JPiri

Pakolaisten on käytettävä omia rahavarantojaan suomessa

Saksassa takavarikoidaan pakolaisten omaisuutta ja sama käytäntö on tulossa myös Tanskaan. Tämä on otettava välittömästi myös meillä käytäntöön.

On epäoikeudenmukaista ja kohtuutonta, että kustannamme niille pakolaisille joilla on omastakin takaa varallisuutta, ruuat, asunnot, harrastukset ja jonka päälle he saavat luonnollisesti myös jotain käyttörahaa.

Kantasuomalaisen on todistettava hyvinkin tarkkaa, ettei omista mitään eikä hänellä tai samassa perheessä asuvalla ole mitään varallisuutta jotta hän voi saada yhtään tukia. Jos omistat jotakin, otetaan se huomioon, jos sinulla on rahaa, otetaan sekin huomioon. Huomioon otetaan useamman kk ajalta tapahtunut rahaliikenne.

On hyvä että hädänalaisille tarjotaan muonitus, vaatetus, aktiviteetit, koulutus yms, mutta ennen lopullista päätöstä oleskeluluvan saamisesta täytyisi harkita rahavarojen käyttöä. Niillä joilla ei ole varallisuutta/omaisuutta tuleekin tarjota näitä palveluita ilmaiseksi (heillähän ei siihen ole omasta takaa varaa), mutta niillä joilla on varallisuutta/omaisuutta on kyllä mielestäni kustannettava oma eläminen edes jotenkin.

Tämä ei tarkoita sitä, että suomessa päätöstä ruvettaisiin pyörittelemään pöydällä julkisesti pari kk jonka jälkeen huomataan, että kappas kaikki pakolaiset ovatkin varattomia. Mites tässä näin kävikään (ei tarvitse lienee kovin kummoinen ruudinkeksijä olla tajutakseen, mitä tapahtui).

Suurin osa pakolaisista ei kuitenkaan saa oleskelulupaa, niin on silkkaa tyhmyyttä tarjota täyden palvelun lomamatka ilmaisine palukyyteineen. Oleskeluluvan saanut titenkin on sitten eri asemassa, mutta siinäkin täytyy huomioida omaisuus.

 

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016012521014300_ul.shtml

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Suomessa kartoitetaan varoja ja esimerkiksi vastaanottorahaa ei myönnetä jos on rahaa omasta takaa.

Juhani Piri

Edelleenkään silti asumisesta ei täydy maksaa (ellei majoitu sukulaisten luokse jotka pyytävät maksua yöpaikkaa vastaan). Eli varakkaalla henkilöllä on paras tilanne asua vastaanottokeskuksessa jossa tarjotaan myös ateriapalvelu.

Miten varallisuus todetaan? Katsotaanko pankkitili vai käydäänkö ihmisten lompakoilla?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Täällä nyt ei kartoiteta yhtään mitään, jos kerran edes metallinpaljastimia ei saa käyttää. Mitä todennäköisimmin "kartoitus" perustuu omaan ilmoitukseen siitä, paljonko haluaa omia varojaan käyttää.

Juhani Piri

Epäilen kyllä kans erittäin vahvasti ettei pakolaisten varallisuutta kyllä todellakaan ole tutkittu millään tavalla. Varmaan toteaminen riittää, että ei oo rahnaa ja se riittää.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Poliisitutkinnan yhteydessä selvitetään käteisvarat ja näitä otetaan huomioon vastaanottorahapäätöksissä.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #8

Tarkennatko hieman missä vaiheessa tämä poliisitutkinta tehdään ja miten käteisvarat selvitetään. Millainen rahasumma otetaan huomioon/hlö.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #9

Alkuvaiheessa tehdään poliisitutkinta (usein kaksi tai kolme kuulustelya) jolloin myös kartoitetaan käteisvarojen määrää. Jos hakijalla on esimerkiksi 3000 euroa hän ei saa kymmeneen kuukauteen vastaanottorahaa. Vastaanottorahan suuruus n 300 e jos vokissa ei ole ruokapalveluita.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #10

Tämän perusteella tulijat ensin rekisteröidään esim järjestelykeskuksissa jonka jälkeen ilmeisesti tulijat majoitetaan X paikkaan. Sen jälkeen heitä kuulustellaan X aikavälin jälkeen. Jos tulijoilla on tieto rahavarantojen kartoituksesta, niin tuossa ajassa rahavarannot (käteinen) on helppo sujauttaa kaverille siksi aikaa kunnes tutkinta on ohi.

Rahavarantojen kartoitus ilmeisesti selvitetään kyselyluonteisesti, eli paljonko teillä on varallisuutta, sen kummemmin asiaa tutkimatta. Vastaus merkitään papereihin ja siinä se.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/joka-ko...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/20040301 ja tuosta 120§

Siis voidaan asettaa vakuus ja se käytetään ulkomaalaisen oleskelu- tai paluukustannusten kattamiseen.

Toimituksen poiminnat