JPiri

Miksi suomalaiset vihaavat niin paljon kotimaataan.

Miksi suomalaiset vihaavat niin paljon kotimaataan.

 

Lyhyt se on suomalaisen äänestäjän muisti, kun kauhulla katsoo galluppeja ennen vaaleja.

Suurpuolueet ovat vuodesta toiseen vallankahvassa, ainoastaan pääministeripuolue vaihtuu.

Eivätkö suomalaiset vieläkään ymmärrä, että nämä vanhat dinosauruspuolueet epäpätevineen puolueohjelmineen ovat saaneet tämän suomen niin syvään kuiluun, ettei täältä kyllä kovin helpolla nousta?

Keskusta pahimpana ympäristönraiskauspuolueena on galluppien mukaan saamassa vaalivoiton seuraavissa vaaleissa. Siis anteeksi mitä? Keskusta? Miksi!?!?

Eivätkö kansalaiset muista että esimerkiksi talvivaara on keskustan käsialaa ja tulevaisuudessa koskiensuojelulain purkaminen on keskustan lempilapsi. Suomen viimeisistä uljaista koskista on tulossa betonilla kuorrutettuja sähkömyllyjä jotka jauhavat sähköyhtiöiden omistajien pussiin järjettömiä voittoja suomalaisen veronmaksajan kustannuksella. Näitä myllyjä ajetaan kaukokäytöllä Helsingin konttoreista eivätkä ne työllistä paikallisesti edes kokopäiväistä siivoojaa.

Paikkakunta ja koko vesistön valuma-alue kärsii haitat, mutta sähköyhtiön johto käärii voitot.

Entäpä turveteollisuus sitten joka pilaa vesistömme ja suomme. Turveteollisuuden takia monet vesistömme ovat hätää kärsimässä, puhumattakaan luontaisen suoluonnon katoamisesta eläimistöineen, pesintäalueineen ja kasveineen. Monesti kivihiiltä haukutaan ympäristöpäästöjen takia, mutta miksi suurpuolueet eivät kerro, että turvetuotanto on yhtä sysimustaa päästöiltään kun kivihiili. Ainoastaan kivihiili EI tuhoa meidän luontoamme, kun taas turvetuotanto sen tekee.
 

Voitaisiin siirtää turvetuotantopuolen työpaikat metsäteollisuuden puolelle. Puu on uusiutuva luonnonvara ja siitä saa erinomaista raaka-ainetta moneen tarkoitukseen, biopolttoainetta myöten. Soiden ojitukset voitaisiin myös tukkia jolloin suoluonto pääsisi palautumaan, niin ja tulisihan siitäkin työllisyyttä puhumattakaan kuinka suuri ympäristöteko se olisi.

Keskusta ja tähän kuoroon liittyneet perussuomalaiset hehkuttavat turvetuotannon työllisyyttä, mutta jättävät kertomatta ne erittäin negatiiviset puolet jotka aiheuttavat haittaa ympäristöllemme ja sitä kautta muulle työllisyydelle puhumattakaan kiinteistöjen arvonalennuksesta.

 

Kaikkea ympäristölle ja suomalaisille negatiivista hölmöilyä perustellaan aina työllisyydellä ja työllisyydellä. Mitä työllisyyttä se sellainen on joka aiheuttaa suomalaisille enemmän pahoinvointia kun hyvinvointia sekä lisää työttömyyttä ja alentaa ihmisten omaisuuden arvoa.

 

Kyllä tässä mailmassa tulisi keskittyä tulevaisuuteen katsomiseen ja ympäristön vaalimiseen. JOS nyt tekisimme oikeat valinnat ja kaikkeen päätöksentekoon ottaisimme prioriteettina numero yksi ympäristön, olisi suomen tulevaisuus turvattu ja jälkeläistemme hyvinvointi taattu.

Itse lähtökohtaisesti haluaisin jättää tämän maan paremmassa taloudellisessa ja ympäristöllisessä kunnossa lapsilleni ja lapsenlapsilleni mitä itse sen olen saanut. Miksi suurpuolueiden edustajat eivät ajattele näin? Mikä voi olla motiivi kertoa osatotuuksia ja haalia pikavoittoja?

 

Yritysten tulisi palvella yhteiskuntaa, nyt yhteiskunta palvelee yrityksiä.

Matkailuala työllistää suomessa erittäin suuren määrän ihmisiä, kalastusmatkailuala voisi nousta satoihin miljooniin JOS meidän ympäristöstämme ja vesistöstämme pidetään huolta. Matkailuala työllistää todella monta eri alaa. Vähittäiskauppa, majoitus, opastoiminta, kuljetusliikkeet jne jne jne. Tuhoamalla ympäristömme pikavoittojen toivossa on tulevaisuutemme todella synkkä ja kivinen.

Kyllä me tarvitsemme työllisyyttä ehdottomasti! Siitä ei ole epäilystäkään, mutta työllisyys ympäristön tuohoamisen varjolla on täysin typerä ajatus ja ongelmat siirretään vain tulevaisuuteen. Aina kaunistellaan asioita, että ympäristönormit ovat niin kireät, että loppuu kannattavuus etc. Silti jatkuvasti ympäri suomea ilmaantuu uutisointia siitä, että jossain päin on taas lirahdellut ja lorahdellut ties mitä vesistöihin ja luontoon.

 

Työllisyyden voi hoitaa siten että pidämme ympäristöstämme äärettömän hyvän huolen, koska myös ympäristö työllistää meitä. Poromiehilläkin tulisi muistaa äänestäessään, että he elävät luonnosta ja esimerkiksi keskusta ja perussuomalaiset eivät tarjoa tätä. Pudasjärvellä keskustapuolueen havitteleman kollaja-altaan alle on jäämässä Kollajan paliskunnan elinkeino. Kollaja altaan YVA:ssa on myös niin paljon virheitä ja epätotuuksia, että siitä on jätetty monta huomautusta tutkijoita myöten.

 

Meillä tulisi katsoa tulevaisuuteen ja tulevaisuuden tekniikoihin jotka ovat jo saatavilla tai ihan nurkan takana. Miksi suurpuolueet havittelevat vanhaa huonoa tekniikkaa jotka eivät ole ympäristömme tai ilmaston kannalta suotavia? Koska näin on aina tehty. Milloihan nämä kivikautiset puolueet tajuavat, ettei menneisyys ole se tie, mitä tulisi kulkea.

 

Tutustukaa hyvät ihmiset energiantuotannossa MSR- tai LFTR- reaktoreihin. Uuden sukupolven reaktorityyppeihin joissa voidaan polttaa vanhentuneiden ydinvoimaloidemme ydinjätettä, laskea sen säteilyaikaa 300 vuoteen eivätkä nämä uuden tyyppiset ydinvoimalat voi räjähtää koska niissä ei käytetä järkyttäviä paineita.

Ottakaa selvää polttokennoteknologiasta. Näitä laitteita on jo olemassa ihan kaupallisessa muodossa. Polttokennoihin kelpaa aika monenmuotoinen polttoaine (jätevesilaitoksilta, kaatopaikoilta, maatalouden jäte jne jne), mutta paras olisi vety, koska päästöinä olisi vain vesi. Vetyä voidaan tuottaa omassa pihapiirissä.

 

kuinka inhottava tilanne olisikaan kun ihmiset tuottaisivat tarvitsemansa energian kiinteistössään tai kiinteistöryhmittymissä. Voi niitä energiayritysten rikkaita, joiden tulos pienenisivät huomattavasti. Miettikää millainen työllistyminen ja clean tech mahdollisuus olisi polttokennojen asentamisessa ja kehittämisessä.


Kehitetään ja asennetaan myös maalämpöä koteihin. Aurinkokennoja ja pientuulivoimaa. Ylituoton aikana aurinko- ja tuulienergia voi tehdä vetyä varastoon. Kun ei paista taikka tuule, hoitaa vety kiinteistön energiantarpeen polttokennoteknologialla.

Päästäisiin kertaheitolla haitallisesta turpeesta ja vesivoimasta eroon.

 

Muistuttaisin myös suurpuolueissa vallitsevasta diktatuurista, joka on kauniisti nimetty puoluekuriksi. Suurissa puolueissa täytyy äänestyksissä luikkia vessaan piiloon tai jäädä "sairaslomalle" jos äänestys on ehdokkaan omantunnon kannalta huono. Palvellaanko tällä ehdokasta äänestäneitä kansalaisia vai puoluejohtoa jotka ovat taatusti suuryritysten lobbauksen kohteena. Mielestäni puoluekuri on demokratian irvikuva jolla halveerataan kansalaisia.

 

Bloom box (polttokenno):
http://en.wikipedia.org/wiki/Bloom_Energy_Server

 

http://www.youtube.com/watch?v=dHnoEDxelBw

 

http://www.tekniikkatalous.fi/energia/polttokenno+voi+mullistaa+pientalojen+energiantuotannon/a813879

 

https://www.youtube.com/watch?v=0KmtAfTX91g

 

LFTR- reaktori:
https://www.youtube.com/watch?v=D3rL08J7fDA

 

MSR ja LFTR -reaktorit:
https://www.youtube.com/watch?v=bbyr7jZOllI

 

Sanotaan siis yhdessä EI ympäristötuhopuoleille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tietysti suurpuolueet ovat aina vallassa. Se on demokratiaa. Pitäisikö pienimmille puolueille antaa valta?

Juhani Piri

Luonnollista on että suurin puolue on puheenjohtajapuolue, mutta miksi aina samat puolueet vaihtavat paikkaa koska se piirileikki on jo nähty niin monesti. Eikö äänestäjät todella huomaa ettei näillä nykyisillä suurpuolueilla ole mitään meille antaa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minun kotimaani ja uskontoni on tämä paikka, joka toimii kansallisvaltion hiekkalaatikkona ja sylkuppina.

Sitä en missään tapauksessa vihaa, se on osa minua. Mutta Oy Suomi Ab ei ole osa minua.

Jaakko Häkkinen

Kansan enemmistö on "keskellä" eikä siksi milloinkaan voi äänestää ääriliikkeitä (pienet eduskuntapuolueet), joiden ajamat asiat muuttaisivat liikaa nykyistä mukavaa elämää. Siitä piirileikki johtuu. Lisäksi kansalla on kanan muisti: vuosi tai pari vihoitellaan, sitten vanha hallitusmörkö alkaa näyttää taas kivalta - viimeistään oppositiossa räksyttämässä.

Kansa kuitenkin muistaa aika pitkään henkilöihin liittyvät "yksittäistapaukset", kuten että vihreät ministerit kuvittelevat olevansa lakien yläpuolella (Heidi Hautala, Ville Niinistö) ja että vasemmiston Arhinmäki on puolueellinen kotiinpäinvetäjä (nuorisojärjestöjen tuet).

Suo siellä, vetelä täällä! Siksi sama karuselli pyörii.

Juhani Piri

Eipä näytä muistissa olevan lautakasat, KGB kytkökset, vaalirahasotkut jne. Mukava vanha keskusta vanhoine ajatuksinen kipuaa kohti vallan kahvaa ja kauhulla odotan millä seurauksella.

Joudutaanko kaikki saavutettu orastava hyvä ympäristön puolelta uhraamaan keskustan uhriorgioissa ja vaalikiimassa. Ainakin ulostulot näyttää niin pahalta, että heikompaa hirvittää.

Juhani Piri

Puhumattakaan muuten rikkidirektiivistä ja paskalaista joista syytetään vihreitä. Keskustan aikaansaannoksia (vaikkakin rikkidirektiivi hyvä), mutta negaatiot saa aivan väärä puolue.

Juhani Piri

Aiemmin päivällä tämä ei toiminut, mutta nyt on takaisin linjoilla.

Tässä on mielenkiintoinen polttokennoratkaisu.

http://www.bloomenergy.com/

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Miksi suomalaiset vihaavat niin paljon kotimaataan."

Ehkäpä siksi, että meillä eivät teot ole kohdanneet puheita varsinkaan keskustapuolueen taholta.

Blogi oli todella asiaa joka sana. Suomen pitäisi toimia juuri noin kuin sanottu. Suomen pitää lopettaa energian tuottaminen ympäristöä saastuttavilla muodoilla kuten kivihiilellä, öljyllä, turpeella, maakaasulla, atomivoimalla, uudella vesivoimalla (ainakin) ja jne.

Suomella on valtavasti käytössään mahdollisuuksia kunhan toimeen tartutaan. Uudet tavat tuottaa energiaa työllistävät valtavasti suomalaisia. Todella esimerkiksi metsiin nyt jäävän aineksen kerääminen ja aurinko- sekä tuulivoimalat aina pienvoimaloita myöden. Jokainen karja- ja sikatila voi olla omavarainen energiansa suhteen tuottamalla itse sekä biovoimaa, tuuli- ja aurinkovoimaa sekä maalämpöä. Ylimääräinen sähkö, jota tulee paljon, voidaan syöttää yleiseen verkkoon tai säilöä vetynä.

Suomi ei tarvitse uusia vesi- eikä atomivoimaloita, vaan vanhatkin voidaan purkaa. Todellakin padot ja voimalat poistamalla saamme kehitettyä kalastusmatkailua ja siten tuotettua vuosittain miljardeja euroja kansantalouteemme.

Cleantech-teknologia tarjoaa Suomelle ehtymättömät mahdollisuudet. Maastamme tulee hyvin vähin ponnisteluin maailman johtava maa tälläkin alalla. Ilmeisesti maatamme kohtaa työvoimapula, mikäli vain nyt teemme oikeita päätöksiä.

Toimituksen poiminnat