JPiri

Kokoomukselle uusi puheenjohtaja?

Vaikka en kokoomuslaisesta politiikasta oikein välitäkkään, niin näkisin erittäin hyvänä vaihtoehtona kokoomukselle vaihtaa nykyinen puheenjohtaja toiseen. Stubbin näytöt on annettu ja hän on muuttunut nousevasta tähdestä nopeasti laskevaksi.


Aina kun näen hänen avaavan suunsa, alan epäillä puhuukohan tämä mies lainkaan nyt totta, vai osatotuuksia vai omasta päästä tulevia tietoja. Minun silmissäni kyseisen miehen sanaan en luota, ja kun luottamus on menetetty, niin sitä on yleensä vaikea saada takaisin.

 

Näkisin kokoomuksen johdossa oikein mielelläni Petteri Orpon. Hän on rehellisen oloinen mies. Hän kuuntelee eri ihmisten näkökulmia ja punnitsee asioita tarkasti harkiten. Olin hänen työhönsä maa- ja metsätalousministeriössä erittäin tyytyväinen. Mainitaan nyt vaikka lohen kalastuskiintiöiden laskeminen lähelle tutkijoiden suosittelemaa tasoa. Edeltäjä Jari Koskinen oli tässä pestissä kyllä varsinainen ministerin irvikuva ja noudatti edeltäjiensä linjaa. Kiintiöt määrättiin ammattikalastajien huudon mukaan, eikä tutkijoiden suosituksilla ollut mitään sanan sijaa. Nyt nähdään millainen hyöty esimerkiksi Tornionjoelle on oikeanlaisista lohikiintiöistä ja millaisen tuoton yksi kalalaji voi tuoda Tornionjokivarteen. Kiitos Petterille hyvistä päätöksistä.

 

Orpo on esiintynyt muutenkin vakuuttavasti haastatteluissa. Hän olisi paras valinta puheenjohtajaksi. Luulempa että Orpo joku päivä on maamme presidenttikin järkevän ajatusmailmansa takia.

 

Vapaavuoren jokseenkin agressiivinen halu hankkia venäläinen ydinvoimala hanhikiveen ei saa minulta kovin suuria tyyliipsteitä. Pitihän suomalaisen omistuksen olla suuri, mutta matkan varrella suomalainen omistus ei ollutkaan niin tärkeä, vaan itseasiassa EU- ja Eta-alueet käyivät myös. Miehestä on jäänyt kuva, että toteutetaan asiat keinoja kaihtamatta, joka ei välttämättä ole hyvä asia.

 

Nämä ovat vain omia mielipiteitäni ja ajatuksia. Eiköhän tieto aikanaan minutkin tavoita kuka siellä kokoomuksen puheenjohtajan pallilla heiluu tulevaisuudessa. Toivon kyllä syvästi ettei se tule olemaan Stubb.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Parempi että vaihdetaan. Stubbin intressit ja ansiot on muualla kuin kotimaan politiikassa ts. EU- ja ulkopolitiikassa ja mahd diplomatiassa.

Mielenkiintoinen pj.kamppailu tulossa. Erityisesti odotan Lepomäen näkemyksiä.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Vaihto olisi poikaa, sii se toivottu tapahtuma Kokoomuksen paletissa ja puheenjohtajan osalta. Mutta sen päättävät nuo toiset tahot, tehkööt sitten valintansa ja kiittököön tai katukoon omaa vapauttaan, että mitä tapahtuikaan. Stubb ei ole ollut erityisen vakuuttava, ei sitä ollut sen vertaa Katainenkaan, että jotenkin tämä Kokoomuslainen politiikka ei ole minunlaistani varten. Tosin nyt pettää Keskustankin uskottavuus, puolueista ei luotettavia löydy hallituksesta yhtä ainoata. Kaikki ässät saisivat lähteä ja uutta verta tilalle, varsin pikaiseen tahtiin vielä. Sen päättävät kuitenkin puolueiden omat kasvot.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Taloudellisen tietämyksen ja todellisuudentajun huutavaan puutteeseen, (Suomi ja) Kokoomus tarvitsisi - vaikkei ehkä ymmärrä vieläkään sitä kaivata - esim. Lepomäen kaltaista puheenjohtajaa.

Vaikka uutiset väittävät taas "valoa näkyvän" taloudessa, niin tosiasiassa Suomen talouskasvu on euroalueen häntäpäätä ja pitkäaikaistyöttömyys kasvaa sekä tänä että ensi vuonna kohti 140 000:n hirveätä lukemaa.

Toimituksen poiminnat