JPiri

Perussuomalaiset pettivät äänestäjänsä välittömästi

Soinin hallituskiima oli niin valtava että, vaaleissa äänestäjille kovaan ääneen kuulutetuista asioista luovuttiin välittömästi. Perussuomalaisen selkäranka näyttäisikin olevan yhtä suora ja jämäkkä kuin onkimato.

Sipilä ottaa kyllä valtavan riskin ottaessaan eripuraisen perussuomalaisten mölysakin hallitukseen. Puolueen sisällä tulee olemaan varmasti valtavia eripuraisuuksia asioista, koska joukossa taatusti on myös niitä suoraselkäisiä edustajia jotka eivät katso hyvällä Soinin selkärangan notkeutta. Mutta mitäpäs Soini ei tekisi että pääsisi ministeriauton takapenkille notkumaan. Onhan nyt hänen viimeiset mahdollisuudet siihen.

Miksi äänestäjiä huijattiin ja miksi äänestäjät menivät tähän lankaan? Minun on sitä vaikea käsittää. Monet perussuomalaisten vaalilupauksissa ajetut asiat eivät tule toteutumaan ennen kuin PS:llä on 60% kannatus ja sitä ei tule tapahtumaan koskaan. Itseasiassa äänestäjät tulevat huomaamaan kuinka vänkkäräsäärinen puolue PS oikein on.

Olen peloissani nykyisestä kesk, ps, kok hallituspohjasta koska se on ympäristön, koko suomen, työntekijöiden ja yrittäjien kannalta kaikkein huonoin kombinaatio mitä tästä maasta löytyy.

 

Olen myös tavallaan tyytyväinen että PS on hallituksessa ja nyt on puheiden sijasta aika tehdä kuten ovat luvanneet. Heidän ”liitonsa” tulee töksähtämään rähmälleen mutaan tämän ”kokemuksen” jälkeen.

 

Olen itseasiassa aika luottavaisin mielin siinä asiassa, että hallitus tulee hajoamaan ennen aikojaan ja syy hajoamiseen ovat perussuomalaiset. Tämä on minun ennustukseni.

 

Itseasiassa hallituksen hajottua voidaan vielä pelastaa se mitä pelastettavissa on. Tämän hallituksen jälkeen kesk, ps ja kok äänestystulokset tippuvat dramaattisesti.

 

On oikein hyvä että sipilä neuvotteli tosissaan kaikkien puolueiden kanssa, mutta ihmettelen suuresti, että miksi hän valitsi ps:n hallitukseen koska heidän näkemyksensä tärkeissä asioissa ovat kaukana toisistaan.

 

On vaikea ymmärtää miten ps:lle tärkeät asiakysymykset joita he ovat isoon ääneen äänestäjilleen toitottaneet, eivät olekkaan enään niin tärkeitä. Miten Sipilä voi luottaa siihen, että Soini saisi pidettyä eripuraisen sakkinsa ruodussa koska jo nyt puolueen sisällä ihmetellään notkeita liikkeitä perussuomalaisille ”tärkeissä” asioissa.

 

No ompahan Soinin pikkutakista ainakin pölyt karisseet, sen verran vinhaa vauhtia takki on pyörähdellyt harteilla viimeaikoina. Lienee Soinin kalsongitkin ovat jo nurinkurin tässä vaiheessa kevättä.

 

Voi sinua suomineito parka minkä hallituksen sait ihan tahtomattasi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Niin, että perussuomalaiset pettivät äänestäjänsä viimeksi, kun eivät menneet hallitukseen, ja nyt sitten kun menivät. Kuinka väsynyttä. Mitä tuohon pelkoon tulee, niin se voi olla aiheellista: konservatiivinen hallitus, jonka pohja on oikeistolainen.

Juhani Piri

4v vuodessa tapahtuu näköjään paljon koska samalla tavalla persujen olisi tullut jättäytyä oppositioon kuten viimeksikkin. Vaikka eihän koko hallitusta ole vielä kasattu vaan nyt on pohja kasassa josta jatketaan. Ei varmaan suuria yllätyksiä tule, mutta koskaan sekään ei ole mahdotonta, että kok tai ps jättäytyy oppositioon.

Äänestystulosten perusteella näin ei tule tapahtumaan, koska kok sai rökäletappion ja persutkin kokivat tappion viime vaaleihin verrattuna.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Viimeksi, kun persut jättäytyivät oppositioon, niin koko lehdistö huusi naama punaisena kuinka perussuomalaiset pettivät äänestäjänsä. Nyt yrität väittää, että taas takki käännettiin, kun ei petetty äänestäjien luottamusta? Minä itse asiassa haluan nähdä tämän skenaarion, vaikka vasempaan olenkin kallellaan. Ei se enempää tuhoa ja harmia voi aikaan saada kuin edellinenkään hallitus. Suunta on vain ylöspäin.

Tällä kertaa me sentään saimme toimintakykyisen hallituksen, joka pystyy yhdessä ajamaan lävitse päätöksiä, vaikka ne epäilemättä voivatkin sattua.

Sitä paitsi eikö siitä tule aika hauskaa katsottavaa, kun Soini pohtii miten toteuttaa Sipilän miljardien leikkaukset, ja heittelee väliin hieman 'kansan kieltä'. Itse ainakin kaivoin jo popparit esiin.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #7

Annettaan nyt ajan hieman kulua ja katellaan sitä toimintakykyä,kun sen toiminnan aika tulee.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Piri, sinä ja suosittelijasi äänestitte perussuomalaisia pettyäksenne perusteellisesti.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Vähän mietityttää sekin, että miten persun ja kepun puheenjohtajien terveys kestää mahdollisessa ministerirallissa puoluejohdon lisäksi? Soini ainakin punotti tiedotustilaisuudessa melkomoisesti, että verenpaineet taisivat olla tapissa? Ja nuoreksi mieheksi Sipilälläkin on kova sairaustausta.

Presidentiltä käsittääkseni edelleenkin vaaditaan säännöllisesti terveysraportti. Presidentin valtaa on vähennetty paljon sitten Kekkosen ja Koiviston. Pääministerin valtaa taas korostettu, eli hän selvä poliittinen ykkönen. Mielestäni olisi vaadittava, että avainministerit antavat säännölliset terveysraportit julkisuuteen.

Pekka Iiskonmaki

Onko Juhani Pirillä jo hallitusohjelma. Anna kopio tänne.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Eipä taida parempaa vaihtoehtoakaan olla. Demarien mukanaolo ainakin olisi
kaikenlaisen työelämän uudistamisen torpannut oitis, valtaa heihin kun ammattiyhdistysliikkeellä on aivan liikaa.

Selkeä tosiasia on, ettei kukaan puolue kaikkia vaalilupauksiaan kykene pitämään. Jos jollain olisi yksinään enemmistö, niin ehkä silloin se olisi mahdollista.

Luopumista ja kompromisseja jokainen hallitukseen menijä joutuu tekemään. Oppositiossa vaikutusmahdollisuus on kuitenkin huonompi, vastustamaan ja estämään kykenee jollain tavalla, muttei muuta!

Niko Sillanpää

Voi kyynel.

Olisin toivonut neljän suuren hallitusta, kuten Sipiläkin, mutta tämä lienee toiseksi paras koalitiovaihtoehto.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Miksi haluat räjähtäneen sixpäkin jälkeen taas riitelevän hallituksen?

Niko Sillanpää

Samasta syystä kuin Sipilä.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Sorry, blogisti, en tunne olevani petetty.

Ehkä tiedät minua paremmin?

Juhani Piri

Suomessa puolueet ja politikot olisivat täysin turhia jo päätökset toteutettaisiin tutkittuun tietoon nojaten. Ei pölhöpopulistisiin letkautuksiin ja eturyhmien mielihaluihin nojaten. Suomen ongelmat johtuvat juurikin siitä, ettei tutkittu tieto kelpaa, ympäristöä ei kunnioiteta, pidetään kaikkea uutta uhakana, halutaan asua omassa kylässä omien kyläläisten kanssa. Välillä naapurikylissä käydään nyrkkinuottasilla ja ollaan tuntojen voimissa.

Lisäksi kun on kyseessä mahdollisuus lisätä omaa rahallista hyvinvointia, niin päättävässä asemassa koetetaan tehdä kaikki temput ja taiat että huonokin hanke saadaan ajettua läpi, viisveisaten lopputuloksesta. Mut hei, pari päättäjää tienas tällä, niin läpi menee kun lämmin veitsi voihin.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"halutaan asua omassa kylässä omien kyläläisten kanssa"

Niin, miksi maahanmuuttajat muuttavat kaikki samoille alueille?

Juhani Piri

Paikkavalinta ei lienee ihan niin vapaaehtoinen. Toki jos on kyse opiskelemaan tulleesta tai työn perässä muuttaneesta, niin silloin valinnanvapaus voikin olla jo toista luokkaa :)

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Vaan,ettekste ollu sijoittelemassa niitä muuttajia pitkin ja poikin suomea,just sinne kylille nimenomaan?

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #21

Ketkä me? Ei minulla ainakaan ole sanan valtaa mihin ketäkin sijoitetaan. Eikä se huono idea ole, että sijoitetaan hajanaisemmin esimerkiksi pakolaisia. Ihan siitä syystä että ei synny suurta keskittymää eri kansalaisuuksista yhdelle alueelle. Hajautetussa mallissa kotoutuminen lienee helpompaa (koska vallitsevaan ympäristöön on jopa hieman pakko sopeutua).

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #22

Ei,ku toi oli tolle Huotarin Ilkalle..ei,ei se huono ajatus olekkaan..eiks sitä jo tehdäkkin..vai olenko väärässä?

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #27

Kyllä sitä tehdään ja hyvä niin :) Tietysti tehokas malli olisi pistää kaikki samalle alueelle ja kaikki apu keskittää sinne, mutta se ei tulisi toimimaan vaikka rahallisesti tehokas malli aluksi olisikin. :)

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #21

Hannu,

Ei noin voi tehdä Suomessa, vaikka monet monet maat niin tekevätkin, esim. Saksa: http://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_to_German...

"Distribution of refugees within the federal states has been accomplished[when?] by the annually recalculated "Königsteiner Schlüssel"."

Täällä vasemmisto pitää niin kovaa ääntä tästä aiheesta, että järkevää keskustelua ei voi käydä. (#Fasismi, #rasismi)

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

En voi sanoa olevani kovinkaan suuri persufani,itseasiassa en ole sitä ensinkään,mutta nyt on näytönpaikka.Ihan oikeasti toivon,että se näyttö pystytään antamaan.
Olen aina pitänyt Soinia itsetyytyväisenä pyrkyrinä,eikä se vieläkään ole muuttunut.Tiedoitustilaisuuden avauspuheenvuoroissa Sipilä ja Stubb puhuivat asiallisesti yleisellä tasolla tämänhetkisestä tilanteesta.Soinin sanoma taas oli tyyliin..ähäkutti täällä minä nyt olen..Soinille,miehelle,joka käyttää puolueestaan käsitettä minä,tyypillistä omahyväistä ivailua..hyvällä syyllä voikin kysyä mitäpä tulevaisuus tuo tullessaan,jommalla tai kummalla tärkeällä ministerin paikalla ulko-tai valtiovarainministeriössä..vai voiskohan ne perustaa uuden..populääriministeriön..no jaa olen hieman ilkeä.katsotaan nyt onko kaverista oikeisiin miesten töihin. ??

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Miten sekaisin voi ihminen olla että tällaista pskaa suoltaa? Yksi näistä joiden mielestä mikään mitä PS puolue tekee, ei voi olla oikein. Onneksi kaikkia ei tarvitse miellyttää..ikävää toisaalta että kaikilla lupa laittaa nettiin suunnilleen mitä hyvänsä.

PS se hallitusohjelma ja sen allekirjoittajat varmasti tiedossasi?

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Kalervo,

Mulla on se vanhanaikainen käsitys,että politiikka on yhteisten asioitten hoitoa..eli,että suurinta osaa kansalaisista poliittisten toimien pitäisi miellyttää.Voi olla,joltakin kantiltaa katsottuna ikävää,kun nettiin laitetaan "mitä hyvänsä paskaa".joiltakin kanteilta katsottuna ikävää on sekin,kun kansanedustajan arvovallalla tai puolueen jäsenen tai äänestäjän arvovallalla suolletaan sitä samanlaista skeidaa.
Mielenkiinnolla jääme katsomaan,miten äärikonservatiivinen työväenpuolue hoitaa meidän tavallisten risaperseidenkin asiat..en odota ihmeitä,köyhä joutuu kyykistymään entistäkin enemmän,eikä sille persutkaan mitään voi.
Toivottavasti Soini ja muut tulevat persuministerit pystyvät antamaan edes jonkinlaista näyttöä,että se Soinin mainitsema pysyvyys jatkuisi.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Hannulle..

Meillä on samanlainen käsitys siitä mitä politiikan pitäisi olla ja mihin sillä pitäisi pyrkiä. Valitettavasti meitä ihmisiä on kuitenkin sen verta paljon, että kaikkia ei voi miellyttää. Toinen asia sitten, jos jonkun puolueen edustaja tulee lausuneeksi jotain, joka vaikkapa jotain vähemmistön edustajia loukkaa. Sellaista ei pitäisi olla, mutta koska olemme kuitenkin ihmisiä, niin sitä varmasti joku aina jossain perjantaina ja pienessä siiderissä jne. Nykyisenä some-aikana kaikki mitä tänne laitetaan, on hetken päästä jo tuhannen muun tiedossa.
Mutta joo..mielestäni tänne pallolle pitäisi sopia me hieman "kristillisemmänkin" ja vanhakantaisen kasvatuksen saaneet, kun sitten he jotka ovat enempi vapaamielisempiä ja kenties jossain mielessä suvaitsevaisempia.

Palatakseni sitten tähän kirjoitukseen, niin minusta kokolailla vähä-älyistä kertoilla mitä tulee tapahtumaan ja mitä tekee Soini tjm. kun sitä tuskin kukaan vielä pystyy sanomaan. Myös typerät kommentit takinkäännöistä sun muista lippalakkien pyörimisistä+ äänestäjien pettämisistä kertoo mielestäni enempi kommentoijasta, kuin sen kohteesta.

Juhani Piri

Hienoa, että et ole *vielä* pettynyt. Minä olen ennakkoon pettynyt ja kerroin ajatukseni.

Kauhuskenaariolta tämä kyllä vaikuttaa.. Pakko silti myöntää että Sipilä on rohkea mies jos tähän pohjaan tyytyy ja luottaa.

Hallituksessa (ehkä) on epämääräinen puolue ja vastassa vahva oppositio.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kerroppa miten se ''vahva'' oppositio vaikuttaa?

Mulla on se käsitys, että tuleva hallitus ei äänestä omia esityksiään vastaan, huonompaa ei voi olla kuin viimekertainen hallitus.

Haukkumalla kaikki valmiiksi tulee varmaan hyvä olo, se on vähän sama kuin talvella kusis housuunsa, hetken lämmittää mut....

Kannataisko antaa poikatten näyttää mihin pystyy, tämä taitaa olla sitä demokratiaa, äänestäjät on kantansa sanoneet ja nyt on valittujen vuoro.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #28

Vahva oppositio tarkoittaa sitä, että siellä ollaan tietyissä asioissa samaa mieltä. Jopa siten, että tiedetään että hallituksen sisällä edustajat ovat opposition kanssa samaa mieltä. Tällä tavalla saadaan jopa hallitus äänestettyä nurin kun oikein kiva välikysymys ilmenee. Jossain tapauksessa voi käydä niin että hallituksen edustajat jotka eivät halua äänestää omaa moraaliaan ja tietotaitoaan vastaan luikkivat vessaan ja oppositiolle avautuu kiva sauma rokottaa hallitusta.

Viime eduskunta oli eripurasakkia niin hallituksessa kuin oppositiossa. Nyt tilanne on täysin toinen jos tämä kokoonpano pysyy.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #28

Olen Pirin kanssa samoilla linjoilla varsinkin siinä, että tämä (mahdollinen) hallitus on mahdottoman tehtävän edessä. Perussuomalaiset ovat haukkuneet kaikki muut jo vuosien ajan, erityisesti kokoomuksen ja vasemmiston.

Siis, jos yhteistyö kokoomuksen kanssa sujuu hyvin, maahanmuuttopolitiikka on ok, ruotsia saa edelleenkin opettaa pakollisesti ja homot saavat aviolliset lakinsa, niin melonin ja päärynän päässä lakit ovat pyörähtäneet täysin vastakkaiseen suuntaan.

Uusi slogan: Kepu ja persu pettävät aina.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Persujen yksi suuri vaalitäky, eli autoveron poisto, painuu jo Soinin mielessä unholaan. Jatkuu...

Juhani Piri

Osuit naulankantaan! Yksi niistä kansalle heitetyistä asioista joilla ei ole mitään tekemistä realiteetin kanssa tässä taloustilanteessa.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Ihan tosissaan, olisiko esim vihreät saaneet perustulon, jos he olisivat päässeet hallitukseen? Tuskin. Tuskinpa persutkaan saa autoveroa pois, mutta ainoana puolueena kannattaa sitä, kuten vihreät perustuloa.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #46

Itseasiassa Sipilä kannattaa perustulokokeilua jota vihreät myös kannattavat! Perustulokokeilu toivottavasti saadaan aikaan tällä kokoonpanolla. Keneltä ajatus perustulosta tulikaan.. hmm no mietitään sitä sit ku todetaan toimivaksi. :)

Mauri Skön

PS vaatii autoveron poistoa vaaliohjelmassaan, ei lupaa poistaa.

Juhani Piri

Eikö se ole vähän älyllistä epärehellisyyttä äänestäjiä kohtaan kun tiedetään totuus suoralta istumalta.. Aika moneen tuo on mennyt läpi, kuten EU vastaisuus, kreikkatuet ja maahanmuttohommat... Ilkeästi suomipoikaa ja naista vedätetään kauniilla korulauseilla vailla totuuspohjaa.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #36

Sanoisin että blogistin on turha syyttää älyllisestä epärehellisyydestä kommentoijaa, kun blogisti itse jo esittää totuuksina omia mielipiteitään ja päätelmiään, vaikka vielä toistaiseksi ei ole hallitusohjelmaa, ei hallitusta, ei päätöksiä eikä uusia lakiehdotuksia.

Vasta kun jotain näistä on käsillä ja tiedossa voidaan tehdä johtopäätöksiä, eikö totta?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

En ollut tästä kuullutkaan.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Opettelehan sinä, Piri, kirjoittamaan kelvollista suomea ennen kuin lauot tällaisia ulostuloja.

Juhani Piri

Valitettavasti ei irtoa hienostuneempaa tai kieliopillisesti parempaa tekstiä :/ Katsos lukihärö vähän rajoittaa tekstin oikeinkirjoittamista, ei tekstin tuottamista.

P.s. Äänestin näitä vaaleja ennen persuja.. ei ole pelkoa että äänestäisin uudelleen :)

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Hyvä on. Mitä tekstin tuottamiseen ja peräänkuuluttamaasi asiasisältöön tulee, en löydä sieltä hakemallakaan mitään kommentoitavaa. Olet ilman mitään arvioitavaa aineistoa tuominnut tulevan hallituksen toimintakyvyn, ja toivot (tai "ennustat") sen kaatumista johtaen poliittiseen konfliktiin. Mahdollisesti olet myös ollut läsnä hallitustunnusteluissa, koska et usko tulevien puolueiden yhteistyökykyisyyteen.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #43

Lue aiempia blogejani. Pääset varmasti jyvälle ajatusmailmastani. Otan kantaa asioissa laidasta laitaan. Luen lähes päivittäin tieteellisiä julkaisuja niin uusista innovaatioista, kun myös vanhojen tekniikoiden kehityksestä.

Olen tuominnut hallituksen (jos tuleva hallitus on tämä miltä pohjalta lähdetään) epäonnistumaan, koska ps:n sisällä on todella ristiriitaista sakkia. Ei voi hyvällä valkoisella valheellakaan tätä asiaa sivuuttaa, näin se on.

Tulevaisuus näyttää saako Soini rivit pysymään kasassa ja ENNUSTUKSENI on, että ei saa. Äänestäjät ovat ainakin käärmeissään, koska PS:n rummuttamat vaalikansaan uponneet asiat ei yksikään mene läpi, ei edes lähellekkään...

Nyt sanoista tekoihin ja letkautukset sitten myöhemmäksi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Nyt PS:ssä on herätty jo kielipoliisiksikin. Tokihan se on niin, että kun hallituspuoluetta kritisoidaan, se täytyy tehdä kieliopillisesti oikein.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #45

Manu,joko PS on hallituspuolue ?

Sari Haapala

Olet siis äänestänyt perussuomalaisia toivoen heidän kuitenkin päätyvän oppositioon, kun kerran äänestäjänä kerrot pettyneesi perussuomalaisten hallituspaikasta?

Vaaleja ennen sitten kuitenkin kirjoittelit tämmöistä: http://jpiri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184032-isam-...

Kaikesta päätellen olet aika ristiriitainen henkilö, vai mikä sai sinut kuitenkin äänestämään perussuomalaisia ja miksi koet nyt äänestäjänä pettyneesi? Kuinka monta teitä perussuomalaisia äänestäneitä itsesi lisäksi on, jotka ovat pettyneet hallituspaikasta?

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #60

Enne NÄITÄ vaaleja.. milloin edelliset eduskunta vallit olikaan.......

Juhani Piri

Ei siinä, en ikinä vaihtaisi tätä idearikasta ja älykästä pääkoppaa toiseen vaikka aina kielioppi ei olekkaan täydellinen.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

perussuomalaisena olen tyytyväinen siihen, että hallitukseen pyrittiin ja hallitusohjelmaa sorvataan. Suomi ei nouse suosta pelkillä puheilla, on tekojen aika. jokainen puolue joutuu joustamaan, mutta hallitusvastuussa saa myös omia näkemyksiään läpi. Hyvä perussuomalaiset.

Juhani Piri

Hienosti kirjoitettu kiihkoton asia :)

Näinhän se asia on, seuraavaksi katsotaan mikä on lopullinen hallituspohja ja sitten katsotaan ja punnitaan ne sanat mitä äänestäjille luvattiin ja mitä todellisuudessa tehdään.. Povaan kovia hampaiden kiristelyjä perussuomalaisten äänestäjille.. Valitettavasti.

Juhani Piri

Suomen jääkiekon MM joukkue ei pettänyt. 4 maaliin ja 0 omiin... Siinä olis hallituksellakin tavoittelemista.. Pitäis tavoitella kultaa. 4 vuoden pelijengiin kyllä on valittu varsin "mielenkiintoiset" pelaajat. Ennemminkin peli on sohimista kun maalien tekemistä ja varsinkin sen kuuluisan kullan saaminen Sipilän hallituspohjalla taitaa jäädä kauas.. Edes pronssia ei taida olla tarjolla.

Juhani Piri

Vaikka kuinka joukkuepelaaja olenkin, niin en vaan näe tässä hallituspohjassa mitään hyvää.. En siis mitään. Kaikki hyvätkin asiat jollain puolueella kumoutuu toisten puolueiden eri linjaan... Saapa nähdä täytyykö tässä olla kauhuissaan vai pyörtymisen partaalla.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eivät persut varsinaisesti pettäneet äänestäjiä. Jokainen suomalainen tietää, ettei Soinin juttuihin oikeasti kuulu uskoa. Populismin kovaa ydintä kun on härski valehtelu ja ääntenkalastelu syyttämällä kaikista ongelmista muita. Tällä kertaa vitsi vielä nauratti riittävän monta äänioikeutettua. Taitaa ensi kerralla olla jo vaikeampaa.

Kari Ahveninen

Uskotko sinä, Börje, aukottomasti esimerkiksi vasemmistoliiton kaikkiin väitteisiin ja lupauksiin? Vihreiden? Demareitten? Tai vaikkapa Reija Härkösen? Entä siihen että heistä kukaan ei syytä muita ongelmista, ja näkevät selkeästi omat virheensä?

Jos uskot, niin seuraavaksi on pakko kysyä että uskotko myös joulupukkiin?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Uskon, että valtaosin ne kertovat henkilön tai puolueen tavoitteista. Soini puolestaan on ottanut valtakunnan klovnin roolin, jossa poimitaan populistisia teemoja joiden uskotaan uppoavan "kansaan".

Soini on uskottava vain näissä uskonnostaan kumpuavissa teemoissa, joissa sitten kyykyttää surutta myös omiaan. Muut Soinin ulostulot ovat lähinnä kuulijan miellyttämiseksi tarkoitettuja vitsejä.

Soinille ei ole henkilökohtainen ongelma kääntää takkia, myydä persettä tai lapioida rahaa Kreikkaan kun ei ole henkilökohtaisten arvojen osalta populististen väitteidensä takana.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kiusallista oli seurata tiedotustilaisuutta, siinä missä Sipilä ja Stubb vakavana puhuivat tulevaisuuden haasteista, soini käyttäytyi kuin tikkukaramellin saanut pikkupoika. Tämän voi jokainen tarkistaa yle:n areenasta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Stubb puhui kolmea eri kieltä, Sipilä kahta ja Soini ainoastaan yhtä.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

No, Stubb pystyy sanomaan ei mitään ainakin viidellä kielellä. Täysin tyhjä mies.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #67
Käyttäjän JoonaHallikainen kuva
Joona Hallikainen

"Itseasiassa hallituksen hajottua voidaan vielä pelastaa se mitä pelastettavissa on. Tämän hallituksen jälkeen kesk, ps ja kok äänestystulokset tippuvat dramaattisesti."

Juurikin näin.

Olisi ihan mielenkiintoista nähdä mitä kävisi, jos hallitus koottaisiin pelkistä pienpuolueista:
Nykyisellä mallillaan puoluekuri takaa sen, ettei kolmen suuren hallituspuolueen epäonnistuminen loisi suurta mahdollisuutta hallituksen epäluottamuslauseelle.

Nyt odotettavissa on hallituksen moukari, jossa oppositio voi vain katsoa vierestä. Tällä hallituspohjalla saneeraustyö tullaan tekemään isolla kädellä, toivottavasti en jää työttömäksi.

Neljä vuotta ja kansa päättää taas uudesta lopputuloksesta; ehkä vihervasemmisto ei ole sittenkään niin paha kuin mitä tuleva teekutsuhallitus tulee olemaan.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

SDP, Kesk. ja Vihret sekä pienpuolueena PerusSuomalaiset ja Vasemmisto. Miltä kuulostaa?

Käyttäjän JoonaHallikainen kuva
Joona Hallikainen

Hyvältä näyttää muuten, mutta SDP:n sietäisi olla oppositiossa. Keskustan ja Vihreiden yhteistyötä odotin, mutta epäilen sen tapahtuvan. PS on paikkansa hallituksesta ansainnut, siitä ei auta kiistämään - toki nyt nähdään kuinka populistinen puolue onkaan kyseessä, mennäänkö oman linjan mukaan vai myötäillänkö Keskustan linjaa?

Joka tapauksessa vaalien voittaja on tämä Suomen kansa, kun kenenkään ei tarvitse katsoa kuuden puolueen hallituksen riitelyä. Kaksi eniten uhoavaa puoluetta pääsi hallitukseen, joten nyt on oiva aika näyttää mistä he ovat yrittäneet huudella. Jos epäonnistuvat, niin neljän vuoden päästä demarit/vihreät läpsystä vaihtoon.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Äänestitkö Juhani perussuomalaista ehdokasta?

Minä äänestin,, enkä missään nimessä tunne tulleeni petetyks,, paremminki ihan päinvastoin..

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Viimeiset kahdeksan plus kahdeksan vuotta eivät ole mitään Suomalaisille, vaan samaa lääkettä halutaan ottaman lisää karmeista sivuvaikutuksista huolimatta. Tulilinjalle joutuvat kaikki ne jotka eivät ole mukana yhteiskunnan tuottavassa rattaassa eli työelämässä, työttömät, eläkeläiset, koululaiset, opiskelijat, kotiäidit...
Ja siinäpä se jos yksi suurista puolueista tippunee pois ei kyseessä ole enää sss vaan fasistinen leikkaus ja kurjistaminen, kokoomus kun ei hallituksesta lähde paikkansa kerran jo varmistettuaan. Suomesta puuttuvatkin enään hikipajat (orjaleiri, autsvitsintyöleiri), lapsityövoima ja julkisen sairaanhoidon alasajo. Viimeksi lamanaikana vedettiin hirteen tuttajat nyt kuluttajat eikä tästä tulla selviämään uusien Nokioden kansaa. "EElämme kovia aikoja kuoma" sanoi eräs viisaskoira.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

On täysin päättäjien, pankkien ja median käsissä tuleeko Suomesta äärikilpailun luvattu maa kun kansalaiset kamppailevat keskenään elämästä ja kuolemasta lopulta riistäen maaperän köyhäksi kuristaen yhteiskunnan hengiltä

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jokatapauksessa velalla juhlitut Joulunpyhät on lopullisesti ohi ja nyt alkavat pitkät härkäviikot ja reikäleivät,"Sitä saa mitä tilaa"!

Toimituksen poiminnat