoista vesistöihin, pohjaeliöstöön, kaloihin ja ihmisille. Onkin järjetöntä, että TEM rahoittaa tätä terrorismin muotoa.

 

Tämä miljoona olisi voitu sijoittaa vaikka räjähdeaineisiin ja kosken kunnostuksen tarvittsemaan matteriaaliin. Oikein hyvä ratkaisu olisi ollut sijoittaa miljoona luonnonmukaisiin kalportaisiin josa pääsee liikkumaan soutuveneen kokoisella kulkupelillä ja kanoteilla.

 

Kyllä KSS energialla pitäsi itseasiassa ihan itsellään kustantaa tämä perusparannus ja sen lisäksi luonnonmukaiset kalaportaat sekä sulkulaite isommille veneille. TEM osoitti jälleen kerran ”viisautensa” sijoittamalla rahaa täysin väärään hankkeeseen. Kenenköhän "älykkään" yksilön ajatus se tämäkin taas oli.

http://yle.fi/uutiset/kss_remontoi_siikakosken_vesivoimalan_taysin__mini...

 

http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2016/05/04/Siikakosken%20vesivoimal...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Nyt se vaan konkretisoituu, mistä olen puhunut sulle pitkään.
http://www.talouselama.fi/tebatti/puheenvuoro/uusi...

Juhani Piri

Olipas hurja kirjoitus (siis turpeen ja veisvoiman lisäämisen osalta). En oikein saanut silti kiinni ajatuksesta mitä olet puhunut minulle pitkään? Enkä pääse käsitykseen miltä osin linkki/puhuminen tähän TEMin reilun miljoonan euron lahjoitukseen KSS Energian vesivoimainvestointiin liittyy.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Sitä että uusiutuvien säädön paine osuu Suomessa vesivoimaan.
Kapasiteetin kasvaessa tarvitaan pienimmistäkin tippa-dynamoista viimeinenkin elektroni ulos.
Tämä siis tarkoittaa altaita, tehonnostoja, juoksutusten muutoksia, uusia voimaloita ja estää vanhojen, onnettomien tukosten purkamista.

Tuo johtavan uusiutuvan teknologian markkinamiehen artikkeli on vain jäävuoren huippu.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #3

Aaa.. Aivan totta, olemme tästä keskustelleet ja olen kanssasi täysin samaa mieltä.
On siltikin irvokasta että TEM rahoittaa tällaista hanketta. KSS Energia on voittoa tuottava yritys jonka tulisi tehdä omat investoinnit itsenäisesti. Jos puhe olisi esim kalaportaista, niin sellaisen rakentamisen osarahoitus olisi ollut ihan hyväksyttävää.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #4
Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Ydinvoima on suorastaan saatanasta, hiilivoimaa ei kukaan halua, maakaasu on Putinin peukalon alla, turve tuhoaa suot ja sotkee vesistöt, puuta ei parane polttaa, tuulivoima meluaa, aurinko ei paista tammikuussa, jätteitä ei pidä polttaa vaan kierrättää, vesivoima tuhoaa vesiluonnon...

Mitä jää jäljelle?

Juhani Piri

Nopeasti säädettävä sulasuolareaktori (sähkö ja lämpö), geoterminen energia (sähkö ja lämpö), aaltoenergia, vuorovesivoima, vesivoiman toisenlainen käyttö jossa ei padota jokia tukkoon jne... Toki kaikki ei toimi koskaan suomessa mutta tulevaisuudessa sulasuolareaktori ja geoterminen energia voipi olla varsin järkeviä ratkaisuja. En tietenkään pidä haitallisena jos kotitaloudet haluavat tuottaa osan energiastaan aurinkopaneleilla/aurinkokeräimillä ja/tai tuulvoimalla. Toki nämä investoinnit ollisivat kotitalouksien omia investointeja.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kaikki maamme pienkosket tulisi rakentaa vanhalla myllytekniikalla voimatalouskäyttöön ja tuulituki siirtää näiden rakentamiseen.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #8

Taidat vihata maatamme sydänjuuriasi myöden.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #9

Kiitos kommentistasi, en vihaa ketään, en pelkää ketään, tosin tunnen sääliä varmasti oikeassa elevia kohtaan maamme energiapolitiikassa.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #8

Tai sitten kyseessä oli erittäin epäonnistunut vitsi

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #10

Toimituksen poiminnat