Kokoomukselle uusi puheenjohtaja?

Vaikka en kokoomuslaisesta politiikasta oikein välitäkkään, niin näkisin erittäin hyvänä vaihtoehtona kokoomukselle vaihtaa nykyinen puheenjohtaja toiseen. Stubbin näytöt on annettu ja hän on muuttunut nousevasta tähdestä nopeasti laskevaksi.

Aina kun näen hänen avaavan suunsa, alan epäillä puhuukohan tämä mies lainkaan nyt totta, vai osatotuuksia vai omasta päästä tulevia tietoja. Minun silmissäni kyseisen miehen sanaan en luota, ja kun luottamus on menetetty, niin sitä on yleensä vaikea saada takaisin.

 

Näkisin kokoomuksen johdossa oikein mielelläni Petteri Orpon. Hän on rehellisen oloinen mies. Hän kuuntelee eri ihmisten näkökulmia ja punnitsee asioita tarkasti harkiten. Olin hänen työhönsä maa- ja metsätalousministeriössä erittäin tyytyväinen. Mainitaan nyt vaikka lohen kalastuskiintiöiden laskeminen lähelle tutkijoiden suosittelemaa tasoa. Edeltäjä Jari Koskinen oli tässä pestissä kyllä varsinainen ministerin irvikuva ja noudatti edeltäjiensä linjaa. Kiintiöt määrättiin ammattikalastajien huudon mukaan, eikä tutkijoiden suosituksilla ollut mitään sanan sijaa. Nyt nähdään millainen hyöty esimerkiksi Tornionjoelle on oikeanlaisista lohikiintiöistä ja millaisen tuoton yksi kalalaji voi tuoda Tornionjokivarteen. Kiitos Petterille hyvistä päätöksistä.

 

Orpo on esiintynyt muutenkin vakuuttavasti haastatteluissa. Hän olisi paras valinta puheenjohtajaksi. Luulempa että Orpo joku päivä on maamme presidenttikin järkevän ajatusmailmansa takia.

 

Vapaavuoren jokseenkin agressiivinen halu hankkia venäläinen ydinvoimala hanhikiveen ei saa minulta kovin suuria tyyliipsteitä. Pitihän suomalaisen omistuksen olla suuri, mutta matkan varrella suomalainen omistus ei ollutkaan niin tärkeä, vaan itseasiassa EU- ja Eta-alueet käyivät myös. Miehestä on jäänyt kuva, että toteutetaan asiat keinoja kaihtamatta, joka ei välttämättä ole hyvä asia.

 

Nämä ovat vain omia mielipiteitäni ja ajatuksia. Eiköhän tieto aikanaan minutkin tavoita kuka siellä kokoomuksen puheenjohtajan pallilla heiluu tulevaisuudessa. Toivon kyllä syvästi ettei se tule olemaan Stubb.

JPiri
Sitoutumaton

Piri.J #at# yahoo.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu