JPiri

Ydinvoimasuhmurointi jatkuu

Eipäs ole aikaakaan kun eduskunnassa tietyt tahot ajoivat fennovoiman hanketta kuin käärmettä pystyyn. Tämä diili meidän oli pakko saada. Edes Migrit Solarna Energija sekoilu ei heikentänyt luottoa tähän mahti hankkeeseen.

Muistutetaan nyt tässä että hankkeessa on osakkaana melkoinen liuta kunnallisia energiayhtiöitä.

Eipä ole saatu edes hikikarpaloita otsalta pyyhittyä edellisestä depatista, niin jo on Titan-2 -yhtiöllä maksurästejä ja projektinjohto sopimuksestakin on uupelo.

Tämä fennovoimafarssi kun on mennyt miten on mennyt tähän asti, niin povaan erittäin pitkäikäistä rakennusprojektia. Kyllä siinä kuntalaiset taputtelee voimayhtiöidensä johtoryhmien jäsenten selkiä kilvan, että tähän me just haluttiin lähteä mukaan.

Tilanne on sen verran huvittava (ja samaan aikaan pelottava), että jätän kirjoitukseni tähän ja linkitän uutiset asiasta tähän alle.

Mut hei mehän tienataan tällä.

http://yle.fi/uutiset/tilanne_fennovoiman_tyomaalla_mutkistunut__srvn_sopimus_yha_auki_ja_laskuja_rastissa/8631200

 

http://www.kaleva.fi/uutiset/talous/pyhajoen-ydinvoimalan-paaurakoitsijalla-jaanyt-maksuja-rastiin/718602/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Onhan se vaikea selitellä järjetöntä järkeväksi ja järjestellä Suomen kansalle 80 vuodeksi pakkoyhteistyötä sotaa käyvän diktatuurin kanssa. Putin kiristää Suomea ja hallitusherrat hyppivät Kremlin tahtiin kuin marionetit. Koko homma alkoi kokoomuslaisten poskettomalla uhoamisella, että pitää päästä eroon Venäjä-riippuvuudesta :D

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kyllä suomalainen veronmaksaja mielellään kuittaa Titan-2 yhtiön pienet maksurästit. Sitä Sipilä lähtee varmaan huomenna sopimaan Medvedevin kanssa.

http://www.hs.fi/politiikka/a1453172630956

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Jep. Kuittaan ainakin paljon mieluummin kuin ne tuulitukiaiset. Siis mieluummin en mielelläni.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Miksi ihmeessä? Tuulivoimalat eivät aiheuta turvallisuusuhkaa. Fennovoima on ulkopoliittisesti erittäin vaarallinen hanke ja lisäksi todennäköisesti epäonnistuu. Miten tuulivoimala voisi ikinä olla sitä pahempi?

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki Vastaus kommenttiin #4

Niin, miksi ihmeessä. Tuollaiset luvut kuin 0,9 vastaan 0,3, ydinvoima ensin mainittuna, kertonee ainakin osan. Ja jos vihertävät eivät olisi jatkuvasti olleet ydinvoimavastaisia olemattomilla tiedoillaan, niin meillä voisi tälläkin hetkellä pyöriä muutama reaktori enemmän.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #5

Ollaampa sitä nyt niin tietäviä.

Juhani Piri

"Suomalaiset aliurakoitsijat ovat joutuneet odottamaan saataviaan voimalan venäläiseltä pääurakoitsijalta. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan kyse on tuhansista euroista, mutta vahvistamattomien tietojen mukaan jopa miljoonista euroista. Summien suuruuteen kehityspäällikkö ei ota kantaa."

http://yle.fi/uutiset/fennovoima_uskoo_venalaisyht...

Aletaan varmaan pian kotouttamaan venäläisiä suomalaiseen yrityskulttuuriin. Kaivetaan pian jostain kylpylä hätämajoituksekstilaksi ja annetaan venäläisille yritysjohtajille yrityskulttuurikylpyjä

Juhani Piri

Voipi olla aikamoista paskanjauhantaa tuommonen :D
Aika pelottavaa jos ollaan toimittamassa ydinvoimalaitosta niin onkin jo pelkässä rahansiirrossa ongelmia. Kyllä noi pakotteet on olleet sen verran tovin jo pystyssä, että rahansiirtojen "tekniset" ongelmat on pelkkää sepitystä.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Mietis nyt uudestaan ajan kanssa.

Rahansiirto-ongelmia pakotteiden takia on ollut Jokerien palkoista lähtien.
Rosatom on kumminkin siirtänyt jo miljardin Fennolle, niin vaikea uskoa, että se antaisi toisen Venäläisen firman Ryssiä koko homman.

Kyllä noi asiat suojataan jo sopimus-teknisestikkin, eli Titanin ryssiessä Fenno hoitaa ja Fenno sai rahat Rosatomilta. Näin ollen Rosatom tuskin olisi maamieheensä kauhean tyytyväinen.

Kannattaa hiukan miettiä näitä salaliitto-juttuja. Ei kaikki maailmassa ole Hanhikiveä.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #11

no ensinnäkään a, mielessäni ei ole känynytkään salaliittojutut (voit niitä pohdiskella yksinäsi) ja b, maksut on myöhässä koska kaveri ei vaan ole jaksanut maksella. Eräskin urakoitsia oli vetämässä kalustonsa pois fennon työmaalta, mutta rahat tulikin yllättäin... Kappasta vaan jos rahat tuleekin jatkossa oikeaan aikaan, ei siinä ole ongelmaa, koska onhan tosiaan melkoisia rahasummia siirtynyt tänne päin, kyse on ollut vaan vastapuolen viitselijäisyydestä maksaa ajallaan.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #12
Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Suomalaiset hölmöläiset rakentavat troijan hevosta venäläisten puolesta?

Toimituksen poiminnat