JPiri

Härski mutta laillinen bisnes

Onko härskimpää olentoa maan päällä kuin juristi? Turvapaikkarallista on tullut iso bisnes asianajotoimistoille ja sen kyllä huomaa. Nyt asianajotoimistot ovat jo toistensa kimpussa turvapaikkaa hakevien asiakkaiden takia.

Tämä lakifirmojen härski toiminta ei ole kaukana laittomasti pakolaisia salakuljettavista veljistä. Toinen on laillista härskeilyä ja toinen laitonta härskeilyä. Yhtä kaikki, kummallakin tavalla joku tienaa toisten hädän varjolla.

 

Ensin salakuljettajat nyhtävät asiakkailta rahat pääsystä turvallisempaan maahan, kun taas suomeen saapuessaan lakimiehet iskevät kätensä ”asiakkaisiin” ja nyhtävät suomen valtiolta rahaa. Kummatkin osapuolet tekevät tätä varmasti hyvää hyvyyttään auttaakseen hädänalaisia... Vai olisiko sittenkin kyse vain bisneksestä ja rahasta kuin todellisesta auttamishalusta.

 

Pistää miettimään, että mihin turvapaikanhakijat tarvitsevat oikeusapua? Luullakseni VOK:ssa tarjotaan aika kattavaa apua erinnäisiin tilanteisiin. Tarvitaanko apua siis kielteisten päätösten oikaisemiseen vai mikä tässä on se pointti? Haluaisin kovasti ymmärtää ja tietää enemmän tästä turvapaikanhakijoiden tarpeesta asianajotoimistoihin.

Saapas nähdä millaisen hintalapun kaikkineen tämä meille tuottaa. Onhan näitä erinnäisiä palveluita tarjolla jos mihin lähtöön ja suomalainen maksaa.

Toivottavasti kukaan ei pahastu jos sanon, että ainakaan turvapaikanhakijoiden osalta ei suomen työikäisten vajetta tulla korjaamaan vielä pitkiin aikoihin jos koskaan.

 

Työperäiseen maahanmuuttoon minulla ei ole mitään vastaan, mutta turvapaikka turismi saa niskavillani nousemaan pystyyn. Autetaan niitä joilla on se todellinen hätä. Hädän tarpeessa olevat vaan valitettavasti taitavat jäädä sinne sota-alueille tai rajavyöhykkeille. Iso osa tänne tulevista on kyynärpää taktiikalla härskeilleet tiensä perille ja heillä on myös ollut varallisuutta toteuttaa nämä matkat. Eikä isolla osalla taida olla edes oikeaa hätää, vaan he ovat paremman elintason perässä.

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016021021094865_uu.shtml

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016012821027107_uu.shtml?_ga=1.89372251...

http://www.lapinkansa.fi/kotimaa/poliisi-lakitoimisto-yrittanyt-ostaa-tu...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Reijo Jokela

"Toivottavasti kukaan ei pahastu jos sanon, että ainakaan turvapaikanhakijoiden osalta ei suomen työikäisten vajetta tulla korjaamaan vielä pitkiin aikoihin jos koskaan".
Todellisten työttömien määrä yli 400 000 joten melkoisesta vajeesta lienee kysymys.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Hyvää asianajajatapaa koskevat säännöt, 4.6: Korvaus tehtävien hankkimisesta
Asianajaja ei saa antaa eikä luvata kenellekään osaa palkkiostaan tai muuta hyvitystä
tehtävän saamisesta tai hankkimisesta.

Tämän vuoksi asanajajat eivät ole mukana tällaisessa toiminnassa. Lakiasiaintoimistot, näemmä rakenteeltaan ja johdoltaan epämääräiset, voivat harjoittaa tällaista toimintaa minkään estämättä.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

”Härski mutta laillinen bisnes” on venäläisten oligarkien kielenkäytössä ”laillista muttei rehellistä”
- - -
Vanhat tutut mafiaperheet ovat etelässä ottaneet pakolaisbisneksen hallintaansa. Tarkoitan lähinnä Camorraa, Costa Nostraa y 'Ndranghetaa, joiden haarakonttorit Istanbulissa ja Aegean meren itärannalla hoitelevat risteilyt EU:n puolelle.

Ainakin 800 000 ristelijää on merimatkan tehnyt yhteen suuntaan tosin ja keskihintaan 400 €/istuinpaikka kumiveneessä. Matkan jälkeen mafiakonttori toisessa maassa ottaa vastatakseen majoituksesta ja muonituksesta. Täysihoito 5-tähden hotellissa muun maailman turistikeskuksissa on halvempaa mitä mafiosot pakolaisilta / pakolaisviranomaisilta vaativat palveluksistaan.

http://www.elmundo.es/internacional/2016/01/31/56a...

Toimituksen poiminnat