TEM lahjoittaa yli miljoona euroa haitalliselle vesivoimalle.

On tämä kyllä käsittämätöntä, että työ- ja elinkeinoministeriön porukka on näinkin hölmöä sakkia. Antavat sitten KSS Energialle runsaan miljoona euroa energiatukea vesivoimaan. Käsittääkseni voimayhtiöt ovat voittoa tuottavia yrityksiä joilla tulisi yritystoimintaperiaatteeseen kuulua tulevat perusparannus ja korjauskustannukset. Omasta pussista.

KSS Energia aikoo tehdä täysremontin Siikakosken voimalaitoksen päälaitteille. Remontin kohteena ovat turbiinit, sulkulaitteet ja vaihteistot. Koko urakka tulee kustantamaan noin 6 miljoonaa euroa. Parannusten jälkeen Siikakosken voimalaitoksen vuosituotannon odotetaan kasvavan noin 10%.

 

Siikakosken vesivoimlaitoksen putouskorkeus on 3,5m ja se tuottaa energiaa 9,0 Gwh. Tämä riittää kattamaan noin 1800 kotitalouden vuotuisen sähkönkäytön. Kyseessä on siis kohtuullisen pienehkö voimalaitos.

 

Siikakosken voimalaitoksen voisi hyvin purkaa ja tilalle tehdä luonnonmukainen koskialue kalojen kutualueineen. Koskialue joka mahdollistaisi myös ihmisten liikkumisen. Tällä hetkellähän siikakosken voimalaitos estää niin ihmisten kun kalojenkin kulun.

Vuosikausia on puhuttu vesivoimaloiden aiheuttamista haitoista vesistöihin, pohjaeliöstöön, kaloihin ja ihmisille. Onkin järjetöntä, että TEM rahoittaa tätä terrorismin muotoa.

 

Tämä miljoona olisi voitu sijoittaa vaikka räjähdeaineisiin ja kosken kunnostuksen tarvittsemaan matteriaaliin. Oikein hyvä ratkaisu olisi ollut sijoittaa miljoona luonnonmukaisiin kalportaisiin josa pääsee liikkumaan soutuveneen kokoisella kulkupelillä ja kanoteilla.

 

Kyllä KSS energialla pitäsi itseasiassa ihan itsellään kustantaa tämä perusparannus ja sen lisäksi luonnonmukaiset kalaportaat sekä sulkulaite isommille veneille. TEM osoitti jälleen kerran ”viisautensa” sijoittamalla rahaa täysin väärään hankkeeseen. Kenenköhän "älykkään" yksilön ajatus se tämäkin taas oli.

http://yle.fi/uutiset/kss_remontoi_siikakosken_vesivoimalan_taysin__mini…

 

http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2016/05/04/Siikakosken%20vesivoimal…

 

JPiri
Sitoutumaton

Piri.J #at# yahoo.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu